Hösttecken

Oktober – Dels dagar då det regnar på tvären. Då det ständigt behövs tända lampor inomhus. Sedan dimper de ner. De underbara höstdagarna som överglänser det mesta under året.

Vi har gjort några tappra försök att kombinera nytta och nöje. Nyttan bestod i att hitta motiv som kunde användas som månadsbilder till almanackan 2023. Nöjet att vara ute och njuta av hösten fick vi på köpet.

En helgeftermiddag packade vi fikakorgen och körde upp norrut. Vi valde att börja längst upp i Nyhamn. Det var fint väder, men vi blev överraskade av att det var så många bilar och rörelse vid det fina fiskeläget. Natten innan hade det regnat rejält. Det var lite bökigt att ta sig fram mellan pölarna på grusvägen. Vi förstod ganska snart orsaken till all rörelse. Tydligen pågick något slags motionslopp av längre format. Nyhamn var visst en vätskedepå längs sträckan, som börjat ännu längre norrut. Snällt gick vi ut i det blöta gräset och stannade till när de små grupperna av löpare sprang förbi.

Det blev inga bilder i Nyhamn. Därför fortsatte vi söderut och körde ner till Lummelunda.
Det är därifrån bilderna ovan är tagna. Vad tror ni hände där? Jo, en repris. Undra om deltagarna kände igen duon med kamera och fikakorg? Kanske var någon så trött att den personen trodde den såg i syne. Att han sprungit i en cirkel och kommit helt galet.

Snällt släppte vi fram de kända ansiktena. När vi vandrade vidare träffade vi två trevliga löpare som gick istället för att springa. Orsaken var att en av dem hade ont i ett knä. Vilken tur att jag kunde lotsa dem rätt så de inte fortsatte fel väg. Mannen berättade att de skulle ta sig ända ner till Visby.

Tredje stoppet uppskattade vi väldigt mycket. Solen kom fram en stund och vi njöt extra av både dryck, tilltugg och utsikt vid Själsö fiskeläge. ❤ Men det gäller att njuta när möjligheten dyker upp från ovan. Ganska snart svalnade kaffet.

Och vad tror du att vi såg och stötte på för tredje gången? Jag noterade på långt håll att några sprang fel och att funktionärerna viftade med flaggor. Själv tyckte jag det var mycket skönare att sätta mig tillrätta i ”den lilla blå” och ratta vidare mot Visby. Dessutom hängde jag direkt på när Solveig föreslog att vi istället skulle ha ett tema med de tolv månadsbilderna. Vilket det är, är än så länge hemligt. Vi har inte valt ut foton ännu. Men jag noterade i min femårsdagbok att vi gjorde vår beställning förra året, i mitten av oktober….

Fotnot:
Hjärtligt välkommen hit imorgon klockan 19:00. Då startar Kvalomgången i Korsordsmästerskapen med uppgift 1. Tio kvällar i rad mellan 19:00-21:00 ska det kämpas om att bli en av de tjugo som tar sig vidare till Mellanrundan. Samtidigt håller jag på att lägga sista handen vid förberedelserna inför bergsklättrandet som startar 1 november klockan 18:00. Där ska det ”bara” svaras med en bokstav. A, B eller C. Låter busenkelt. Hur svårt kan det vara att gissa färg på en svartvit tulpan? 😉

18 tankar på “Hösttecken

    • Det blev en kort och mysig stund. Nästa gång får det bli på en solig vårdag.
      Vem vet. Ska bli spännande att se vilka som är på G redan från början. Kvalet tror jag kommer att bestå av mycket ”pangande”. I finalen, om jag ska gå tiden i förväg gissar jag på en skön mix av koll på andras beslut och spontan chansning. Men det är ju inte förrän i nästa månad. 😉 Ingen vinnare kommer garanterat längta till finalen.
      Kram

      Gilla

  1. Vilken härlig höstmix! Himmel och vågat hav … gula löv och röda bär. Stilla vatten och nästan lite djungelkänsla. Och härlig fikastund i solen. Hösten när den är som bäst.
    Här är det låga moln och morgonen var regnig. Hoppas ni får en fin höstsöndag på öjn!

    Kram Anita

    Gilla

    • Det var fina timmar på tre olika ställen. Solen gör precis vad den känner för. Nästan som bloggen. Stora problem med att ta mig in på bloggen. Måste komma ihåg att aldrig gå ur. Tur Solveig räddade mig igår. Nyss fick hon göra samma sak. Men imorgon är hon på möte. Undra om det är okej att jag följer med dit? 😉
      Kram otekniske Bosse

      Gilla

Lämna en kommentar