FÖRST till kvarn med RÄTT svar vinner

Kuriosa: Nionde låten är klassikern ”Jag och Bosse Lidén” 🙂

Femte månadstävlingen:
Fråga:
Jag vill ha ett namn på fem bokstäver. Alla bokstäver måste sitta på rätt plats. En månadstitel och en Skrap-Kryss ligger i potten. Endast en gissning per person. Jag svarar med ordet FEL eller RÄTT – när jag befinner mig nära datorn.

Tio pusselbitar i olika storlekar – som du handskas med precis som du själv vill:
”Kees”       Vingar          Snön smälte bort på marken

”Living Thing” med ELO var ”Veckans smash hit” i Poporama

Lucianatt               Fred Åkerström                   25 brandmän

Hångelrum            107:åring                Markis

Lycka till både gamla & nya deltagare. 😀

Ps. Åldersuppgiften: Måste få in det gamla bibliotekarietänket igen. Att ALLTID kolla på minst 3 ställen. Tidskrävande.
Facit:  Högan

Efterord: Många kända svenska trubadurer uppträdde på scenen på första våningen i diskoteket.
Det handlade om en KVARN (inbyggt i min bloggtitel)
Det började brinna i en markis vid tvåtiden på Lucianatten 1976.
”Kess” var Cornelis smeknamn.
Kvarnvingar.
Taskig start innan de 25 brandmännen från hela ön fick reda på att det brann i den gamla kvarnen.

Nämner kanske lite mer fakta i nästa blogginlägg.

VINNARNA 2019:
Januari: Louise Pettersson
Februari: Anne Bondin
Mars: Ditte Akker
April: Ditte Akker
Maj: Gunnel Moberg
Juni:
Augusti:
September:
Oktober:
December: Stormästaren ska koras.

Fakta:
Månadens Gotlandstävling kommer att läggas in tio gånger under året. Juli och november är ”lediga”. I december tävlar bara de som vunnit minst en månadstitel under året.
Jag redovisar facit och vinnare i detta blogginlägg. Oftast första dagen i nästa månad. Är tävlingen avgjord tidigare kommer jag att berätta det i detta inlägg.  Allt beror naturligtvis på vilken variant av fråga som jag lagt in. Denna gång avslutar jag när rätt svar kommit in.

Fyra personliga tankar:
Går det supersnabbt? Inte riktigt.
Stannar lotten kvar hos mig? Nix
Ska Ditte vinna tre titlar/gånger på ”rauken”? 😉 Nix
Vem svarar först? Den som vann.

 

15 tankar på “FÖRST till kvarn med RÄTT svar vinner

 1. 20 minuter har gått. Bra. Då var frågan ingen Kalle Anka fråga. 😉
  Ska bli spännande att se hur länge tävlingen lever. Kanske blir någon lite stressad av att se att det finns en etta/1 i kommentarmolnet.
  Nu kilar jag iväg till andra aktiviteter.

  Gilla

  • Om någon spetsade in sig på rubriken och ordet KVARN fanns en väg att googla rätt direkt. Det var därför jag tog versaler på två andra ord för att ”förvilla lite”. 😉 Samtidigt som rubriken var ren information över reglerna. Dessutom är jag nyfiken på om någon okänd person på ön skulle bli sugen på att deltaga. Syftar på visitkort som vi delar ut till ställen där vi frågar om vi får fota.
   Det här ju en Gotlandsblogg. Därför är allt relaterat på något ”vänster” åt huvudpersonen som råkar vara en ö. 😀

   Idag skiner solen igen och det är läge att åka någonstans efter lunch. Hoppas den gula lampan gör det hos dig också i STORA STADEN.
   Kram

   Gilla

  • Menar du svaret eller mina ledtrådar? Jag skrev mer om episoden i ett kommande inlägg om de andra tre kvarnarna på Hällarna som står och förfaller.
   Mitt första mål med en sådan här uppgift är att det INTE ska gå att googla på femton sekunder. Samtidigt är detta en Gotlandsblogg. Det innebär att de som bott här länge känner till en sådan här sak och har en stor fördel. Därför försökte jag väva in ledtrådar som kunde förvilla dem men hjälpa andra. Det som pajade i inledningen av denna tävling var fel årtal. Orsaken var att det stod fel årtal på två ställen när jag letade fakta. Jag tycker det blir för mycket jobb för mig om jag ska behöva kolla att det står samma sak på tre ställen. Det var skillnad när jag hade betalt som bibliotekarie. 🙂 Hände igår med. Jag råkade snubbla över en bygdegårdsförening på Fårö. I en årsberättelse fick jag rätt förnamn till sista fyrvaktaren. På de två största sajterna på ön hette mannen Jan. Vet inte om han var lång. 😀
   Ps. Slut från ”skrivkvarnen”. 😉
   Nästa månads tävling är snart klar. Den tror jag varar längre. Fast helt säker kan jag aldrig vara.

   Samtidigt var maj månads tävling en test att se om någon ”okänd” person, som bergis visste skulle slå till. För vi har delat ut en del visitkort de sista två månaderna när vi frågat om lov att fota i ”affärslokaler.”

   Vet du hur jag ska bli av med den röda texten under nästan varje ord jag skriver? Jag råkade glida med något finger över någon tangent i början av veckan när jag skrev ett meddelande på FB. Tur det inte är så när jag skriver på Word. Antagligen tror den dumma datorn att jag försöker skriva på danska. 😉 Igår blev jag så trött på det att jag lät handen glida iväg för att förhoppningsvis göra samma sak igen. Korkad idé av mig. 🙂 Jag gör så mycket dumt. S tror att jag bröt en tå igår. Smällde i en dörrlist. Annars brukar det vara i en sängmed med andra foten. Min säng brukar glida iväg och det blir trångt om utrymme mot väggen. Imorgon ska jag pröva med vanlig sko. Idag har jag varit inomhus med inneskor. Det är visst bara med stortån som man söker hjälp. Det var allt för idag. Godnatt. 🙂

   Gilla

   • Frågan menade jag. Ledtrådarna. Jag har funderat men inte fått grepp om det. Men det gör ju inget😜alltid någon som kan!
    Det röda strecket vet jag inte? Jag är kass på teknik… Har du kanske ändrat språk då? Så det inte står sv där nere i högerhörnet?
    Ajajaj. Tån låter inte kul. Jag sparkade i ett bordsben oktober-17. Kunde inte ha skor på länge. Jag har fortfarande känning av det. Vår gemensamma fb-vän TF bröt lilltån den sommaren. Han blev ju opererad och det var en dryg historia!
    Så man kan behöva hjälp även med andra tår.
    Sov gott😴

    Gilla

   • Jag ser att jag skrev de mesta ledtrådssvaren i efterorden. ElO-låten var populärast den veckan. Jag fick det mesta serverat när jag läste ett reportage om en av brandmännen som var med den natten.
    L kommer hit nästa vecka. Hon är teknisk.
    Inte skrämma mig. 😉 Det ösregnar ute. Ska försöka ta mig i sko och till bilen efter middag. Jag har inte tid att vara skadad på fler ställen. Två retliga ödessekunder.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s