Bit för bit

Denna kategori handlar om sådant som jag uppskattar och som tillför vardagen något extra. Att stanna upp och glädja sig åt småsaker tror jag betyder mycket för det inre och därmed för hälsan och välbefinnandet.
Vad är vardagslyx för dig? Skriv gärna en kommentar och dela med dig av dina tankar.
När jag fyllde år fick jag detta pussel av mina döttrar. Tusen bitar. Motivet är ”Helgumannens fiskeläge” på Fårö. Påminner en del om min Header. 😉

Det tog många veckor innan jag nådde till läget att det bara fanns två ”vita moln” kvar. Dagar som aldrig blev ljusa. Regniga februari och marsdagar. Lampsken som gjorde mer ”onytta” än nytta och gav reflexer.
Jag hade bra hjälp med ramen av Solveig och med mycket annat, när lillasyster kom hit en helg.
Små väderleksproblem. Där alla bitar såg likadana ut. Det hjälpte inte ens att jag tog med en kartong bitar till fönstret. Allt var grått. En del dagar fick jag inte dit många bitar.

När solen och hoppet tändes utanför vår bostad gick det snabbt för mig. Då kändes det som förr när jag pusslade. Avkopplande. Spännande. Kul att se framsteg. Samtidigt brukar min hjärna glida iväg till andra saker. Ofta har jag på musik i bakgrunden.
I dessa tider när många av oss som är äldre vistas inomhus kan pussel vara ett bra tidsfördriv. Antalet bitar kan varieras åt båda hållen.
Jag passade på att leka med kamerans finesser. Oftast är originalet bäst. Även om det i vissa sammanhang är häftigt med svartvitt. Var rädd om dig. 

29 tankar på “Bit för bit

 1. Vilket pussel, tjusigt, kul att leka med olika färger. Färger kan verkligen förändra bilden.
  Sitter och tittar på bilden igen, GILLAR!!
  Fiskehusen..?! Nu du slog det tvärstopp i huvudet på mig, heter det så..nu låter det konstigt! Men jag älskar dom.,-)
  Vardagslyx, Det är ofta det lilla som många passerar utan att lägga märke till.
  Gå bland gamla hus, det är lite mer än vad man gör varje dag, det är kul…
  Hjärtstenar, nej det står still…det finns så mycket men just nu kommer jag ju inte på något alls, en rolig film för det ska jag titta på nu, det är lyx om den nu är rolig.
  Ta hand om dig
  KRAM Primrose ,-)

  Gilla

 2. Det där var inget lätt pussel att lägga men nu är det gjort. Ett fint och personligt motiv som passade er perfekt! Just nu är jag inne på mitt sjunde pussel så det börjar bli en dyr historia det här. Jag gillar Jan van Haasterens för de är så detaljrika vilket gör dem lättare. I dag utmanade jag mig själv och beställde ett med 1500 bitar. Större än så är inte min pusselmatta…

  Kram och god lördagskväll!

  Gilla

  • Verkligen inte lätt med så många procent himmel. Först när det lyste in riktigt vårljus öppnades dörren för mig. 🙂
   Vad duktig du är. Du blev alltså biten. Minns att du skrev att du inte var säker på att du hade tålamod eller något liknande. Visst är det kul. Samtidigt störande när inget går framåt. Sedan kommer den där glädjen när det flyter på och jag tänker, bara en bit till, bara en bit till innan jag ska gå och lägga mig, äta o.s.v. 🙂
   Jag gillar också detaljrika. Stort LYCKA TILL . Jag tror vi skänkte pusselmattan innan vi flyttade. L ville inte ha den och jag trodde kanske att jag pusslat färdigt.
   Kram tillbaka

   Gilla

 3. Oj, så vackert pussel, tusen bitar kräver tålamod och uthållighet. Inget för mig men sonen är intresserad och sätter ihop pussel i ungefär lika antalet bitar som ditt.
  Tänker ofta på att värdesätta det lilla extra, det händer allt för ofta att jag observerar det först efteråt..Men en sån liten sak som bastubad uppskattar jag.
  Kram och trevlig helg!

  Gilla

 4. Ett vackert pussel som passar dej perfekt.
  Jag kallar husen för fiskehoddor på skånska😉.
  Så skönt med promenader i solen även om vinden är kall.
  Sköt om er

  Gilla

  • Tjejerna valde verkligen rätt motiv – men oj vad mycket himmel det var.
   Tack för skånskalektionen. 🙂
   Igår var det soligt men blåste kyligt när vi kom ut från bilen. Sedan gick vi in i ett änge. Där kom inte vinden åt. Jag stod en stund och hade ansiktet mot solen och njöt både av värmen och fågelkvitter.
   Detsamma till dig.

