Rauk & Roll; del 1

Idag är det fyra veckor sedan vi åkte hem från stugan Burgen på Holmhällar Pensionat. Under tiden som gått har vi åkt iväg på många härliga utflykter. Vi har gått upp vid fyratiden och en halvtimme senare gett oss iväg med bil och ofta cyklarna påsatta. Minnesbilderna från Furillen, Fårö, stenkusten, östra sidan, västra sidan m.m. har lämnat många positiva tankar. Ändå har vi ofta återkommit till att prata om dygnen längst ner på öjn. Ett sydligt naturreservat där de flesta pusselbitarna har motiv av vacker ljus karaktär. Vilken fantastisk plats och del av Storsudret det är! ❤

På översta bilden ser du taken på fiskebodarna i Holms, som vi visat upp i ett annat inlägg. Vi har även visat upp början av det kilometerlånga raukfältet. Den här kvällen cyklade vi vidare runt hörnet.

En av alla speciella raukar. Otroligt att de kan se så olika och ”levande” ut.

Även skuggor kan ge en positiv effekt av slutintrycket.

Jag är extra svag för de här ”raukkikarna”.

Cykeletapperna blev ofta korta. Hela tiden såg vi något nytt intressant och klev av våra tvåhjulade fordon för att ta fram kameran.

Den här bilden är tagen från höjden där vi tittade på soluppgången. I ett annat blogginlägg, del 2, kommer vi att fortsätta längs bukten och nå ett annat raukfält.

Avslutar med utsikten tillbaka mot raukarna. Visst är det fantastiskt med fotografier! Nu när jag skriver är det som att jag gör om resan på nytt. Tack för att du ville följa med på vår cykeltur.

14 tankar på “Rauk & Roll; del 1

 1. Tack själva för att vi FICK följa med på cykelturen! Raukarna är fascinerande, de har stått där så länge och kommer att fortsätta med det.

  Finns det nåt namn på avlånga landremsan utanför Holms fiskebodar?

  Gilla

  • Förhoppningsvis kommer de att överleva flera kommande generationer människor.
   Platsen är Storsudret. Namnen Skvalpviken ligger mellan detta raukfält och nästa, som vi visar i nästa inlägg. Syns på sista bilden. Till höger om fiskeläget finns den fina sandstranden Austre. Men just nedanför vet jag inte om det finns något namn.

   Gilla

 2. Tack för att vi fick hänga med på den trevliga cykelturen. Att just cykla är verkligen perfekt för man kan stanna precis när man vill. Om jag utgår från mig själv så brukar det bli många stopp! Däremot så kommer det aldrig att hända att jag stiger upp så tidigt som ni båda gör 😀

  Önskar en fin söndag!

  Kram

  Gilla

  • Där det passar hyllar jag det mer än bil och promenad. Sedan finns det en miljon undantag. 😉 En suverän kombination på en ö. Men det gäller att ha tänkt till när det gäller packning. Med andra ord händer det först när det finns två fredagar samma vecka. 🙂 På sommaren vaknar vi båda nästan varje gång INNAN den planerade tiden på timern. Det är ljust ute. Fåglarna sjunger. Solen håller på att gå upp. När vi kommer hem blir det ibland en siesta.
   Den här söndagen och de kommande dagarna såg vi med tillfredställelse framemot. Det är bara att gilla läget. Tänka tillbaka på förra veckans trevliga besök och om några veckor är det dags igen. När hösten börjar är det nya förutsättningar. Livet kan vara allt.
   Tack ska du ha.
   Kram från Bosse som ska umgås tjugo minuter med Sofia. Core låter spännande.

   Gilla

 3. Och tack för att jag fick följa med på cykelturen. Älskar raukarna, älskar havet, färgerna, mystiken och ensligheten. Men jag skulle nog aldrig känna mig ensam där, raukarna skulle vara mitt sällskap för dom ser ju så levande ut, Vilka härliga minnen från en härlig dag.

  Kram från en just nu solig Kringelstad

  Gilla

  • Aha! Jag kände att det var en aning tuffare i uppförsbackarna. Så det var du som satt bakom. Nästa gång får du allt räcka mig en vattenflaska när jag flåsar som mest. 😉
   Det hade varit spännande att göra olika besök under de fyra eller fem årstiderna som finns här. Där var så långt ifrån trängseln i juli-Visby det går att komma.
   Kram från mig som precis umgåtts tjugo minuter med Sofia på TV. Core stod på schemat. Solveig tog samma pass i morse.

   Gilla

 4. Jag är så glad 😀 att vi fick följa med på denna cykeltur. Ja det är så vackert så det känns i hela kroppen och en doft av 🌊 hav kommer svepande. Bilden med bara taken som skymtar fram på helt underbart 😍 och alla dessa raukar som jag aldrig får nog av. Tack

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s