Konditori Norrgatt från1947


Detta är ett riktigt klassiskt konditori som genom åren nämnts i många artiklar och sammanhang. Neonskylten är kvar sedan starten.
Det var väldigt många personer som var skeptiska till att det skulle funka med ett fik ”på vischan”. Utanför ringmuren! Dömt att misslyckas ansågs det, när dörren slogs upp 1947.

Tänk vad tvivlarna fick fel. En bidragande orsak var att en av de första Tv-apparaterna på Gotland inköptes till konditoriet. Det lär ex. ha varit ”knökat” där, när Sverige spelade VM-final mot Brassarna 1958. Trots att det blev 2-5 i baken. En ung spelbegåvad Pelé slog igenom med dunder och brak. Synd jag inte var född då och fick uppleva idrottsögonblicket.

För mig har det stor betydelse att direkt mötas av en trevlig och glad anställd. Lotta hade just det som får mig att trivas. 😀

Undra om radioapparaterna funkar fortfarande? Ser att Bruce har fått en hedersplats på hyllan.

Nostalgihylla av rang. Jag går igång på sådant här. ❤

Inredningen är till stor del original i 50-talsstil. Vad synd att jukeboxen var på reparation. Den hade varit pricken över i:et.
Tillägg: När vi var och fikade där för tredje gången, början på juli, noterade jag att den var på plats. Men jag hade inga femkronor på mig. Vågade inte prova med mitt kort. 😉 Däremot lusläste jag informationen om hits-utbudet. 😀

Jag lekte flygplan och tog ett flygplansfoto från ovan. Här finns rejält mycket att välja på. Minns att vi köpte en god tårta här i höstas. Biskvin var den bästa jag ätit, än så länge på ön, och då har de andra varit goda.

Vi var här förra lördagen. Då när det var varmt vårväder. Därför valde vi utomhusfika. Idag hade det definitivt blivit inomhusfika. Det regnar, snöar och är råkallt.

Ingen dålig vy. Ringmuren, havet och vårgrönskan.

Detta var åttonde fiket som kvalificerade sig till tävlingen – årets fik 2019. Åtta pärlor med det ”lilla extra”. ❤

 

 

16 tankar på “Konditori Norrgatt från1947

  • Jag kan tänka mig att du gjort det genom åren. Kanske bäst att du inte vet hur många riksdaler du bidragit med. Eller var du där mest på date och blev bjuden? Hade du någon favoritlåt på jukeboxen?
   När jag såg ”dig” trodde jag att du varit på ett annat inlägg och kommenterat. 😉 Så var det inte.
   Lördagskram Bosse

   Gilla

   • Jag var ju inackorderad i Visby ett år när jag gick i realskolan och då blev det många kondisbesök.
    Jag förstår vilket inlägg du tänkte på och jag satt där och grubblade ett tag igår kväll, men kunde inte komma på svaret. Kram

    Gilla

   • Då hade du inte speciellt långt dit från Tranhusgatan (var det väl?)

    Nu skrev jag svar till Sussi. Sedan såg jag att jag skulle godkänna en kommentar. Där satt svaret. 🙂 Inte var det från någon ny bloggbesökare. Utan korsordsmästaren 2017 som bor i Åstorp slog till.

    Vilken kyla. Tur de varma kläderna finns tillgängliga. Vi ska ut en gång till – skänka saker till RK. (Kupan)
    Kram

    Gilla

 1. Ja, tyvärr har nog inte Ravelli kommit upp till dom andra dansarnas nivå. Alla har dock blivit otroligt bättre, men det är trist att någon är kvar endast beroende på att han är alla fotbollsfanatikers favorit. Jag tittade inte på resultatet av utrustningen igår (ska se det idag), men jag hoppas att det var han och inte någon annan stackare som åkte ut!
  Och som jag berättat om tidigare, dricker man inte kaffe eller te så går man inte på fik, alltså behåller jag mina 200 poäng!! *fniss*
  KRAM/Susie

  Gilla

  • Kristin tyckte jag var magiskt bra. ❤ Ingen skillnad på henne och proffsen. Men givetvis har hon tränat stenhårt som de andra deltagarna och levererar vecka efter vecka. Helt fantastiskt.
   Ravelli har utvecklats och kämpat på med sina förutsättningar. Tror han också insåg direkt att han dansmässigt var nummer elva från start. Han och hans konkurrenter. En eloge till Tomas och en ödmjukhet som jag aldrig såg när jag tittade på fotbollsmatcher live på gröna Örjans Vall. 🙂

   Jag avslöjade ju svaret i mitt inlägg.

   Det "problemet" har varit med i alla säsonger. Stackars Lasse Brandeby som ville åka ur och hem. Han gick till slut på golvet – men "dansade" vidare många veckor via röster som verkade gjort det till en gimmick att ringa och rösta på "Kurt Olsson".
   Inte ens en i juryn klarar stundtals av att skilja på/ tänka bort "personliga poängorsaker". 😉 Bästa dansaren eller BÄSTA UTVECKLINGEN tycker jag borde vara en mer rättvis bedömning. För det går inte att komma ifrån att "vissa" kunde dansa och har sysslat med det inom sitt "yrke".
   X antal av segrare och ägare till den röda glasskon har inte varit "den rätta vinnaren". Inte värt jag skriver mer offentligt om mina åsikter om sidekickämnet. Bäst att dansa vidare. För här handlar det om fik. Din älsklingssyssla. 😉

   Gilla

 2. Kul med ett klassiskt kondis, istället för de tillrättalagda cafébarskedjor som det finns alltför många av.
  Här är också kallt, förstås, fast ingen snö. Vi ska trotsa kylan och klippa gräset. Första gången den här säsongen.

  Gilla

 3. Verkligen trevligt och mysigt att ett sådant här kafé har överlevt efter alla dessa år! En riktig nostalgitripp! Just hyllan bakom trevliga och glada Lotta är ju precis så som det ska se ut på ett konditori!
  Biskvier… magiskt men farligt goda! 🙂
  Lördagskram från
  Nilla

  Gilla

 4. Vilket härligt fik med den fantastisk inredningen. Många burkar och annat som jag känner igen.
  Titta inte på programmet eftersom det inte är rättvist. Några deltagare har aldrig tagit ett danssteg tidigare och jobbar för att bli bättre medan andra har dansat i hela sitt liv. Tycker att dom som lyckas lära sej är bäst.
  Lördags kram från oss

  Gilla

 5. Vilket härligt fik….. måste man besöka någon gång.
  Vad kul att du fick information om Blå Jungfrun:). Snö och kallt var det här igår på dagen men som tur var så försvann det. Men det känns kyligare nu. Trist!
  Kram gun

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s