Kvällssol över Visby

Följ med på en kvällspromenad i Visby, strax innan solen går ner.
Vi börjar i Almedalsparken.

Det är något visst med kvällssol. Kanske för att man vet att det snart blir mörkt, trots att klockan bara är lite över fyra på eftermiddagen.

Solskenet på bilden gör att det är lätt att tro att det är varmt och skönt. Men, i verkligheten var det visserligen väldigt fint – men också väldigt kallt!

Det här huset har säkert en egen historia att berätta, men den får vi ta en annan gång.
Vi vänder och går tillbaka mot hamnen igen. Ser du min skugga på väggen?

Svanen hade visst bestämt sig för en tidig kväll. En liten stund senare såg jag att den stoppade näbben under vingen.

Så här i februari finns det inte så många båtar att fotografera. Annat är det på sommaren. Då är det svårt att hitta en plats som inte är upptagen av en båt.

Så mäktig en färja är när man står här nere och ser upp mot den.

De sista strålarna återspeglas i vattnet…

och det är dags att gå in och värma sig.
Text och foto: Solveig Lidén

29 tankar på “Kvällssol över Visby

  • Jag tror att svanen valt den rätta platsen att sova på. Trappan fångade upp solens värme och skyddade från den värsta vinden. Den såg ut att ha det riktigt bra där.

   Gilla

 1. Underbar promenad som jag följde med dig .
  Solen känns lite varm men blåsten ger den kalla vinden som biter i kinderna . Vill gärna in i värmen efter en promenad vi havet längs kusten .
  Varma hälsningar Ingbritt ❤️

  Gillad av 1 person

  • Tack för att du följde med. Det är en så fin promenad. Så här års behöver man inte trängas heller. Annat är det på sommaren. Varma hälsningar tillbaka!

   Gilla

 2. Så fint det ser ut och ingen snö. Härligt. Tack för alla fina inlägg med fantastiska bilder som du visar. Det är en fröjd att läsa och se där jag sitter i mitt vinterland och bara ser samma vita snö i ett helt halvår. kram på alla hjärtans dag

  Gillad av 1 person

  • Jag är ingen vintermänniska så jag skulle nog inte kunna trivas långt norrut. Idag när jag cyklade så såg jag fullt av vintergäck i en gräsmatta. Våren är på gång! Håll ut, din vinter ska väl cokså ta slut så småningom… Kram tillbaka!

   Gilla

 3. Varma färger en kall dag. Vilken härlig promenad vi får gå med på. Och inte behöver vi frysa heller. Jag sitter här vid min dator och njuter, går med på gatorna i tanken … tittar på de varmfärgade husgavlarna och på solen som glittrar i vattnet. Svanen är så fin, hoppas den hade en käresta i närheten.

  Kram och tack för en fin promenad!

  Gillad av 1 person

  • Tack för att du följde med. Det är något visst med kvällssolen som ger ett så fint sken i bilderna. Vi får hoppas att svanens käresta dök upp lite senare så att den slapp att vara ensam. Kram tillbaka!

   Gilla

  • Tack för att du ville följa med. Ja, Visby är en fantastiskt fin stad där det hela tiden finns något nytt att upptäcka. Kram tillbaka!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s