En ny kategori om skåpmat

Denna nya kategori (Favoriter i repris) bestämde jag mig för INNAN jag startade med gotlanduppochner. Men det hade sett märkligt ut om den kom först. 😉

Förra året var vi i Palissaderna första sommartidsdagen, precis som denna gång. Då var det grått och kyligt. Fem dagar senare var vi tillbaka i sol och kortärmad-premiär 2019. https://gotlanduppochner.com/2019/04/06/hav-moter-hav/

I söndags frös vi rejält i den kyliga vinden och hade dessutom träningsvärk efter den underbara fikakorgsutflykten till Klinteberget dagen innan.

Backen upp skulle besegras. Jag fick faktiskt ihop 15 228 steg i söndags.

Palissaderna ligger precis ovanför färjeläget. Vi hoppas att Covid-19 inte ska åka skytteltrafik till vår utsatta ö, till påskhelgen. Själva är vi ledsna för att vi inte kommer att få inplanerat besök. 😦 Nu handlar det om att tänka med hjärnan och hjärtat. ❤
Inte prioritera sitt eget nöje. Naturligtvis syftar jag på resor åt båda hållen.

Det är en fin stadsoas från båda hållen. (lite extra ordrepris) 😉

Scilla tillhör en av mina vårfavoriter. När jag cyklar omkring i Visby ser jag ”blå gräsmattor” lite överallt.

Vackert med gula klickar också.

Vi sa det förra året också. Hit borde vi ta med en fikakorg även under ”gröna tiden”. Helst en riktigt het sommardag där en stund i skuggan kan vara en njutning. Kanske blir det av till sommaren 2020. Eller inte.
Fotnot:
Jag svarar eventuella kommentarer med en symbol. Var rädd om dig och de dina. 

18 tankar på “En ny kategori om skåpmat

 1. Scilla är så vackert. Det inger hopp om att det kommer en vår…någon gång. Jag är glad att vi har skogen inpå knuten, för där kan jag i varje fall promenera fritt. Det är ytterst sällan jag träffar på någon där och då behöver vi ändå inte trängas utan kan ta omvägar runt varandra medan vi vinkar glatt. Frisk luft behövs för att liva upp humöret. Kram

  Gilla

 2. Det rosa huset på kullen, ja varför inte, fint! ” skulle vara fint som vårt hus” ,-))
  Härliga bilder. Så många steg! Träningsvärk skulle jag gärna vilja ha, lite alla fall.
  Hoppas ni slipper Corona.
  Scilla så blått, vackert. Det var den första vita blåsippa som du visade jag någonsin sett, Sett lila men visste inte om att det fanns vita!
  Ha det jättefint
  KRAM Primrose ,-)

  Gilla

 3. Samma här. Besök vi sett fram emot kommer inte och själv får jag ställa in den vanliga påskfesten som jag brukar ha. Få se om vi kan ordna en liten grillfest utomhus om vädret är bra. Här snöar det nu, stora tunga flingor. Vi har varit och handlat idag för vi trodde att det skulle vara mindre folk än på fredagarna när vi vanligen handlar. Inget är sig likt minsann. Det är konstiga tider

  Gilla

 4. Otroligt fint och rofyllt, kan jag tycka, då jag ser de vackra bilderna. Förhoppningsvis är det så i verkligheten också.
  Jag tycker verkligen om sådana promenader, i naturen men omväxlande omgivningar. Men, trappen och de branta backarna får jag tyvärr avstå ifrån.
  Många steg som du fick ihop.
  Var rädd om er båda.
  Kram!

  Gilla

 5. Ja, nu gäller det att tänka med hjärnan och det säkert för ett bra tag framöver. Men så nödvändigt. Och jag hoppas att Gotlandsfärjorna inte tar med passagerare över från fastlandet.
  Tack för en trevlig tur hit upp. Så vackert och scillan lyser verkligen upp. Och Sto eloge till alla dina steg. Bra jobbat! Här i parken har jag inte varit men den finns nu med på listan över vad jag ska titta på nästa gång jag kommer tillbaka hit.
  Ha det så bra ni kan.
  Kram

  Gilla

 6. Tack för promenaden! Älskar de blå mattorna. Bild 4 och 5 uppifrån räknat är ljuvliga, där vill jag vandra.

  Ta hand om er och ha en fin helg!
  Kram Anita

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s