Vi valde trädgården

Vi är fortfarande kvar på Norrbys museigård. Här kommer tredje delen.

Den här trevåningsbyggnaden i trä med korrugerat plåttak byggdes 1927 och gick under namnet Magasinet. På översta våningsplanen förvarades spannmål och på nedre plan förvarades redskap. Efter vår njutbara vandring runt på gården och den mycket intressanta visningen i Boningshuset sökte vi oss till nedre plan i Magasinet. Inte för att titta på redskap. De hade vi redan sett i andra hus. Istället lockade andra behov.

Även här träffade vi på en trevlig social tjej. Hon berättade att de alternerade mellan guidepass och ”kassapass”. Ett härligt team.

En nyhet är att Handelsboden som tidigare fanns på Fornsalen i Visby flyttats hit.

Gamla skyltar drar ofta till sig min uppmärksamhet.

Nostalgin flödade av alla spännande intryck.

Jag uppskattar konceptet med att få välja sin egen kaffekoppsmodell. Kanske har det något att göra med vår tid med Lidéns Samlingsmuseum, när vi visade upp 3 333 st olika kaffekoppar. Solveig väljer alltid en tunn kopp. Till kaffet i den valde hon röd vinbärspaj. Eftersom det var skönt väder valde vi bord i trädgården.

Här är länkarna till visningen av Boningshuset och gårdsmiljön på Norrbys:

https://gotlanduppochner.com/2022/08/02/iden-kom-fran-vadstena/

https://gotlanduppochner.com/2022/08/01/kulturreservatet-norrbys-i-vate/

19 tankar på “Vi valde trädgården

 1. Än u en gång går tankarna till Fredriksdals friluftsmuseum.
  Det ser mysigt ut där, men är vädret fint så är det skönast att sitta ute ☺️
  Njut av onsdagen!

  Gilla

 2. Jag kan gå omkring hur länge som helst och njuta av känslan att befinna mig i en gammal handelsbod. Alla dessa vackra gamla burkar och skyltar. Vi har en liknande på Torekällberget. Gotlands kryddströmming, påminner mig lite om surströmming bär jag ser burkens design. Och kaffet med tillhörande bakverk ser mycket tilltalande ut. Tycker också om att dricka kaffe i tunna koppar.
  Tack för dessa fina vandringar vid Norrbys museigård!

  Kram och fin onsdag!

  Gilla

  • Där finns så mycket att titta på. Helst skulle jag vilja ”pilla” och vända lite på sakerna. Men givetvis hade jag händerna i kors bakom ryggen. 😉 Undra hur det doftar om en burk öppnades från hyllan?
   Jag uppskattar inte när kaffet svalnar för fort. Ändå häller jag alltid i mjölk om möjligheten finns. 🙂 Har gjort så sedan jag var liten grabb. Då var det mer 50-50. Nu lutar det mer åt 97 % kaffe och 3 & mjölk.
   Varsågod.
   Tack ska du ha.
   Kram SoloBosse

   Gilla

  • Det var några trevliga eftermiddagstimmar förra veckan. Denna sommaren måste vara rekord när det gäller bloggutflykter. Beror kanske på att hemmaprojekten varit av mindre storlek. Vi ska försöka hålla stilen åtminstone september ut. Om vädret blir som förra året lär det ebba ut i oktober. Men jag minns 2020. Då gjorde vi flera sköna turer i vacker natur och skönt väder. Hoppas på en repris där. Ska bli kul att ta upp plåtvingarna också. Sist var det februari 2020 för mig.
   Kram, SoloBosse

   Gilla

  • Det låter som en god idé för en ”lagom” stor grupp. 🙂 40-50 samtidigt kan bli trångt och svårt för hörseln. I så fall går det att dela på sig och göra olika aktiviteter och sedan sammanstråla vid fikat. Det finns en natur- och kulturstig på 2,7 km som går att korta av till ca 700 meter stig runt dammen. Delar av den längre stigen är framkomlig för rullstol. (enligt bild jag har framför mig)
   Kram, Bosse
   Ps. Nu är min tjejduo på väg hem från ett besök på Stora Karlsö. Själv firar jag ensam fyra år som gotlänning. 😉

   Gillad av 1 person

   • Jag skrev lite fel. Tjejtrio menade jag. De var mer än nöjda med det mesta. Jag var lite orolig på hemmaplan med tanke på den ganska kraftiga blåsten igår. (Annat idag) Sedan är det såklart lite skillnad idag. 🙂 Tjejerna är just nu på gym. Det är INTE Solveig. 😉 Oj med många fina bilder hon tog. Första inlägget därifrån kommer på måndag eftermiddag.
    Undra hur många grader det kommer att bli som högst idag. Kanske nytt sommarrekord.
    Drick mycket under dagen.
    Kram Bosse

    Gilla

 3. Vilka kulturskatter ni hittar på er ö! Fantastiska!
  Många av de gamla burkarna känner jag igen men långt ifrån alla.
  På Åland i min barndom fanns det även en del finlandssvenska burkar och finska burkar.
  Så småningom smög sig de svenska burkarna över havet när färjtrafiken kom igång.
  Tack igen och hatten av för ett ypperligt inlägg!
  Funchal-kram till er båda i teamet!

  Gilla

  • Undrar såklart vad som skiljde de två typerna åt. Undrar även vilka svenska burkar som smög sig dit först. Måste googla på när färjetrafiken satte igång.
   Tack snälla du. Jag förstår inte hur du hinner med att bloggvandra upptill dina sysslor på ön. Nu när Solveig har sommarlov har vi som mest att göra. 🙂 Vi hinner knappt fixa till blogginläggen. Undra hur många tusen bilder som ligger ordentligt ordnade i mappar som jag delat upp i många underavdelningar i väldigt många kategorier, direkt när jag tömmer kamerorna. Annars skulle jag glömma för mycket viktigt. 😉 Sedan gäller det att slänga rätt ”saker” och hålla tungan rätt i mun. Extra viktiga turer kopierar jag. Litar tydligen inte på mig själv. 😉
   Bamsekramar tillbaka

   Gilla

  • Blev så nyfiken så jag gjorde slag i saken nu. Tydligen kom Stockholm in i rutten året innan Waterloo vann i Brighton. Jag var faktiskt i Brighton några veckor senare. Då var det populärt att vara svensk där. Staden låg rätt nära Eastbourne där jag bodde en månad.

   Gilla

 4. Så många fina burkar och bilder Tänder gamla minnen från när jag var liten och vi hade Kondrads diversehandel i byn. Vi hade tre affärer men det är länge sedan nu finns igen.

  Gilla

  • Trist när klassiker går i graven. Jag kan sakna många gamla affärer som jag varit i genom åren. De kunde väl gjort ett museum i Kondrads diversehandel. Borde varit din uppgift. 😉 Trist utveckling. Tre blir två som blir en och sedan flera mil till ett trist storcentrum.

   Gilla

 5. Så mycket fina saker! Vi har ett 50-talsgarage fullt med plåtskyltar. En del är nytillverkade men många är gamla. skulle gärna ha Pellerins-skylten på väggen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s