Vid vägens slut…

Det finns fördelar med att återvända till en plats som vi besökt förut. Vi vet var parkeringen är (nära en bro), hur långt det är att gå (1,9 km) och vad som väntar oss vid vägens slut.
Det vi inte visste, den här gången, var om vi valt rätt dag för vår utflykt eller om vi var ute lite för tidigt. Vid vårt förra besök, för två år sedan, hade vi först sett en bild på Instagram. Den här gången chansade vi utan att ha sett några bilder.
Under vår promenad funderade vi därför på om det skulle bli några foton eller ej… Bosse hade god tro på att vi skulle hitta utslagna blommor och jag trodde att vi åkt minst en vecka för tidigt. Så plötsligt var vi framme och kunde konstatera att det blommade lite överallt,

Russvätar – är ett naturreservat som är väl värt ett besök om man vill se den unika Gotlandssippan, en underart till backsippan, som växer bara här på östra Gotland.

Vi hade tur både med vädret och med val av dag. Solen sken och det var lagom varmt.
Vi strosade omkring helt ensamma och njöt av blommorna, som var många….

Det var svårt att välja. För varje bild jag tog såg jag en annan blomma som såg ännu finare ut.

Knoppar är det något speciellt med. De ser så härligt ulliga ut i solljuset.

Vilken tur att det blev Bosse som fick rätt den här gången, så att det blev både foton och ett inlägg på gotlanduppochner.com

14 tankar på “Vid vägens slut…

  • De är väldigt fina, både som knoppar och som utslagna blommor. Väldigt lika sina släktingar! Var och en är fina på sitt sätt!

   Gilla

  • Tur att Bosse fick rätt den här gången. Jag var ganska tveksam till att de verkligen hunnit slå ut redan, men jag fick fel! Kram tillbaka!

   Gilla

  • Ja, de är så fina. När man går på vägen dit tror man inte att man ska få se dem – sen ser man en liten tuva och så plötsligt finns de överallt! Kramar tillbaka!

   Gilla

 1. Ljuvliga bilder på den vackra Gotlandssippan. Har aldrig hört talas om den. Väldigt lik Backsippan. Härligt att ni fann dom i full blom. Vi åkte till en hage förra våren för att fota Backsippor men var lite i senaste laget. Dom flesta var lite naggade i kanten och halvt vissna. Allt gott!

  Gillad av 1 person

  • Hoppas att ni hunnit med att se dem lite tidigare i år. Fast vissa sippor, som fältsipporna, är lite häftiga att fota även när de är överblommade. Då blir de som små ulliga bollar i gräset.

   Gillad av 1 person

 2. Otroligt fina bilder! Jag undrar hur det är med rapsfält på Gotland. Finns dom? Jag minns att det var något jag fotograferade i Skåne i maj månaden. Ser fram emot att göra det igen om 3 veckor 🙂 Kram Anne

  Gillad av 1 person

  • Rapsfält i Skåne är något alldeles extra! Så fina! De finns här på Gotland också men inte i samma mängd. Så kul att ni är på väg tillbaka till Sverige! Kram tillbaka!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s