Sakta vi gå genom stan

En av fördelarna med att bo i Visby är att vi kan låtsas vara turister när vi vill. Avståndet till den del av staden som ligger innanför muren är kort, oavsett om vi tar bil eller cyklar.
Den här morgonen valde vi att ta bilen ner mot havet och parkerade utanför Almedalsbiblioteket

Vi konstaterade att det var ett tag sedan vi promenerat här. En sån tur att julbelysning och annat pynt fortfarande fanns kvar.

Varje hus har sin charm, men de som har så kallade trappgavlar får några extra poäng.

Om man, som vi, väljer att ge sig ut tidigt på morgonen får man, nästan, ha hela stan för sig själv. Tror att vi kan räkna dem vi mötte, under vår timslånga promenad, på en hand.

Enda nackdelen med tiden var att Kränku ännu inte hunnit öppna. Hit får vi återvända en annan dag. I 2020 års ”Kaffikalender” upptäckte vi Kränkus Ö-kaffe. Det bara måste vi köpa mer av…

Trots att vi numera bott nästan två och ett halvt år här i Visby har vi många outforskade platser kvar. Torget framför Konstmuseet var en sådan. Här hade vi inte gått förut…

Fastnade för det här huset, som säkert har sin egen historia…

Valv, behöver jag skriva mer? De är nästan lika charmiga som trappgavlar, tror jag…

Här har vi passerat många gånger förut. Framöver, när livet blivit som vanligt igen, då ska vi boka in oss en natt här på Kalk hotell. Det ser så mysigt ut.
Sakta vi gått genom denna vackra stad. Tack för att du ville gå med oss!

Text och foto: Solveig Lidén

20 tankar på “Sakta vi gå genom stan

 1. De är vi som skall tacka för promenaden och bilderna. Några år sen jag var i Visby, men längtar tillbaka. Väntar att den dagen skall komma inom en snar framtid. Tack för fina bilder.

  Gillad av 1 person

  • Tack själv! Det är trevligt att veta att någon på andra sidan jorden ser våra bilder och läser. Extra trevligt eftersom vi träffats ”på riktigt”. Kram tillbaka!

   Gilla

 2. Så trevligt att få vandra här ännu en gång.
  Jag känner igen mig i en del foton, från det då Mysingen och jag gick och vandrade på Visbys gator. Det finns så många fina byggnader att titta och njuta av. Det kan jag också se på dina vältagna bilder.
  Tack för turen.
  Kram till dig och Bosse.

  Gillad av 1 person

  • Tack! Ja det är alltid trevligt att titta på bilder där man kan känna igen sig lite. Visby är en så mysig stad att flanera runt i. Men på sommaren väljer vi oftast andra platser där det finns lite mer ”utrymme”. Att knappt kunna ta sig fram på gatorna p.g.a. trängsel tar bort en stor del av charmen… Kram tillbaka!

   Gilla

 3. Tack för att vi fick hänga med på denna trevliga promenad i vackra Visby. Genom din blogg har jag verkligen lärt känna Gotland och Visby vilket är väldigt trevligt.

  Kram och god trettondedagsafton!

  Gillad av 1 person

  • Tack! Ja, tiden har gått fort. Det känns som att det var alldeles nyss som vi for av färjan mot vår nya lägenhet. Under 2020 har vi bara varit iväg till Malmö en gång. Kram tillbaka!

   Gilla

 4. En underbar promenad som jag fått följa med på. Visby ör rn vacker stad med sin gamla bebyggelse.
  Blev förvånad att ni bott där så länge. Tiden går väldigt fort och 2020 försvann snabbt trots tråkigheter.
  Nu ser vi fram emot ett bättre år.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

  • Tack! Tiden har verkligen gått fort. Vi ser verkligen fram emot att 2021 ska bli ett friskare år. Mest längtar vi efter att få träffa döttrarna igen… Kram tillbaka!

   Gilla

 5. En underbar promenad som jag fått följa med på. Visby är en vacker stad med sin gamla bebyggelse.
  Blev förvånad att ni bott där så länge. Tiden går väldigt fort och 2020 försvann snabbt trots tråkigheter.
  Nu ser vi fram emot ett bättre år.
  Kramar från oss

  Gillad av 1 person

  • Ja om man gillar trappgavlar är Visby en perfekt stad att strosa omkring i. Och mycket annat finns det att upptäcka på samma gång! Önskar dig en fin fortsättning på veckan!

   Gilla

 6. Oj, vad mycket vackra bilder och bra skrivet. Jag blir verkligen nyfiken på Gotland och Visby, jag borde åka dit men det har liksom inte blivit av ändå att jag ser båten dit typ varje dag.

  Gillad av 1 person

  • Tack! Då kanske det är dags att göra ett besök på denna vackra ö. Med bil finns det hur många utflyktsmål som helst… Väljer du att åka utan bil går det säkert att fylla minst en vecka genom att bara flanera runt, med eller utan kamera, i Visby.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s