En bild ska bort (akt 4 av 9)

A. 88 minuter på två hjul i Ljugarn.

B. 88 minuter på två hjul i Fårösund.

C. 88 minuter på två hjul i Slite. Lotsbacken var extra tuff att cykla uppför.

D. Facit. Mer text finns i min ”stängande” kommentar.

E. 88 minuter på två hjul i Hemse.

Ledtråd: Fler än två hjul.
Min önskan: Svara med endast en bokstav i en kommentar.

Regler/Poäng/Sidsnack:
Tävlingstiden är från inlägg och exakt en vecka framåt. (24/2 kl. 07.50)
Kommande akt kan dyka upp när som helst, men aldrig samtidigt som en pågående tävlingsakt.
I tabellen nedan noterar du hur både poäng för rätt bokstav och antalet bilder ökar för varje ny akt.
Denna gång 20 % chans att gissa rätt bokstav. Den som tar sig tid att leka detektiv… 😉 Eller så är det bara att chansa på en bokstav. Nu ska jag sluta mala som en…
Stort LYCKA TILL!

AkterAntal fotoPoäng
Akt 121
Akt 232
Akt 343
Akt 454
Akt 565
Akt 676
Akt 787
Akt 898
Akt 9109
Max.54 st45 p.

Tabell efter akt fyra:

PlatsNamnTotalt
1Anita L10
2Znogge7
3Anki A6
3Louise6
3Maj J6
6Lisbeth5
7Ethel3
7Wiolettan3
7Åse3
10Lena W2
10Ditte2
10Laila L2
10Eva-Lotta2
10Anne B2
15Minton1
15Marie K1
15Jennifer1
15Blomsterbönan1
15Karin A1
15Ing-Britt J1
15Gunilla W1
22Sven-Arne0
22Nils P0
22.Susie0
25Övriga 

Nästa gång blir det fem eller noll poäng
till dem som vågar sig på att deltaga.
😊
Övriga får ALLTID noll poäng.
Antalet foton kommer att vara 6 st.
Välkomna när det händer.

Priser:
Alla på pallen får var sin Skrap-Kryss.
Vid samma poäng i sluttabellen avgör den som nådde summan först.
Vem ska bli fotomästare 2023?
2019 – Anne Bondin
2020 – Wiolettan
2021 – Maj Johansson
2022 – Anita Linder
2023 – Ett femte namn? En dubbelsegrare?

35 tankar på “En bild ska bort (akt 4 av 9)

 1. Då är tävlingstiden för akt fyra till ända. Tack till er 14 som deltog denna gång. Jag ser den för mig väntade kurvan framför mig; 21-16-15-14. Blir perfekt till finalen. Ett steg lägre ger 9 i akt nio. Klädsamt.
  Vad kul det hade varit att fått höra och se hur ni som deltog tänkte och gjorde innan ni bestämde sig för vilket alternativ ni skulle välja. Kanske finns det lika många metoder som antalet deltagare. Som alltid är ledtråden en genväg till mitt facit. Fler än två hjul sitter på vår bil ”Den lilla blå”. Kanske var det, det som var orsaken till att det dunkades in bokstaven C. Men det fanns en vit bil också. Fyra av bilderna togs när vi var ute på vår 88 minutersutflkykt på två hjul i Hemse, Slite, Ljugarn och Fårösund. Den bild som skulle bort togs när jag rattade på en väg där jag inte hade någon trafik bakom oss. Jag bad S rulla ner och ta en bild på kvarnen. Många kvarnar syns från vägen när vi åker runt på Gotland och Fårö. Ibland finns de bland betande djur. Snart är klockan 7:50 och jag drar iväg detta.

  Gilla

  • Själv ser jag några olika metoder. Man kan gissa utifrån vad enbart bilderna förmedlar, välja svaret som flest givit eller förstå ledtråden rätt och snoka. Förra gången förstod jag inte ledtråden rätt men att kastanjerna inte blommade i juli, det visste jag! Undrar om det inte var fel i facit 😉

   Kram och god fredag!

   Gilla

   • Jag vågar inte ögna i facit. 😉 Jag tror du är betydligt bättre än jag på att veta när kastanjerna blommar. Har under årens lopp, på alla boställen, insett all växtligheten i Sverige gror på en rätt utsträckt månadssträcka som varierar under säsongerna. När jag tittar ut genom fönstret känns det som det är januari. Samtidigt vet jag att det kan bli vårkänslor i nästa vecka under S sportlov.
    Lördagskram tillbaka

    Gilla

  • Ok, jag kan berätta hur jag tänkte innan jag svarade.
   Jag förstod att du nog försökte lura oss lite med lilla blå som stod parkerad vid kvarnen. På den bilden kunde tre av hjulen anas men på bilden med den vita bilen syntes bara två hjul. Så bilhjulen plus kvarnhjulen gav fler än två hjul och den med lilla blå visade ett hjul mer så …
   Samtidigt så visste jag att du har en kategori som heter ”på två hjul” plus ”88 minuter som också är på cykel” så jag anade att det var där lösningen låg. När jag tittade igenom 88:an så hittade jag alla bilder utom D så då blev det svaret.

   Kram från en grådisig Kringelstad

   Gillad av 1 person

   • Den lilla blå kom med automatiskt eftersom jag tyckte den bilden var bäst från Slite. Därmed ville jag skapa en obalans med en bil till. 😉 Den enda halvluriga grejen som jag gjorde var att välja ett foto som inte varit med på bloggen. Men den observanta skulle inte bli lurad. För det var samma tydliga kvarn i Hemse.
    Kram från ett snöande Visby. Men jag hoppas Solveigs vinterlov får inslag av vår.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s