Snön faller och vi med den…

… långt, långt till sommaren. Snön faller och vi med den. Det blir mycket bättre sen. I väg med bilen genom flingorna. Ingen vart, ingen vart, bara bort.

”Oj! Vad små ni är? Varför har ni inte tagit på er snökappor? Är det inte kallt i vattnet? Jag tänker inte hoppa ner förrän till våren.” 😉

Snön faller och vi med den. Snön faller nog länge än… har jag på känn.

Långt till sommaren, långt till vår. Tänd en brasa och torka ditt hår. Snart ska vi segla igen.
Snön faller och vi med den, snön faller till morgonen. Då blir det ljust.

Först pulsade vi runt i Almedalen. Innan vi tog oss via Lilla Strandgatan till de halkiga, backiga gränderna. Därefter klättrade vi försiktigt upp till Palissaderna för att ta vinterbilden till det kommande blogginlägget. Det var på nervägen till ”Den lilla blå”, som jag och en dold isfläck fick möte. Solveig räddade både mig och kameraväskan från kontakt med marken.
Tack till både henne och Uffe Lundell för texten till en av mina många favoritlåtar med honom.

16 tankar på “Snön faller och vi med den…

  • Vi har hunnit rädda varandra flera gånger genom åren. Det kan också ha ett pris. Minns i Lilleskog i Ystad, när jag hade ont länge i axeln efter en ”räddning”.
   Det lurigaste just nu är att det fryser på nätterna och då blir regnvattnet till is. Därför skippar jag morgonpromenaden. Men efter lunch behöver jag frisk luft. Kanske är det helt rent nästa vecka och cykeln kan få komma ut en sväng. Grön jul lär det bli. Lite synd. Viktigast är att töserna kommer hit.
   Tack.

   Gillad av 1 person

  • Trots allt finns det två kommentarer som kommit in utan min hjälp. Jag trodde du gav igen för gammal ost i lördags. Som jag kämpade. Inser att det aldrig dök upp en sida i processen. Där jag ska berätta att jag är en hederlig grabb från Halland. På kvällen var allt som vanligt igen. Behövde inte ens berätta vilka bilder som innehöll skyddsänglar, eller om det var berg. 😉

   Gilla

 1. Äntligen! Då försöker jag snabbt få till en kommentar medan bloggen är på gott humör. Hos mig har all snö regnat bort. Hurra! Vet inte om kommentarerna på förra inlägget ligger och vilar i din papperskorg eller är ute på rymdfärd. Måste det vara något med BO för att man ska kunna vinna. Jag tänkte mig ÅS-TORP. Kramar från mig i torpet på åsen

  Gilla

  • Våra bloggar borde träffas och lära känna varandra på djupet. 🙂 Det var mycket papperskorg i november. Ibland var det bara vanligt godkännande från ny person.
   Det kan funka med ÅS också. Den här gången rör det sig om en snabb tävling att deltaga i. Behövs ingen större insats. Bara ett ord mellan 3 och 9 bokstäver. 😉
   Kramar från ett grått Visby

   Gilla

 2. Vilka vackra vinterbilder, ni har haft betydligt mer snö än vi. Den med kejsarolvonet (tror jag det är) och de röda näckrosorna i bakgrunden är mycket vackert komponerad. ”Snön faller” brukar jag också gå och nynna på den här tiden på året … liksom ”Snart kommer änglarna att landa” …
  Vilken tur att Solveig hjälpte till när du och isfläcken möttes. Här är det inte bara isfläckar, här är isbana.

  Fototävling … kul!!! Ser att finalen går på min namnsdag … 🙂

  Kram och fin Luciadag på öjn!

  Gilla

  • De röda näckrosorna måste vara något nytt för säsongen. Jag älskar också ”Snart kommer änglarna att landa”. En klassiker som ger rysningar på huden och berör på djupet.
   Här har också blivit mer isbana. Orsaken är att det blir minusgrader på kvällarna/nätterna. Mycket lurigt.
   Det var final på Anita-dagen i år också. 🙂
   Tack ska du ha.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s