Lergrav fiskeläge


Vi står kvar bland raukarna och blickar ut över fiskeläget och den spegelblanka Lergravsviken. På avstånd skymtas Skenholmen i diset. För oss ser det ut som en vacker ”morgontavla”.

Precis som förra gången, för fyra år sedan, är vi ensamma här…

… därför är inte butiken öppen. Kanske är den inte det förrän till sommaren. Förutom glass och fika går det att köpa färsk eller rökt fisk. Borden placeras ibland på bryggan.

En tur med båten ser lockande ut. På den här nordöstra sidan ligger Gotlands enda skärgård.

Om det blåser från väster borde fiskläget ligga rejält skyddat.

Förutom tre äldre träbodar är de flesta byggda kring förra sekelskiftet och fram till mitten av 1900-talet.

Båt i vila.
Kaninerna lekte med fotografen innan duon bestämde sig för att ta tio sekunders stilla lördagssittande. Vilken tur vi inte körde på någon av deras hundratals kusiner som kutade över de gropiga grusvägarna som vi körde på. En av släktingarna vände antagligen på en gulröd skylt så vi körde fel. Det retar mig i efterhand att vi missade… ”det går fler bilar”. (Gotländskt Bosse-ordspråk)  🙂

23 tankar på “Lergrav fiskeläge

 1. Det går fler bilar ,-))) Ditt eget ordspråk ska jag låna ibland o tillägga Bosses ordspråk förstås ,-))
  Mysig plats!
  Kul att se jur fint ni har det…finns mycket intressant på Gotland, så ni hamnade rätt ändå. Härliga bilder och tänk att sitta vid ett av borden på bryggan ,-))
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  Gilla

  • Jag tror vi är lika du och jag med att improviserar med orden. Skillnaden är att du kan följa upp med suveräna egna teckningar/illustrationer på din blogg. 🙂
   Självklart är ”ordspråket” en stafettpinne till dig. 🙂
   Jättemysig trakt.
   Kram tillbaka

   Gilla

  • Det var det som ”ramade” in hela utflykten så perfekt. Ändå var det tänkt att vi skulle åkt helgen innan och sett på soluppgång. Men ingen av de fyra tänkta dagarna var lämpliga. Nu ändrade vi på tiden och sov ända till halv fem. 🙂
   Vid fiskeläget var klockan bara halv sju. Frukosten tog vi någon annanstans och fikat några timmar senare intogs vid en fin vy över havet.
   Usch! Inte snö igen. Här har det också mulnat och blivit kallare. Men ser att det är 5.9 grader. Förhoppningsvis slipper vi snö.
   Kram

   Gilla

 2. Så fint här! Hade gärna tagit en båttur. Och hoppas att caféet öppnar i sommar och att dte också kan komma besökare.
  Inser att jag har mycket jag vill se och uppleva på Gotland. Är så glad för dina turer och de vackra bilderna.
  kram

  Gilla

 3. Så synd att inte fiskebutiken var öppen. De har så god rökt fisk, på sommaren kan det vara låååång kö. Har ni varit på Furillen? Där finns några fiskarstugor kvar med berättelser hur man bodde i dem när man låg ute och fiskade länge. En fin ö att cykla runt. Här kommer ännu en berättelse. Jag, dottern och det lilla barnbarnet (11 mån.) var på utflykt till de små fiskarstugorna. Då ser vi att den ”lilla flickan” sitter och tuggar på något – harkluttar. Dottern tyckte det var så hemskt. Men det var inget mot vad den ”lilla” tyckte när hon blev äldre. Vi förklarade att hararna äter bara örter.

  Gilla

  • Kul att det går bra och de har en låååång kö under sommaren.
   Vi åt frukosten på Furillen. Egentligen skulle vi gjort det i Husken men lyckades köra vilse. Mobilhjälp gick inte att få i den trakten. En skylt lurade oss. Antingen felvänd med flit. Vi skulle fortsatt den guppiga grusvägen en bit – inser jag nu i efterhand. Ett bra skäl för att återvända.
   Tack för tipset. Kanske tar vi med cyklarna dit någon gång.
   Jag sitter här och skrattar högt. 😀 En sådan story följer med i hela livet och blir ett kul minne. Bra förklaring av mor och mormor. 🙂

   Gilla

 4. Så många fina platser ni besöker! Den ena pärlan efter den andra! Visst hade det varit mysigt om kiosken hade varit öppen. Men egen fikakorg är heller inte så dumt och tänk att ni hade allt detta för er själva! Förstår att ni var trötta mot kvällen…
  Vårkram, Nilla

  Gilla

  • Egentligen skulle vi åkt veckan innan och startat med soluppgången. Men då var det dåligt väder alla fyra dagarna som Solveig var ledig. Nu blev det ändå mycket bättre med sol och vindstilla. Härligt att komma iväg när de flesta sover. Allt är så orört. Vi tog frukost på Furillen och fikakorgen på en härlig höjd som kommer i ett senare blogginlägg.
   Tröttheten höll i sig några dagar.
   Kram Bobo

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s