In i dimman

Idag skulle det vara en molnig söndag. Det gjorde inte så mycket med tanke på att jag en sista gång, denna säsong, skulle njuta av skidskyttevännerna. Ta farväl av några kvinnor som gjorde sitt sista tävlingslopp på hög nivå.
Vad häftigt att två av tjejerna hamnade på prispallen i avslutningen Masstart i Holmenkollen. (Marte Roeiseland och franska mamman Chevalier-Bouchet. Den sistnämnda firar födelsedag samma datum som undertecknad.)
Strax innan lunch kom solen på efterlängtat besök. Himlen blev blå och vi fick ”vårögon”. Vi ändrade planerna och bestämde oss istället för att spankulera längs stråk innanför muren och få till fler bidrag till Grändernas stad. Kanske avsluta med en go fika någonstans.
Men så började det återigen bli grått när vi kommit iväg en bit med bilen och när vi svängde ner mot havet och hamnen gick det lokalt över till tät dimma. Vi såg endast en liten bit av hamnbassängen.

Vad snabbt det kan gå med väderomslag på en ö.

Planerna hade vandrat iväg utan skor och landat på att införskaffa oss Konstinlägg till gotlanduppochner. Ska inte förväxlas med skoinlägg. 😉
Det gick bättre än väntat med konsten. Här är vi framme vid andra stoppet. Inlägget kommer på plats imorgon. Men det häftigaste konstinlägget kommer inte förrän i april. Det var ett trevligt par som hjälpte oss att hitta rätt plats. Gatunamnet finns nämligen inte på någon karta.

Fotnot:
Vi kom hem tidigare än beräknat och jag hann först se lillebror Boe ha sin sista uppvisning på SVT Play, innan jag i direktsändning njöt av den mer spännande damtävlingen.
In i dimman gällde även för skidskyttarna. Vilken tur att det inte blev inställt för dem.

9 tankar på “In i dimman

 1. Vi har bl.a hjälpt mamma i kolonin i helgen. Båda dagarna började med regn, men blev några fina timmar båda dagarna. Varmt och riktiga vårkänslor. God söndag kväll!

  Gilla

 2. Jag gick ut på en härlig solskenspromenad, men innan jag hunnit vända hemåt igen kom dimmolnen inrullande från havet och adjöss med den solen.
  Ha en fin söndagskväll!
  Kram, Ingrid.

  Gilla

  • Vad skönt för dig att du passade på. Du slapp i alla fall att bli blöt. Dimman kom extra snabbt igår.
   Jag börjar bli otålig. Vill åka iväg i fint vårväder och njuta av blåsippor och en kaffekorg. Läste igår att vi förra året var i Solsänget fredagen den 25 mars. 2020 gick vi naturstigen i Lummelunda och plåtade blåsippor 21 mars. 2021 var det premiär för Solveigs nya stativ i Björkume naturreservat fredagen den 26 mars. Första våren här 2019 tog vi kort på blåsippor i Brucebo naturreservat lördagen den 30 mars. Vad bra med femårsdagböcker. 🙂 Ett spann mellan 21-30 mars. Enstaka exemplar har vi sett tidigare varje år.
   Läge med andra ord att inte vara så otålig. Det blir kanske möjligheter till påsk. Denna femte gång planerar vi att välja den andra kusten.
   Tack ska du ha. Nu får det bli en inomhusfika. Hoppas min app stämmer och det håller upp efter lunch några timmar.
   Kram, Bosse

   Gillad av 1 person

  • När det blir för många sådana dagar på raken blir sinnet också lite åt det håller. Men jag ska inte klaga. De två sista dagarna har jag cyklat i solsken. Igår var det inte enligt min app. Regnet kom någon timme senare. Idag är det min städdag så då får det regna småspik. Nu var jag inte snäll. Det kan hålla upp när S ska cykla hem. 😉
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s