Lusthuset i Almedalen

Kategorin där vi besöker samma plats vid fyra olika tillfällen under året och tar en bild varje gång.

Vår

Sommar

Höst

Vinter

Små tankar om de fyra årstiderna:
Vad mycket som hänt i Almedalen sedan Visbys hamn låg här en gång i tiden. 2016 kom detta rostiga lusthus, omgivet av rabatter som förändras över tid, på plats. Jag minns när tulpanerna var som finast. Imorgon är det exakt tre veckor kvar till första vårdagen – enligt almanackan. Till VM i skidskytte är det endast ett dygn. Det är hälsosamt och nyttigt att ha ”saker” att längta till. En gratis medicin utan biverkningar. Ett komplement till allt annat som kan störa våra liv.

30 tankar på “Lusthuset i Almedalen

 1. Här vann vårbilden stort! Vilket underbart tulpanhav.
  Här har du en till som längtar efter morgondagens skidskytte-VM. Att bänka sig i tv-soffan med en kopp te, en filt över benen och en varm, gosig hund bredvid sig.
  Ha en fin längtansdag fram till morgondagens höjdpunkt.

  Kram från ett idag mulet fastland

  Gillad av 1 person

  • Den vinner den ”fyrkampen”. Fuskigt att jag inte får låna en gosig hund. 😉 Tack vare de två straffrundorna blev det spännande ända till den sista tuffa backen. För sportens skull hade det varit häftigt om Italien hade vunnit guldet. Tänk om Fransmannen inte kommit på att han åkte fel på slutet. Då kunde Eder fått en lite för tidig 40-årspresent. (bronsmedaljen.) Allt kan hända. Eller inte. Jag var rätt säker på att lillebror skulle rätta till ställningen när han tog över fjärde sträckan.
   Kram från ett mörkt Visby

   Gilla

   • Kan inte annat än hålla med till hundra procent i din analys. Tycker också det varit häftigt om Italien vunnit men förstod att det nog inte skulle bli så, inte ens om någon försökt skrämmas genom att ropa ”bööö”. Och fransmannens felåkning … ja, tänk om … Han (fransmannen) såg ändå rätt lugn ut när han gick över mållinjen. Nu får vi ladda upp inför morgondagen … eller ska jag kanske säga ladda om …

    Kram

    Gillad av 1 person

   • Härligt att ta en kort paus i städandet och få skratta till lite högt för sig själv. Där fick du till det flera gånger. 🙂 Sprint damer kan bli hårdare än vanligt. En del tycks ha laddat extra för VM och kommit tillbaka starkt efter sjukdomar och skador. Jag hade unnat Linn Persson att göra en Anna Magnusson. Men då krävs det många MEN.

    Gilla

  • Vad kul att du nappat på Sofia. 🙂 Jag blev paff när alla avsnitt från 2020 plötsligt var tillbaka. Där hade jag lagt ner flera timmar på att ta kort och skriva upp så jag inte skulle glömma mina favoritövningar. Hoppas du tar det på SVT Play och väljer själv. Annars är det risk för att du ger upp alltför tidigt. Jag kör nästan bara core. Den här veckan har jag tagit ett pass direkt efter frukost.

   Gillad av 1 person

   • De två gånger har jag gjort det under tv-sändningen. Får se hur det blir framöver. Idag inte alls. I morgon beror det på hur de får tid till B7 på vc. Jag får passa de andra då. Du är duktig!

    Gilla

 2. Vilken fin radda av bilder. Det ska jag nog ta efter i min trädgård. Idag är det bara 5 grader kallt och fint sparkföre på vägen så jag ska nog ta en tur senare. Först måste jag fixa räkenskaperna för vägföreningen före revision.

  Gillad av 1 person

 3. Vilka fina årstidsbilder och för min del är våren en given vinnare, förmodligen för att jag längtar dit. Sedan är höstbilden väldigt vacker den med.
  Visst är det viktigt att längta och ha saker att se fram emot. Det behöver inte vara guld och gröna skogar utan i det lilla bor många gånger det stora.

  Önskar en fin tisdag!

  Kram

  Gilla

  • Den vinner för mig också. På ett vis tycker jag tiden kilar iväg snabbt. På ett annat vis inte. Beror antagligen på att hjärnkontoret jobbar övertid och det blinkar lampor i olika färger. 😉
   Kloka ord från dina fingrar eller snarare hjärna.
   Onsdagskvällskram

   Gilla

  • Det är häftigt. Tyvärr har vi skippat flera häftiga möjligheter i denna kategori, på grund av att ingen av oss vill ge oss ut och köra bil på vintern, eftersom de inte saltar på ön. Det är inte lika nice att lägga in bara tre bilder. 🙂 Jag tänker annars ofta på årstidsbilder när vi är någonstans och ser något ”möjligt”.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s