Klinttorget; akt 6

Gotlanduppochner har under fyra år åkt runt och besökt alla Gotlands medeltida kyrkor. Nu är det dags för vår sextionde kategori som kommer att bli en fotokategori med få ord.
Välkommen med på våra promenader bland de mysiga gränderna innanför muren.
Vi svarar på kommentarer med en symbol.

Fotnot:
Du som följt vår blogg från början minns kanske inlägget (7/9-19) om det ökända torget där det på 1700-talet skedde tortyr. Då var det våld som underhållning på onsdagarna. Spötorget var namnet. Bödeln och hans kompis Rackaren delade ut olika sorters ”belöningar”. En skampåle fanns på plats. Där borde enligt mig Bödeln och Rackaren suttit de andra sex veckodagarna.
Brandstationen byggdes runt år 1900. Hur länge den var i bruk vet jag inte.

16 tankar på “Klinttorget; akt 6

 1. Klinten är så fin och alla gränderna och de vackra husen kan man inte se sig mätt på- Åke hade en syster som bodde i ett vackert trappgavelhus på Nygatan-Trappgatan. Trädgården och ingången dit låg på Nygatan och stora ingången vette mot Trappgatan.
  Ha en fin torsdag!
  Kram, Ingrid

  Gilla

 2. Vackert i både vinter som sommarskrud. Häftigt att se vintermotiven med snöklädda grenar där det samtidigt skymtar gröna blad.
  Usch för den ”underhållningen” som ägde rum på onsdagarna. Och fy för Bödeln och hans kompis Rackaren …

  Kram från en Kringelstad med blå himmel

  Gilla

 3. Så fint och så vackert men den där underhållningen… Motsvarigheten till dagens skräckfilmer men med den skillnaden att då var det blodigt allvar. Jag föredrar helt klart snällare underhållning som bjuder på glada skratt.

  Kram och god kväll!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s