Solnedgång i Fårösund

Tiden står aldrig stilla. Antagligen hade vi suttit utanför den hyrda stugan lite för länge. För när jag upptäckte att solen i Fårösund inte gick ner synligt i havet, fanns inte längre tiden att bolla med, när det gällde det två reservplanerna. Ta Fåröfärjan eller köra iväg till ett läckert fiskeläge, som vi besökt några timmar tidigare.

Men till slut blev det fint här också, när vi äntligen hittade en parkering.

Det är för och nackdelar med att variera mellan att ta ”vanliga kort” eller ställa in systemkameran på möjligheten ”Solnedgångar”. Jag och Solveig har olika åsikter om vilken variant som vi gillar bäst. På sista tiden har jag blivit lite kluven. I efterhand är det också extra svårt att välja vilka foton som ska få en plats på bloggen. När vi mixat med tekniken.

Ett vemod kommer in hos mig när jag vet att Sommarsolståndet passerat och… ❤

20 tankar på “Solnedgång i Fårösund

 1. Det är samma med uppgångar. Vilken bild är finast? Det är omöjligt att välja. Det ändrar sig varje sekund känns det som.
  Det är trist att det är sommarsolståndet när sommaren just har börjat 😟

  Gillad av 1 person

 2. Det spelar ingen roll vilken teknik ni använde på kameran, alla bilder är ljuvliga. Måsen(?) som hittat en liten sten i vattnet där den sitter och njuter av kvällen. Så ger den sig iväg och flyger vidare i solnedgången. Jättevackert! En bildserie som sprider lugn och ro, lite vemod men ändå hopp. För några timmar senare inträffade ju soluppgången …

  Kram och fortsatt fin midsommarhelg till er ❤

  Gillad av 1 person

 3. Mycket vackra solnedgångar har du fångat. Den ena bilden vackrare än den andra, mycket njutbara.
  Än dröjer det innan dagarna blir kortare, eller hur?
  Trevlig midsommarhelg.
  Kram!

  Gilla

  • Härligt att få komma in här och upptäcka en kommentar från dig. ❤
   Tack ska du ha. Du har så rätt och Solveigs sommarlov har precis börjat. Det är extra långt i år. Får vi bara vara friska har vi mycket ljust och roligt att se fram emot. Allra helst av besök av våra döttrar och respektive.
   Jag önskar dig detsamma.
   Kram, Bosse

   Gilla

  • Jag ångrar lite att vi inte stack iväg med färjan en halvtimme tidigare. Helst när jag såg en suverän solnedgångsbild, senast idag på instagram, från den plats jag längtar efter att besöka en kväll, när solen går ner i havet bakom…
   Det läbbigaste är att vi blir sju dagar äldre varje vecka. 😉 Bäst att passa på att försöka hinna med så mycket som möjligt. Nu tittar jag på väder imorgon bitti. Det kan skilja så mycket på Visby och en annan kust på ön. I rätt väder kan det bli kanon. Är det kyligt, blåsigt eller börja stänka regn blir det mer åt ”fiaskohållet.” Alla dessa I-problem. 😉
   Tack ska du ha.
   Kram

   Gilla

 4. Det är alltid svårt att välja den bästa solnedgången. Tack att jag också fick vara med och njuta av solnedgången på årets längsta dag :-). Vi hade också en fin solnedgång idag men solen försvann redan några minuter efter fem. Jag håller tummarna att döttrarna få komma till Visby. Trevlig Midsommar! Kram Anne

  Gilla

  • Nästa gång ska vi starta tidigare med planerandet. 🙂 Jag hoppas det dröjer länge innan ”vår sol” försvinner redan lite efter fem.
   Vad snällt. ❤ Åtminstone en är klar för att komma om några få veckor. Sedan beror det på om polisen kan avvara den yngsta några dagar så de kan komma samtidigt. (Hoppas det) Annars får vi vänta på henne några veckor till. Då kommer båda med sina pojkvänner. Vi har mycket kul att se fram emot. Risk att vi kramar sönder dem. 😉
   Tack och kram tillbaka. Här planeras för nästa tripp. Kanske blir det tidigt imorgon eller väntar vi till nästa morgon. Jag delar in vissa platser efter olika saker. När blåelden blommar vill jag hemskt gärna nå nya platser där det ska finnas ett blå hav på land. ❤

   Gilla

   • Vilka underbara nyheter! Men inte krama sönder döttrarna :-). Är det Ystadspolisen det handlar om? Om så är fallet skulle du kanske prata med vår gemensamma vän ;-). Hoppas det blir av att ni alla kan vara tillsammans. Kram

    Gilla

 5. Helt oavsett så är det bilder att njuta av. Och fototekniken känns för mig som åskådare mindre viktigt. Men jag vet hur tankarna kan gå.
  Visst är det nu på gång mot mörkare tider men vi kan ju tänka på annat och njuta i nuet.
  Midsommarkram

  Gilla

  • Så är det. Oftast bäst att leva i nuet. Det försöker jag oftast göra men ändå med en kombination med stora, medelstora och småplaner som jag försöker pussla ihop med bästa tidpunkt. Det brukar dröja till slutet av juli innan jag börjar tänka på mörkrets återkomst.
   Såg för en kort stund sedan inlägg från dig – i ditt andra land.
   Kram, Bosse

   Gilla

 6. Vackra, lugna bilder. Jag låter bli att tänka på att det blir mörkare nu och att det är ett helt år till nästa midsommarafton.

  Gilla

  • Tack. 🙂
   Du får köra med en specialare med tanke på att den helgen är din favorithelg på året. Kan du inte trixa till det på olika sätt; inomhus, utomhus, i fantasilandet m.m. under varje månad på året? Som vuxen vet jag inte längre vilken som är min favorithögtid. Midsommar är beroende av väder. På julen ville jag alltid förr ha en vit jul o.s.v.

   Gilla

  • Tack Minton. Visst är det mest lyckat. För ingen av dem kommer tillbaka. Bäst tycker jag det är när vi åker iväg tidigt på morgonen. Idag kom vi iväg 05:11. Fem timmar senare var vi hemma igen. Blöta, svettiga, men nöjda med trippen. Synd bara att vi inte hade en kamera till hands när vi såg två jättestora tranor nära bilen.
   Kram, Bosse

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s