Vi cyklar runt; del 3-4

Vi njöt av sträckan längs med mur och Almedalen. Nu har vi kommit fram till där muren svänger söder ut. Porten där den glada baggen sitter heter Lilla Strandporten.

Här tar muren ”paus en bit”. Det finns med andra ord ingen ringmur runt hela Visby innerstad.
Efter vi cyklat på Tage Cervins gata bar det vänster upp till Donners Torg. Vidare in på södra delen av Strandgatan, där vi passerade landshövdingens bostad. Vi gottade oss av utsikten från Slottsterrassen och insåg efter en stund, att nu gällde det att ta fram sisun inom oss. Undra vad det heter på gutniska? Rauki flinta?

När bilderna skulle redigeras insåg vi att det fanns inte en enda bild från den tuffaste etappen längs Södra Slottsgränd, där vi stegade uppför med cyklarna bredvid oss. Kamerorna var i cykelkorgarna. Påläst som jag var, kände jag till öppningen där vi återigen skulle befinna oss utanför ringmuren. Cyklarna fick vi bära uppför en gammal liten trappa. Sedan var det som vi kom in i andra andningen. Efter en slurk dricka återkom energin. Men vi valde att leda cyklarna tills det blev lite planare igen. Några bänkar såg frestande ut. Antagligen var vi för trötta för att våga sätta oss en stund. Kanske hade vi ”växt fast”. 🙂

När Solveig såg fina blommor åkte en kamera fram igen.

Extra kul var det för mig som gjorde min premiärtur längs södra muren. Den enda gången jag sett en bit av muren där, var när vi förra året bodde en natt i närheten och körde bil genom Skansporten. Veckan innan C tog fart. Solveig däremot har vandrat runt muren med våra döttrar. En av våra tjejer älskar att gå runt muren och fota. Så jag har sett fina foton härifrån tidigare.

Det här var en vacker sträcka. Trots att vi inte såg något hav. 😉 I en sänka i Södergravar fanns en liten mysig fotbollsplan med två mål med nät. Där hade jag älskat att lira. Bredvid fanns en lekplats. Borde nästan varit helt skyddat från vinden.

Så nådde vi välbekanta Söderport och kom in på plant asfaltsstråk. Endast en land-etapp kvar tills målet hägrade i ”Muren runt”. Den etappen från förra lördagen kommer i morgondagens blogginlägg. Idag hade det nästan varit för varmt för att cykla rundan.

11 tankar på “Vi cyklar runt; del 3-4

 1. Ännu en vacker etapp av ert cykellopp ”Muren runt”! Smart att ni genomförde det innan det stora turistinvasionen anländer för det blir nog mer folk i sommar.
  Ljuvligt väder i dag men jag har bokat in hundträning. Självklart borde jag bokat en brassestol i stället…

  Kram och god lördag!

  Gilla

  • Vi har hunnit bo på många fina platser – men detta är svårslaget. Ofta tänker vi inte på att vi bor på en ö. Havet syns ju inte precis överallt. Men imorgon bitti hoppas jag se det vid lite olika stopp. Annars kan det bli för blött. 😉

   Gilla

  • När det blir varmare i vattnet kan du nästan simma hit. 🙂
   Tänk vad mycket intressant du skulle kunna fotografera. Tillbaka på hemmaplan kunde du låta Gotland få en egen kategori i din blogg.
   Men det där med simma får jag ta tillbaka. Det gäller att vara rädd om sin kamerautrustning. 🙂

   Gilla

 2. Det är nästan som om man blir förflyttad till en tid för länge länge sedan med dom här bilderna. Så härligt att möta försommaren på den där turen. Här är det så härligt nu och så mycket att göra att jag knappt haft tid att blogga eller läsa bloggar. Man längtar ut från tidiga fågelsången till ljus nätterna och hinner inte sova. 20 grader i vattnet och 25 i skuggan. En härlig tid.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s