Nu går hösten mot sitt slut…

Botaniska trädgården i Visby, även kallad ”Botan” är utnämnd, av oss, till en av Visbys vackraste och trevligaste platser. Återigen kommer vi att besöka ”Botan” en gång i månaden – den här gången med ett macro.

Förra helgen gjorde vi återigen ett besök i Botan. Eftersom vi varit där med kameran så många gånger nu är det svårt att inte upprepa sig. Rosor är tacksamma fotoobjekt. Men, visst är det fantastiskt att de kan vara det även i november?

Får väl erkänna att de inte är så många som blommar numera, men betydligt fler än de jag valde att fotografera.

Att röda rosor symboliserar kärlek är väl ingen nyhet, men vad betyder de andra färgerna? Som vanligt får jag ta google till hjälp…

Vill du visa någon din tacksamhet och uppskattning så ska du satsa på att ge bort rosa rosor.

Vill du visa uppskattning för vänskap så är det gula rosor som gäller. Men det räcker tydligen inte med att välja rätt färg. Antalet har också betydelse…

För den som vill fördjupa sig i blomsterspråket finns det en hel del att upptäcka på nätet.
Där finns förklaringar till vad varje blomma betyder. Snödroppen står för ”Mitt hjärta är rent”.

Vi lämnar blomsterspråket och övergår till färg och form istället. En halv vallmo mot en bakgrund som delats mitt itu.

Ringblommorna färgstarka som få.

Ett ensamt löv i kontrast mot den mörka jorden.

Måste såklart avsluta med en av mina favoritblommor. Så många gånger jag beundrat den hemma i min barndoms trädgård. När allt annat vissnat och fruset – då dök den upp i våra rabatter. Nu när hösten går mot sitt slut och vintern tar vid – då lyser den upp. Magnifik!

20 tankar på “Nu går hösten mot sitt slut…

  • Vi behöver verkligen något som lyser upp i novembermörkret. Lökar på väg upp är en påminnelse om att det ska bli vår igen. Härligt! Kramar tillbaka till er!

   Gilla

 1. Så flotte bilder du viser fra ”Botan”! Nydelige roser, og det er virkelig et mildt klima dere har på Gotland. I natt fikk vi den første snøen her, og nå er det – 5 grader. Brrr…

  Klem fra Marit

  Gillad av 1 person

  • Tack! Det har kommit lite snö på Gotland också, men inte här i Visby. Idag var det verkligen isigt och halt på asfalten. Kram tillbaka!

   Gilla

  • Tack! Vi får väl se om de hänger kvar ända till jul i år också. Det gjorde de ju förra året. Önskar dig en fin fortsättning på veckan. Kram tillbaka!

   Gilla

  • Tack! Läget är verkligen perfekt med skydd av muren. Och så fint ordnat och omskött. Det är verkligen en plats att trivas på. /Solveig

   Gilla

 2. Visst är det fantastiskt med rosor i november och jag anar att en och annan fortfarande kommer att blomma hos er i Botan i december. Och bilder på rosor kan man nog egentligen aldrig få för många av. Men snödroppen var tidigt ute … redan i november. Ringblommor brukar också kunna hålla ut länge. Och den sista bilden på den vita vackra som jag gissar är en Helleborus niger, julros. I min rabatt kommer den inte förrän till våren men den är välkommen även då. Men jag vet många som har julrosor som till och med syns blomma under snön.

  Kram och fortsatt fin måndag kväll!

  Gillad av 1 person

  • Vi har planerat ett besök på julafton, som en repris från förra året. Få´ se om vi hittar några rosor då. Snödroppen är tydligen en sort som ska blomma nu (läste jag i ett facebookinlägg för ett tag sedan). Men, jag har förstås redan glömt vad sorten hette. Ja julrosorna är något alldeles extra när de dyker upp trots att allt annat är fruset och dött runtomkring.
   Önskar dig en fin fortsättning på veckan.
   Kram tillbaka!

   Gilla

 3. Trodde inte att jag skulle få se så många rosor! Jag hörde att det snöade ganska mycket nyligen. Nu är det kanske tid att blommorna gå i viloläge. Jag är redan nyfiken vilka blommor du kommer att fota i decembermånaden. Kram Anne

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s