En dag sattes det historiskt rekord

Någon dag under vecka 29 sattes det nytt besöksrekord i Gotlands historia. Så många har tidigare aldrig samtidigt befunnit sig på öjn. Enligt Destination Gotlands uppgifter fanns här 76 300 fler personer än de som räknas som fastboende.

Veckan efteråt sjönk det till 72 200 och under vecka 31 landade det på ”skrala” 😉 60 600 personer. Det ska bli intressant att läsa när Destination Gotland sammanfattar säsongen 2021.

Undra om jag skulle bli rik om jag tillverkade ett slags ”båthorn”, motsvarighet till skohorn, för de som tycker det är knepigt att ”parkera” sin lilla skuta? 🙂
För den som älskar glass, båtar och människor borde det vara ett paradis att slicka i sig både det ena och andra på en bänk utanför Glassmagasinet. Ibland har jag knepigt att välja glass-sorter där. Har du också det? En gång hann det nästan bli höst och min fantasihjärna tyckte att den unga expediten fick djupa rynkor i pannan och började få gråa snabbväxande hårstrån. Eller så var det bara för att jag hade valt sorten fantasilakrits. 🙂

11 tankar på “En dag sattes det historiskt rekord

 1. Oj, så många besökare! Många av dem trängs väl i och runt Visby stadskärna. Tur att ni har annat i tankarna som ni visar oss… Ja, att lägga till och sedan kanske behöva kliva över varandras båtar! Inget vidare. Det får mig att tänka på husvagnslivet, då alla skulle se om gubben min klarade av att baka in husvagnen på plats! 🙂 Det gjorde han för det mesta! 🙂
  Glass – gott! Särskilt mjukglass, men ibland blir det ”kulglass” och det blir nästan alltid samma smaker. Vanilj, choklad eller nougat eller båda och så kanske blåbär! Kö… nej då får det vara!
  Kram Nilla

  Gilla

 2. Det är ju bra för ekonomin på öjn men hjälp! Det känns som att folk glömt bort att det är en pågående pandemi. Lite oroande kan jag tycka!

  Jag ääälskar glass och sorbet!!

  Gilla

  • Slantarna behövs verkligen för väldigt många som är beroende av en lyckad besökssäsong. Facit kommer i höst. Vi människor är väldigt olika. Både på gott och ont.
   Jag älskar glass men till skillnad från övriga i familjen som också älskar sorbet ingår jag inte i den gruppen. Undra hur många tusen glassar jag ätit genom åren. Just nu tänker jag på dagen när jag bestämde mig för att äta alla sorter på ”planschen” under samma dag. Tycker lite synd om grabben. Eller inte? 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s