Ahr

Vi hade gott om tid kvar tills vi skulle checka in till vår hyrda stuga. När vi i solskenet körde ner till Fiskeläget Ahr och parkerade, blev det som balsam för själen att stiga ur bilen. Vilken idyll. ❤

Genom öppningen såg vi den låga Falholmen, strax utanför den väl skyddade fiskehamnen.

Den gula fetknoppen blev som en extra sol på marken.

I slutet av 1600-talet var Ahr ett av Gotlands största fiskeläge. Nu är de moderna bodarna privatägda och hamnen förvaltas av Ahrs fiskeriförening.

Båt i vatten & Båt i vila på land.

Det fanns en möjlighet att köra lite till höger om fiskeläget och nå ner till en vidunderlig utsikt ut mot Östersjön. Där stod X antal husbilar parkerade. Sämre ställen finns att sova på.

Jag avslutar med att berätta att det i Ahr finns en forskningsstation som tillhör Högskolan på Gotland. Här följer man fiskbeståndens situation i Östersjön. Vi körde förbi den när vi rullade vidare mot Fårösund.18 tankar på “Ahr

  • Det var en av flera pärlor på norra sidan. Min absoluta favorit håller jag på ett tag till. 😉 Vi hinner inte med att redigera bilder längre. Tur jag lägger dem i olika småmappar där datum är första steget.
   Nu gäller det att njuta fullt ut så gott det går. Hoppas du har möjlighet till det.
   Kram från inomhusBosse

   Gilla

 1. Nämen nu är jag taggad!! Larmet är ställt på 18.59 den 7/7. Jag som inte ens är tävlingsmänniska!! Om jag inte hörs av så har jag blitt koko av vaccinet, får andra sprutan på förmiddagen den 7/7. Vilken dag!

  Ja just det, mysiga bilder också 🙂

  Gilla

  • Vänta lite. Det finns även en risk att du är dopad. Tur för dig att jag inte tar hjälp av antidopingpolisen. 😉
   Du har med andra ord några timmar på dig att återhämta dig och ladda. Hoppas jag inte glömmer min uppgift. Någon gång ska vara den första.

   Vacker plats som vi inte kommer att glömma.

   Gilla

   • 19:01. 😀 Ska jag börja från noll tar det säkert tjugo-trettio minuter att få in det. Tänk vad många skulle hinna bli ”sura” 😉 Jag har varit med om ”åsikter” när jag varit 15-20 sekunder för sen. Själv anser jag att jag har 59 sekunder på mig innan det slår om till en ny minut. Sedan finns på Gotland alltid möjligheten strömavbrott. Oj vad ofta det hände under första hösten. Det finns bara två kablar till fastlandet. De vill ha en tredje men något som heter pengar och olika åsikter ställer till det.

    Gilla

  • Den lyser upp. Visserligen inte i orange. 😉
   Jo. Lite längre ner går det att komma. 😉 Ny chans på onsdag. Då finns möjligheten för någon/några att klättra rejält i tabellen. Final-akterna ser jag fram emot. Tajtare i tiden. Lättare för mig att följa med.
   Kram, Bosse

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s