Prästgårdscaféet i Vamlingbo

Efter det att vi njutit av allt fint av Lars Jonsson på utställningen klev vi ner en våning och köpte oss kaffe och något gott att äta till.

Precis som under besöket 2019 valde vi, denna soliga sköna junieftermiddag, att sitta utomhus bland blommor och växter.

När vi var här för tre år sedan gick vi runt i den vackra trädgården och fotograferade. Den här gången blev det orkidévandring, Lars Jonsson-utställning och FIKA! Solveig tog rabarberpaj, fint dekorerad med lavendel. (Hon valde att inte äta upp blomman.)

Undra vad de samtalar om? Lägger de upp en spännande rutt? Vilka bra cykelkorgar de har på styrena.

Vi delade dessa två sötsaker vid vårt förra besök. Fortfarande kan jag ångra att jag inte lyssnade på Solveig. För hennes, garnerad med jordgubbe, var en underbar smakupplevelse. Hade vi köpt två sådana då skulle mitt ”slicka-runt-munnen-minne” från det besöket varit dubbelt så stort. Eller är det falsk matematik? 😉

16 tankar på “Prästgårdscaféet i Vamlingbo

 1. Känner igen det där med att dela bakverk. Det gjorde vi förr när vi fikade på Taxinge slottscafé. Men ett bakverk ville jag ha för mig själv … eller i varje fall en hel egen och det var Baileysbiskvi. Mmmm så god den är. Och erfarenheten har visat att de bakverk som har en jordgubbe som dekoration alltid är goda 🙂

  Kram från ett fastland där himlen idag är klarblå utan ett enda moln!

  Gilla

  • Hade jag haft vingar hade jag vingsäkert besökt just det slottet och trädgården. Tänker på alla fina foton som du visat upp.
   Det är både mysigt och praktiskt att dela. Nu blev jag Nicke Nyfiken. Bara namnet låter smaskigt.
   Var du ute och tittade på den stora månen tro. Vi såg ingen så vi gick till sängs. Men när jag några timmar senare vaknade kom jag att tänka på den och då fanns den där. 🙂 Bilderna blev sådär. Först berodde det på att jag inte tagit av linsskyddet. 😉
   Kul att få den live.
   Kram tillbaka. Tur jag har femårsdagbok. Den dagen kände jag mig krasslig och var inomhus.

   Gilla

 2. Dela är perfekt om båda är lika goda eller om man har valt det mindre goda alternativet 😉 Allt som innehåller choklad tilltalar mig kan jag säga.

  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s