Stackars getter


Vi sökte oss till de dramatiska klipporna vid Högklint, där klintens högsta höjd är 48 meter över havet. Detta var första gången som vi gick iväg mot söder. Målet bestod av att hitta en fin utsiktsplats för kaffestunden.

Våra skuggor ville så gärna vara med på en bild – ännu en gång. 😉 De skickar med en helghälsning till bloggbesökare som kommer i rätt tid.

Det känns som länge sedan, som vi besökte Ygne fiskeläge. Ändå var det förra våren. https://gotlanduppochner.com/2019/05/09/ygne-fiskelage/

Vi funderade några sekunder, innan vi bestämde oss för vart våra fötter skulle styras.

Trappan ner till avsatsen med det sorgliga namnet ”Getsvältan”. Förr stod betande getter på höjden och trånade efter det saftiga gräset på klipphyllan. Ner mot godheterna tog de sig och fick njuta av sin sista måltid. För upp igen kunde de inte komma. Istället svalt de ihjäl när gräset tog slut. ☹

Här nere finns en fantasieggande grotta som är urgröpt av havet. Någon gång ska vi testa om solnedgångarna härifrån är så magiska, som vi hört talas och läst om.

22 tankar på “Stackars getter

 1. Det är lördag och jag får njuta av en magnifik utsikt. Det tackar jag för. Men sedan läser jag vidare och blir riktigt ledsen. Stackars, stackars getter 😦 Och jag som alltid trott att getter var duktiga klättrare, men det är väl bara dom som kallas för bergsgetter kanske. Grottan var fantasieggande och jag anar att solnedgångarna verkligen kan vara magiska där.

  Ha det fint på ön. Här skiner solen och det är en skön dag. Hoppas det är samma hos er.
  Kram Anita

  Gilla

 2. Det var en sorglig bakgrund till namnet på skylten/platsen. Sluttningen var säkert för tuff för dem.
  Solnedgång där är inskriven bland mina ”önskningar” som börjar bli väldans många. 😀
  Hoppas du ska göra något trevligt. Här är också soligt. Håller det i sig till efter lunch drar vi säkert iväg någonstans med fikakorg. Det gäller att passa på. Tyvärr är här inga höstfärger ännu. Både bra och dåligt. Jag har tid att vänta några veckor och kan tänka mig att gå med bara armar ett tag till.
  Kram, Bosse

  Gilla

 3. Vilka fantastiska vyer, fint fångade!

  Jag skulle så gärna vilja tro att namnet Getsvältan kommer sig av att det var lite magert bete för getterna där bland klipporna, men att de på getters vis klarade både att skutta ner och klättra upp igen.

  Gilla

 4. Härligs vyer och vackra bilder. Blå himmel och blått hav, hand i hand.
  Skuggbilden är tjusig. Det måste ha varit en underbar plats att fika på.
  Spännande med grottor.
  Stackars getterna, att inte kunna komma upp igen. Annars är ju just getter oerhört duktiga att klättra i svår terräng, såsom branta klippor.
  Trevlig helg.
  Kram!

  Gilla

  • Tack Wiolettan. 🙂
   När det inte blåser kallt är där fint. Finns olika möjligheter för alla åldrar, intressen och hälsotillstånd.
   Antagligen var det inga bergsgetter. Utan trappan är där rejält brant. Tror nästan de åkte kana ner.
   Tack ska du ha. Vi fick igår en fin promenad vid havet med kaffepaus på en sten.
   Kram

   Gilla

 5. Vi har snarlika bilder från när vi var över 2018, både av grottorna och skyltarna 🙂
  Högklint är verkligen ett spännande område. Häftig natur och utsikt.

  Såg nyss att du tydligen inte läst mitt svar på messenger? Du skrev ju där för ett tag sedan, och jag har svarat 😉

  Kramis

  Gilla

  • Du hann säkert med Rövar Liljas grotta också. Den får vi spara till nästa besök. Det är det bästa. Vi behöver inte jäkta oss igenom guldklimparna.

   Messenger? Det är facebook väl. Där hamnar jag då och då. 😉 Orsaken till att det inte dyker upp i flödet på datorn, paddan och mobilen kan höra ihop med att min adress på FB hör ihop med Wallanders stad. Kanske dags snart att ändra där. 🙂 På min gamla dator lär det vara flera tusentals … men den har jag bara haft på en gång i början när vi kom hit. Jag ska skriva upp Lollo i min skribordsplankalender. Tänk om ”hon” har en lösning på mitt vita fält på andra bloggen. Jag lever ofta på hoppet. 😀
   Kramis tillbaka

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s