Murfallet

Det finns två möjligheter att förflytta sig längs Sjömurens utsida. Antingen går man på samma landnivå nära vattnet. Blåser det småkyligt eller uppskattar man nivåvariation kan man välja att förflytta sig precis utanför muren. Fortfarande är det kustutsikt på ögonmenyn.

En bit norr om mysiga Kärleksporten finns ett avsnitt av Sjömuren som kallas för Murfallet. Här kan bilar med tillstånd rulla in.

Kullen utanför kan innehålla rester av den fallna muren.

Den lilla öppningen i muren/bilden en bit upp lockade till lek med kameran.

Här var det höst. Idag om tre veckor är det årets första vårdag. ❤

16 tankar på “Murfallet

  • Det gäller att vara nyfiken och utnyttja chansningarna när de dyker upp. Det är ibland som att komma in i en annan värld om vi först hoppar ut från bilen vid parkeringen vid Kruttornet. Är det jättekalla vindar från havet räcker det med att komma in genom Fiskarporten och nå första gränden så är det så är det andra mer behagliga förutsättningar. Själva muren finns i början i trädgårdarna bakom husen. Men efter ca 200 meter kan vi klappa den . 🙂 Det är lyxigt att kunna gå in och ut lite överallt. Eller gå upp i en trappa och se havet från ovan. Leka turister är vi bra på. Jag försöker sedan en tid tillbaka att hitta ”vårrätter 2023” att besöka. Men det är för mycket annat som ”stör” och påverkar händelseförloppet.

   Gillad av 1 person

 1. Det är alltid effektfullt och fint att fotografera genom öppningar och så även denna gång! Även om där är vackert under hösten så ser vi allt fram emot våren 😀

  Kram

  Gilla

  • Så länge lekfullheten inte är helt inmurad gäller det att passa på.
   Det går inte att sticka under stol med att det är dit jag vill komma, snart eller omedelbart bums. . 😉 Synd bara att åldern inte kan bromsas. För den verkar gå fortare än att komma till vår och sommar varje år. Har du också börjat träna på Beatlesklassikern? 😉
   Kram

   Gilla

 2. En plats jag skulle njuta av att promenera vid. Och en sak är klar, jag hade lekt på samma vis med kameran. Älskar att ta bilder genom portaler. Det slår mig också hur vacker hösten är även om jag just nu längtar till våren och blåsippsbackarna …

  Kram från en gråfiltsbeklädd Kringelstad

  Gilla

  • Det finns en skön mix av många saker/platser att stanna till vid, i den här trakten. Botaniska Trädgården är fin året om. Den sköter de väl. Lekfullheten behöver inte försvinna i takt med ålder. Du om någon har visat på Blogglandia att du har en lekfullhet inbyggd under dina promenader i din vackra omgivning. När hösten är som vackrast är den svår att ”slå på fingrarna”. Men hoppfullheten som jag känner på våren när naturen börjar om igen, när ljuset och värmen återvänder får mitt inre att njuta extra starkt. Blåsippor. För gotlandsuppochners skull vill jag gärna upptäcka dem på nya platser. Idag läste jag om ett speciellt ställe. Tyvärr är det väldigt många mil dit. Fast det också är på en ö. 😉
   Kram från inomhusBosse som varit duktig på att städa. Visst ser det rent ut? 😉

   Gillad av 1 person

 3. Idag har man nästan lite vårkänsla – vilket är väldigt skönt eftersom jag ska till sjukgym på vc. Så lite utomhus ska jag vara! Gillar fotona på muren som jag sett ett otal gånger – men inte från dom här vinklarna!!
  Kram-Susie

  Gilla

  • Du bor ju längre söder ut. 🙂 Solveig berättade för mig att det var riktigt kallt när hon kom hem. Jag brukar städa på torsdagarna. Hoppas det gick bra hos din sjukgymnast och det går åt rätt håll. Kanske inte lika fort som du vill. Den muren har många spännande etapper som ser lite olika ut under året. Beroende på väder och växtlighet.
   Kram, Bosse

   Gilla

 4. Vilken fin promenad att få följa med er på. Härligt när havet är så närvarande även genom håligheter så vackert. Det känns långt till vår det blåser och är minusgrader…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s