Det är inte illa…

Efter att ha gått ett varv runt Almedalen och en skön stund längs Strandpromenaden, tänkte jag det kunde vara på sin plats att gå upp för en gränd innanför muren och nerför den berömda granngränden och sedan kanske Solveig var klar med sitt fotograferande på Botan.

Det behövs varken en stor dos av fantasi eller speciellt många smarta hjärnceller för att förstå varför Visby kallas för ”Rosornas stad”. ❤

Vill å vill du veta vad en sån som jag kan heta? Strunta i att fråga för jag säger som det är. Skogränd heter gränden som jag gick uppför. Här har jag vänt mig om för att ta kortet.

Har du sett min villa, min Villa Villakullavilla. Vill å vill du veta, varför Villan heter så?
För mig är det svårt att undvika att tänka på en busig fräknig tjej och en söt brunett med namnet Annika som jag var kär i min barndom, när jag vandrar längs Fiskargränd. Gränden som är den mest fotograferade gränden innanför muren.

Förra hösten satte vi upp en fototapet, med Fiskargränd och Domkyrkan i bakgrunden, i vår hall.

Ibland är det svårt att låta bli att sticka ner näsan och dofta.

Det ser mysigt och lockande ut. Tyvärr var det ingen som bjöd in mig. 🙂

Kom nu, alla vänner, varenda kotte som jag känner. Nu ska vi leva loppan…

Det här huset var med i en av filmerna. Tror det var där det köptes godsaker. Annars var det ju så att det ofta fotades och klipptes ihop bilder från andra delar av Sverige och utomlands.

Det blev en halv gränd till, när jag valde grinden halvvägs uppför S:t Olofs gränd in till Botaniska Trädgården. Därmed klev jag av en underbar vandring längs gränderna för att istället komma in i en oas av blommor, fågelkvitter och ljuvliga dofter. Livskvalité av hög klass, som jag sedan tog med mig under resten av dagen. Det tog inte resten av dagen att hitta min fru. Men det dröjde ett bra tag innan jag såg en kvinna, med högt stativ nedanför lusthuset, som såg välbekant ut. För att inte göra samma dumma misstag som jag berättade om i kåseriet En fru för mycket i vår kåseribok Skimrande ögonblick – och dagar i grått, tog jag god på mig innan jag… 😉

19 tankar på “Det är inte illa…

 1. Så många rosor i de vackra gränderna. Jag brevväxlade med Tommy lite och vi pratade i telefon några gånger. När jag var 16 hörde han av sig och ville ses. Då var jag nyförlovad och skrev det. Synd, hade varit roligt att veta vad han ville. Har läst många konstiga saker om honom och någonstans stod att han bor i Ystad. Inte vet jag. Söt var han iallafall🙃

  Gillad av 1 person

  • Alltså. Då kunde du fixat så vi fick ihop en dubbeldate. 😉 Det måste du funderat på både tre och fyra gånger. Kanske ångrat dig lite i efterhand.
   Konstiga saker som för mig låter spännande. Jag har nog inte läst en rad. Eller. Det har hänt att det i någon veckotidning varit med reportage med rubriken; VAD BLEV DET AV MED DEM SENARE eller något liknande. Fortsatte han inom branschen eller något helt annat tro? Vad blev det av Annika? Varför skrev hon aldrig till mig och ville träffas? 🙂 Ystad! Nu blev det dubbelspännande. Tänk om … vår närmaste granne hette Tommy. Fast det är ju mer på riktigt. 😀
   Jag kan förstå att många tjejer började fantisera om honom när han syntes i TV eller på filmduken. Minns nu att jag var och såg ”De sju haven” ihop med min storebror. Schysst att hänga med. För han måste varit rätt gammal då. Var kanske mutad av min pappa eller mamma. Undra hur många som blev kära i Pippi? Inger Nilsson var kanske den enda i trion som fortsatte inom branschen.

   Gilla

   • Ja Inger fortsatte ju, men vad hon har gnällt sen. De andra har inte gjort mer…
    Jag har försökt leta upp honom, men det ger inget. Har också sett de där reportagen.
    Hans bror jobbar på tv-sporten. Det vet jag säkert. Staffan. Men längre kommer jag inte. Så det får väl vara så. Men visst ångrar jag att jag inte träffade honom då. Tror inte hans avsikter var så bra. Men vad vet jag?

    Gilla

 2. Den gröna grinden under rosorna ser verklig lockande ut. Sitta och vippa i Grythyttestolarna 💕 Synd att ingen bjöd in dig, vore roligt att se en bild inifrån. Fixar du?

  Vilket ställe ni bor på! Har det börjat dyka upp turister?

  Gilla

  • Det finns väldigt många trädgårdar innanför muren som jag skulle vilja ”flukta” på. De flesta går inte att se något alls av/intill.
   Jag är blyg som en viol – eller fiol? 😉
   Dyka upp? Här har slagits rekord under hela juni. Människor väljer Gotland istället för utlandet. Både när det gäller att turista och ta vaccin. Mängder av lyxkryssare ska hit under säsongen. Om det inte blir ett bakslag. Den som lever får se. Förstår att det är många som gnuggar händerna och vill få liv i sin verksamhet. Ta igen vad de länge förlorat på gungorna.
   Jag älskar när vi förbereder på kvällen. När vi kliver upp. (ofta innan klockan ringer 04:30) behöver vi bara fixa till kaffe och tevatten och ta fram kylklampar och det vi stoppat in i kylskåpet. Allt annat är avprickat från min lista och står färdigt i hallen. Vi möter inte många bilar på vägarna första timmarna. Betydligt fler djur. Det retar mig att vi två gånger på nästan samma ställe sett två jättestora tranor och inte haft en kamera till hands. Harar fotar jag aldrig. Då skulle vi fått köpa nya filmrullar varje kvart. 😉
   Det negativa är att det på flera ställen inte finns någon täckning och skyltar. Igår missade vi en pärla som jag sett fram emot. Vägen vi kröp fram på kunde knappt kallas väg. Svårt att välja vilken grop som var ofarligast. 😉

   Gilla

   • Det blir mer utmaning utan täckning.

    Jag läste om vaccinturisterna, fräckt kan jag tycka! Jag får min andra på onsdag i min egna region. Så det så!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s