   Gilla

 5. Åhh, vilket fint pussel 🙂 Nu blir jag också sugen på att pussla, jag har några liggande, kanske dags att ta fram nåt av dem, jag tycker det är både roligt och avkopplande att pussla!

  Gilla

   • Det kan bli för mycket av det goda. 🙂 När vi bodde i Ängalag hade vi en vinklad vrå innanför groventrén som ingen, som inte klev in i utrymmet, såg mycket av. Där fanns en extrafrys och några pussel på väggarna runt hörnet. Motiven var personliga och väl valda. Exempelvis piren i Eastbourne – där jag ”bodde” under en månads kvällar. 😉 När vi flyttade till ”söt skokartong” åkte mycket iväg till tippen. Inga pussel överlevde. I Ystad la vi ett pussel på köksön under några veckor. Kul familjenöje. När det var klart plockades det isär och fick följa med till en second hand affär. Så kan någon annan roas för en billig peng. Nyköpt är pussel oftast rätt dyra, tycker jag. Till hösten kanske jag lägger ett nytt. Eller inte. 😉

    Gilla

  • Jag älskar gamla fiskeläge och just detta är än så länge ett av mina favoriter.
   Det låter som en sund vardagslyx. Så älskade jag att leva en gång i tiden. Sedan fick jag min kompis diabetes 1 som ställde tidskrav hela tiden. 😉 Men det är betydligt mer frihet sedan jag blev pumpbärare. Vid det bytet gick jag inte på pumpen. 😉
   Jag unnar dig flera sådana dagar i framtiden.

   Gillad av 1 person

 6. Vilket vackert pussel, men det kan ju inte vara annat när motivet är så vackert. Tycker om ditt sätt att beskriva pusslandet samtidigt som det blev en beskrivning över vädrets likheter och olikheter. Det är många år sedan jag lade ett pussel. Det om något vore ju en sysselsättning att ta upp igen i dessa tider.

  Ta nu hand om er och ha en bra söndag!
  Kram Anita

  Gilla

 7. Ett riktigt läckert pussel! Bra jobbat att få ihop det, även om det tog lite tid! Förr pusslade jag ofta stora pussel, numer är jag på Charlie-nivå … men han är duktig – inte tre år fyllda klarar han pussel för femåringar. Farmor måste skryta lite. Speciellt nu när saknaden efter barnbarnen är lite extra svår. Att få träffa barnbarnen är normalt en slags vardagslyx – tyvärr inte tillgänglig nu.
  Ha det gott och var rädda om er!
  Kram

  Gilla

  • Det tog längre tid än jag hoppats på. Blev i alla fall klar innan påsk.
   Extra kul att pussla med barnbarn. Förstår att det är en trist begränsning för dig och dina barnbarn. Hoppas det inte dröjer för många veckor innan den vardagslyxen blir som vanligt igen för er.
   Tack så mycket. Önskar dig detsamma.
   Kram

   Gillad av 1 person

 8. Visst är originalet bäst, alltså när man står på plats på Fårö och kan se den otroligt vackra bilden ”live”! *fniss* Men pussel är ett trevligt sätt att fördriva tiden, speciellt just nu. Men jag har alltid haft perioder för olika fritidssysselsättningar och just nu är det korsord som gäller. Sen kan det gå flera år mellan och då kanske det är pussel, eller nåt annat som tar vid. Fast det finns ju några saker som man alltid håller på med; T.ex. att läsa och att pyssla med växter! Det är två saker som följt mig så länge jag kan komma ihåg…..
  KRAM/Susie

  Gilla

  • Det går aldrig att komma ifrån. Att vara där på plats. Jag som hade en sådan himla tur den 16:e maj förra året när jag kunde glida omkring där helt ensam. Därför är jag lite rädd för en repris – som kanske blir en blekare kopia.
   Jag har löst 24 korsord i senaste Hemmets Veckotidning som jag ska skicka in som vanligt. Tyvärr var det dubbelnummer. Därmed kommer det ingen ny imorgon i lådan. Men S har påsklov så det gör inget. Just nu väntar jag på en massa böcker som är beställda. De har förlängt utlåningstiden. Därmed får jag vänta längre. Jag hoppas på några guldkorn. Blev så besviken att Peter Maj inte tilltalade mig med sin sista bok. Läsa har också följt med mig nästan hela livet.
   Kram

   Gilla

 9. Bra jobbat! och ett väldigt fint moitv, Helt i min smak. Gillade också originalet bäst här. Men visst är det roligt att leka ock vara kreativ. Nu var detlänge sedan jag la pussel men kanske dags att ta upp det igen. För närvarande är det en del korsord som gäller.
  Ha det så bra du kan.
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s