Uppgift 28 av 30

Uppgift: Möbel
Svar: 4 bokstäver
Tävlingstid: 19:00-21:00
Regel: Bokstäverna ska vara exakt de rätta.

Efteråt:
Mitt facit: BYRÅ
Snabbast med rätt svar: ANITA
Sist svarade: ZNOGGE
5 deltagare hade rätt.
16 deltagare hade fel och bjuder på kvällspoängen.

Bosses eftertugg:
Tack Solveig för att det blev lite kvinnlig touch i år. Hon fick som uppgift att bestämma ämne och ”mitt svar” på tre uppgifter. Möbel, lövträd och klassiska småkakor blev resultatet. Men vadå? Det blir visst kvinnlig touch på kvällens uppgift, som smäller igång klockan 19:00. 🙂
Jag tog nyss en titt i en grön pärm med titeln ”Korsordsmästerskapen”. Uppgift 18, 2014, inlagd kl. 16:21, STOLFLICKA, 4 bokstäver. Den gången var Signhild först med EMMA. Hon var snabbast igår också med samma svar. Ett svar som Solveig INTE hade som facit.

Tabell efter 28 uppgifter:
105 poäng:
1. Emil och Sven-Arne
101 poäng:
3. Minton och Znogge

93 poäng:
5. Maj 
83 poäng:
6. Blomsterbönan och Anita
62 poäng:
8. Marianne
61 poäng:
9. Signhild
56 poäng:
10. Kerstin N

45 poäng:
11. Eva-Lotta
44 poäng:
12. Martin
42 poäng:
13. Wiolettan
37 poäng:
14. Gunnel
36 poäng:
15. Ditte och Ing-Britt   
35 poäng:
17. Lizzanpizzan
34 poäng:
18. Thomas
29 poäng:
19. Marie K och Kerstin J
20 poäng:
21. Börje
16 poäng:
22. Cissi
7 poäng:
23. Lena W
2 poäng:
24. Mia J och Laila
0 poäng:
26. Pia, Primrose, Anette, Inger, Marie T, Pelle, Louise, Ingela och Ingrid.
35. Övriga som ännu inte kommit till start. 😉
213 poäng:
Ingen Vinnare (utom tävlan)
Titlar:
1. Signhild, 4
2. Blomsterbönan, 3
3. Anita, 3
4. Sven-Arne, 2
5. Znogge, 2
6. Eva-Lotta, 1
7. Marianne, 1
8. Wiolettan, 1
(Ingen Vinnare, 11)
Sist svarade:
1. Znogge, 18 ❤
2. Lena, 4
3. Gunnel, 3
4. Cissi, 1
5. Wiolettan, 1
6. Kerstin N, 1
45 tankar på “Uppgift 28 av 30

 1. Här förväntade jag mig en fight mellan Znogge och Gunnel. Vad spännande det är att studera svaren. Innan start hade jag gjort upp en ”möjligheternas lista” på sex alternativ. Men det dök upp två till. Ett riktigt bra. Nu i efterhand kan jag berätta att det är Solveig som ligger bakom tre uppgifter i år. Hon har bestämt ämne och ”mitt facit”. Så möbel, lövträd och klassiska kakor har hon snickrat ihop. Härligt att få lämna över den biten en stund. Men de två sista uppgifterna är mina helt och hållet. 🙂
  Ha en fin avslutning på Första Advent. ❤

  Gilla

  • Hoppas det blir strulfritt för dig på onsdag och resten av kalendertiden.
   Jag har fruktat sedan i fredags att det kan bli datorstopp för mig. Det var till 26 jag lyckades få dispens för en uppdatering som jag inte bett om. Tänkte få den fixat i oktober. Gick inte. Det fanns inte tillräckligt med plats. Jag slängde allt som jag vågade slänga. Gick ändå inte att genomföra. Först då lyckades jag hitta en möjligt om att bli påmind senare. Det gick att scrolla och mitt humör steg och jag höll hoppades … icke. 26 november var sista datum. Det högg jag på då. Nu hoppas jag slippa till åtminstone onsdag. Varje dag krånglar det. Jag ser inga bilder. Ibland några sekunder innan de släcks ner en och en för att reta upp mig. Tur att alla novemberbilder är numrerade i två mappar. Från 1-30. Två gånger har alla bilder blivit synliga igen. Så jag kan inte själv ställt mig i problemet. Det blir en ny laptop i mellandagarna när det är rea.
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s