Vi cyklar på; del 4-4

Materialet är gotländsk kalksten. Det hämtades i närområdet, delvis i vallgravarna.

Du som bor här eller ni som besökt gotlanduppochner vet kanske namnet på porten. Det är tillåtet att ta sig en titt i kategorin Portar & torn i ringmuren. 😉

När Solveig, efter att ha fått jobbet som speciallärare, åkte hit en andra gång för att hälsa på i skolorna och titta på bostäder bodde hon i ”Vita huset”.

Tänk att det bara var i Visby, Kalmar och Stockholm, som det i Sverige fanns stadsmurar på medeltiden.

Vackra blommor. Namnet kan jag inte.

Skolporten och Kvarntornet cyklade vi förbi.

Den port som vi passerade flest gånger, som turister på Gotland, är helt utan konkurrens Österport.

Nya muren kom upp efter att en del av muren vid Östergravar rasade, i början av 2012.

Sparbössan utan snö – jag jämförde med blogginlägget som vi la in i vintras.

Jag måste ha hört fel? Men helt säker är jag inte. För efter jag hörde ett hest kraxande och frågan om jag hade betalt tull… är jag nästan helt säker på att hesheten avtog och jag hörde ”Det går bra att Svisha.” Detta nämnde jag inte med en stavelse för Solveig. 😉

När jag ser bilden tänker jag på en ny kategori som kommer att dyka upp förr eller senare på bloggen.

Vid Smörasken insåg vi att cykelturen började närma sig sitt slut.

Vid Mynthuset hade vi cyklat varvet runt och gått i mål med vårt personliga mål. Nu återstod bara att leda cyklarna nerför den branta guppiga stigen, för att nå Norderväg och därefter en sista tuff uppförsbacke.
Redan i början av backen kunde vi se Konditori Norrgatt. 😀
Jag satte mig på uteserveringen och inväntade godsakerna, som vi var väl värda denna cykel-lördags-morgon.

Fotnot:
Glöm inte att gissa på de sex färgerna i månadens fototävling. Eller skriv livlina så många gånger som du vill.
Nu har vi bara sådär femhundra-sexhundra nya foton att ta hand om. Då har jag ännu inte tömt 2 st kameror med morgonens bilder. Ännu en gång stämde väderappen. På hemvägen blev det molnigt och solglasögonen åkte av. Vilken tur att vi körde iväg klockan 06:04.

16 tankar på “Vi cyklar på; del 4-4

 1. Hej Bosse, Jag tyckte mycket om cykelturen. Jag undrade hur tidigt ni var ute på morgonen. Morgonstund har guld i mun eller vad heter det ? :-). Hoppas ni har en trevlig nationaldag. Vi ska fira Västra Australien Dag i morgon 🙂 . Kram, Anne

  Gilla

  • Egentligen tänkte vi åkt iväg betydligt tidigare, men det var grått utanför sovrumsfönstret. Därför låg vi kvar. Sedan tog min nyfikenhet över och jag gick ut på balkongen och kikade. Såg att molntäcket började lätta upp lite ner mot Domkyrkan. Runt halvåtta tog vi första pedaltagen.
   Igår åt vi frukost på hemmaplan men kom iväg 06:04. Det är så härligt att glida iväg på de tomma vägarna. Men på en raksträcka noterade jag två fåglar mitt på vägen. Inga andra bilar. Jag slutade gasa och var beredd på att paret skulle lyfta. Båda trodde vi att de kalasade på något as. Sedan tog jag till mittenpedalen. Insåg att de inte skulle flytta sig. Orsaken var 5-7 små gulliga ungar som ännu inte hade gått första trafiklektionen. Jag stannade och hoppades att det inte skulle dyka upp någon ”bilgalning”. Sakta följde barnen sin mamma över till andra sidan. Ett fint minne för oss. Synd vi inte hade en kamera till hands.
   Så heter det på svenska. Finns det någon liknande på engelska?
   Måndagskram, Bosse

   Gilla

   • Vi tycker också om att vara ute i naturen tidigt på morgonen. Jag tror inte att det finns något liknande på engelska. Vi kanske skulle säga ”The early bird catches the worm”. Det betyder att den tidiga fågeln är den som får masken 🙂 Hoppas att fågelungarna ha lärt sig om trafiken. Murphys lag – kameran är aldrig till hands när det hände något spännande 😉 Kram

    Gilla

  • Den dejliga huvudstaden längtar jag också ibland efter. En utmärkt cykelstad.
   Nej. Portar & torn i ringmuren finns redan.
   Det var en idé från min fantasi som jag kom på för ett tag sedan. Men först ska jag samla bilder och det kommer att ta ett bra tag. Ofta bollar vi olika idéer mellan oss.
   Sedan samlar jag bilder till november. 🙂
   Kram, Bosse

   Gilla

 2. Kråkor är ena fräcka jä—r så jag tror du hörde rätt! Jag blev utpressad av en som ville att jag skulle lägga en silversked på bryggan annars skulle den be en mås flyga lågt och bombardera mig. Jag fällde upp paraplyt och låtsades som att det regnade 🙂

  Gilla

  • Vilken bra taktik du tog till. 🙂 Håller med om att de är framfusiga och fräcka. Det går inte att vända ryggen till på ett utomhusfik. Så var det faktiskt under fikat efter murcyklingen. De är inte det minsta rädda. Möjligtvis kan de tänka sig att dunsta när vi tar fram en kamera.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s