Två, en, ingen

Härligt att kunna gå direkt ut från stugan och uppleva en magisk solnedgång. Visst var den lika fin från ett av de flera fönsterna på de två våningarna, men att ta in intryck via de andra sinnena förstärker upplevelsen. Livet känns enkelt och värdefullt.

Det var premiär för oss att se solen gå ner bakom Stora Karlsö. Någon timme tidigare trodde vi inte det var möjligt att det skulle kunna ske, med tanke på att solen befann sig en bra bit söder om ön.

Nästa kväll gick jag ut ensam. Nu var det andra förutsättningar. Ändå njöt jag av en annan variant av solnedgång. Kameran fick mest vila på bröstet. Den trodde antagligen att mitt högra pekfinger var sjuk eller inte var med ut. 😉

Jag såg klart hela himmelsförloppet innan jag gick in till Solveig för att uppleva hur en Bagge kom fram under masken. (Anders Bagge i programmet Masked Singer)
Bloggrubriken är en redovisning över hur många i Familjen Lidén som tittade på solnedgången under de tre möjligheterna. Sista kvällen blev det ingen synlig solnedgång. Konstigt nog kom det inget regn på kvällen. Kanske en skvätt på natten. Själva var vi supernöjda med upplevelsen under premiärkvällen. ❤

22 tankar på “Två, en, ingen

  • Kul att du hängde på. 😀
   Jag har precis läst klart en svensk deckare med mycket bilskuggning. Bäst du är aktsam på äppelträd och villa. ”Den röda regeringen” har kanske bestämt sig för något nytt place. 😉
   Flera gånger har jag insett att världen är liten. På gott och ont. Än så länge mest ”gott”.

   Gillad av 1 person

 1. Jag tycker ni kan vara mycket nöjda med premiärkvällsbilderna!

  Jag gissar aaaatt fönstret är blått! Five points goes to Orebro, Sweden. Nähej, det funka inte?

  Gillad av 1 person

  • Min app över socknen Havdhem stämde rätt bra. Att vi inte fick något regn gjorde inget. 🙂

   Din vilda gissning gick hem. 🙂 Det är bra att du tränar och fokuserar. Jag håller på att samla material inför 2022. Vem vet? Bara jag. 🙂 Kanske går det från svartvita dörrar till svartvita fönsterkarmar.

   Gilla

   • Jag kanske kommer att få nån typ av fördel nästa tävling, jag som kläcker idéer på löpande band.

    Jag har endast vunnit en tävling i hela mitt liv, en Ålandskryssning, ganska värdelöst då jag är grymt sjösjuk 🤢

    Gilla

 2. Så härligt att kunna säga att livet känns enkelt och värdefullt ,-))
  Vilka bilder! ,-)) sagolikt! Och blått runt fönstret ,-) gillar!
  Och att det var Bagge, som jag var säker på, gillar Masksinger!
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  Gillad av 1 person

  • De där stunderna skulle komma oftare. Eller inte. För de skulle de lätt kunna bli vardag och självklara.
   Tack.
   Hoppas Anders vågar göra slag i saken och börja sjunga eget material. Han har en fin röst. Undra vilka som döljer sig bakom ”finalmaskerna”.
   Kram, Bosse

   Gillad av 1 person

  • Det hade inte varit så dumt att ha ett ”andra hem”. Samtidigt är det mycket ansvar – året runt. Som det är nu föredrar jag att ”kuska omkring” och variera mellan ”uppgång och nedgång” av den gula lampan. På nästa ”sovtur” är vi inte säkra på om det är upp eller nedgång som gäller. Blir det regn blir det samma sak – inget alls. 😦 Regn ska det inte bli idag. Jag kommer att ha fikakorgen redo när S gör helg. För jag har en plan… 🙂
   Kram

   Gilla

  • Det var fina dagar längre ner på ön och vi hade tur förra veckan som fick uppleva en magisk solnedgång, som vi kunde leva på när vi kom till tredje kvällens ”gråhet”. Vädret kan verkligen vara olika på ön och ibland kan det ändra sig snabbt. Det var sol, men kyligt och blåsigt när vi idag vid ett-tiden gick iväg med kamerautrustning och fikakorg till parkeringen. Vid våra fem stopp var det vindstilla och ljuvligt i solen. Enda missen var avsaknaden av Adam & Eva i ett änge. Bilden vi såg på Instagram var nog inte från säsong 2021. Vi har blivit lurade förr. Men undra hur många hundratals S:t Pers Nycklar vi redan sett. Snart i förra årets siffror. 🙂
   Kram

   Gillad av 2 personer

   • Hoppas ni få njuta av många fina sommarkväller i år. Här var det iskallt idag. Nja, det som vi kallar iskallt i alla fall. Det blev bara 13 grader och ösregnade nästan hela dagen. Tack och lov är det uppehållsväder och varmare temperaturer vi kan se fram emot 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s