Vintervitt till och från

Vi har passat på att njuta av Visby i vinterskrud. Men har bara haft med den stora kameran vid ett tillfälle. Det här var dan före dan före dopparedagen.

Det är Tranhustornet som du ser på bilden.

Otroligt lurigt underlag. Vi försökte tänka på att hålla i varandra, för det halkade till flera gånger. Givetvis såg vi barn som åkte pulka nerför Nordergravar. När vi gick vår familjepromenad på Julafton var det både mer snö och fler som åkte där.

Ett av tre ställen på norra sidan, att ta sig innanför ringmuren.

Här var det mer lä, men ännu lurigare på kullerstensgränderna. Det kommer separata blogginlägg senare, på en ruin och en port.

Vi ska ta bilen in här efter lunch. Då kommer vi inte att mötas av något vitt. Fast vi ser gärna en ledig parkeringsplats på Stora Torget.

21 tankar på “Vintervitt till och från

 1. Fantastiskt vackra bilder från ett vintervitt Visby. Tycker om alla bilder men jag är ju extra förtjust i bilder jag kan ”vandra in i” så bilden på kvinnan? med hunden som är på väg mot ringmuren får hjärtat att klappa lite extra. Så vacker med skuggorna över den vita snön. Och den nedersta bilden. Lite lågmäld och vacker men med gatuskyltarna som uppkäftigt skriker … se på oss! Glöm inte att lämna företräde.
  Här snöade det inatt men det håller på att slaska bort nu. Hoppas ni hittar en ledig parkering vid Stora Torget.

  Kram från ett disigt fastland!

  Gilla

  • Det var både vackert och halt under en tid. Jag hoppas det börjar snöa om några dagar. Vi ska leva hemesterliv och då vill jag gärna ha en snöpromenad genom gränderna efter hotellfrukosten. Dessutom säger jag inte nej till en solnedgång. Det sistnämnda blir vi säkert utan.
   Mysigt uttryck. ”Vandra in i”. Förstår vad du menar.
   Det blev dimma och ändrade planer. Kameran fick stanna hemma. Synd. För vi skulle kunnat fått till bra bilder på hungriga småfåglar. Nu vet vi om platsen och har säkert 7-8 veckor på oss innan de drar in matningen. Men det var stundtals trångt på spången och kanske inte plats för ett stativ. Undra om småfåglar sover eller är sugna på mat tidigt på morgonen? 😉
   Kram tillbaka från två som precis avslutat en sevärd men sorglig Netflixfilm. Lyckligt slut i alla fall.

   Gilla

  • Det var fint innan och under julen. Nu är det Västkustväder. Men enligt min app kan det bli snö om ett par dagar.
   Jag tänkte att jag skulle skaffa broddar när jag blev gammal. Beslutet har jag skjutit upp i ca 15 år. Antagligen får jag ”betala” för det till slut.
   Tack ska du ha. Är du väg att kalla bloggen för Lena på Västkusten? 🙂

   Gilla

  • Grattis till sexton poäng igår. Tvekade du mellan två alternativ, eller var det februari som var ditt säkra svar tro.
   Det är grått, dimmigt och blåsigt. Men det kommer mycket nederbörd de närmaste dygnen. Först regn sedan snö enligt min app. Hoppas det blir snö. Jag vill njuta och ha bloggtrevligt några veckor. Sedan vill jag ha en tidig vår. Större krav har inte lilla jag. 😉
   Kram

   Gilla

 2. Vilka vackra bilder att njuta utav helt sagolikt fast det är på riktigt.
  På bild 4 tänker jag in mig i bilden med men hund Walle vi skulle stortrivas. God fortsättning på det nya året till er.

  Gilla

  • Det var nice när det var vitt under ganska många dagar. Nu är det annat läge. Men enligt min app ska det bli vitt i natt igen. Fast det stod det att det skulle bli i morse också. Tyvärr stämde det inte. Vi hade regn utanför hotellets fönster.
   Tack ska du ha.
   Kram

   Gilla

 3. Det var underbart att promenera genom den snöklädda staden. Jag behövde inga varma kläder och det fanns ingen risk att halka :-). Är det mycket strul med kamerabatteriet när det är så kallt? Kram Anne

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s