Bänken på berget

Kategorin där vi besöker samma plats vid fyra olika tillfällen under året och tar en bild varje gång.

Vår
Sommar
Höst
Vinter

Små tankar om de fyra årstiderna:
Igår slutade det äntligen regna. Jag cyklade ner i den kalla blåsten med siktet inställt på att nå Kyrkberget innanför Dalmansporten. Solen försökte bjuda på höstvärme, men mig lurade den inte. Snabbt insåg jag att det tredje årskortet inte skulle se speciellt höstaktigt ut. Realistiskt kom jag fram till att bästa årstiden att börja med borde vara höstbilden och sedan bygga vidare på det. Samtidigt är det inte säkert att det kommer någon snö på vintern.
Under min cykeltur hann jag ta kort på flera saker som hamnar i olika kategorier. När jag höll mig extra nära medeltidsmuren kändes det riktigt behagligt i solen. Blåsten kom inte där åt en hallänning på två hjul. 😉
Här är vinterbilden min favorit. Det var den vi började med. Oj vad vi halkade omkring på isen under snön, bland gränderna där det aldrig saltas.

15 tankar på “Bänken på berget

 1. Tycker bäst om våren på andra plats kommer hösten !
  Underbart att ta på en jacka o gå längs havet
  I lagom temperatur ..
  vi har köpt en valp nu som såg havet för första gången .. spännande . Storasyster Emma gick före med husse o jag efter med sussi !! Åh så underbart !!
  Kram 🥰

  Gillad av 1 person

  • Dit längtar jag redan. Samtidigt är det inte så kul att bli äldre hela tiden det blir en ny vår. Eller kan jag drabbas av en ny vår på det andra sättet? Uttrycket ”han” gick mot en ny vår. Strunt samma. Nu är det dags för fråga 16. Hoppas den inte är för lätt. Ska bara byta CD först. Ibland går en hel skiva utan att jag egentligen hört, lyssnat på en enda låt. Andra gånger slutar jag skriva och sjunger med. Lagom högt. Så inte ”alla” grannar störs. 😉 Tror jag börjar med en duett med våra döttrar, som de spelade in för att deras mamma hade önskat det. ❤

   Gillad av 1 person

 2. Vårbilden är ljuvlig … vinner årstidskampen den här gången med vintern på andra plats. Just den där mörka himlen som kan synas på vintern … den där himlen som sänder en varning att det kan vara dags att bege sig hem innan ett snöoväder drar in. Och väl hemma … när snöovädret dragit in sjunker man ner i skönaste stolen med en kopp rykande valfri dryck och drömmer om den där våren som kommer åter …
  Ha en fin dag!

  Kram från fastlandet där det just nu är mulet men uppehåll

  Gillad av 1 person

  • Vilken vacker beskrivning. Känner igen känslorna. ❤ När det är riktigt "ruggväder" längtar jag ständigt till nästa vår. Min melankoliska sida, som jag alltid haft, kan snubbla in på tanken om hur många vårar som återstår för just mig. Vill såklart inte ha svaret. Men om jag hade fått det. Hade jag njutit extra mycket eller hade det blivit tvärtom? Oj. Vilka dystra tankar. Tror jag tar mig in på säker mark och fortsätter med att dona med novembertävlingar. 🙂 Tur jag, som alltid, varit ute i god tid. Men än finns mycket att fixa och kontrollera. Även fota om det är möjligt. Snart har de vackra löven blåst ner.
   Kram från ett oblåsigt rum.

   Gillad av 1 person

 3. Hösten gillar jag mest, skuggan av det kala trädet. Lite dramatik!

  När jag såg vinterbilden så rös jag till, idag har jag haft sååå mycket att göra på jobbet så jag kört järnet så nu är jag frusen, ruggig och hungrig! Inte min bästa status, en slokande Blomsterböna! Snart blir det te och macka.

  Gillad av 1 person

  • Jag hade hoppats på vackra höstfärger. Gick bättre när jag fortsatte cykelturen till andra årstidsfoton. Men där började vi i somras.

   Hoppas du tinade upp och fick upp värmen efter te och macka. Det brukar fungera. Jag hade också en sådan kylig dag igår och det var inomhus. Det hjälpte inte ens att ta på sig extra kläder. De snålar med värmen. Samma sak de andra höstarna vid den här tiden. Ironiskt så hjälpte det att jag stack ut och cyklade i hög fart en halvtimme, fast det var busväder ute. Lite svårt att cykla runt i bostaden. Inte ens på m-cykeln som mitt högra knä vägrar att vara nära. Hm. Borde såklart skriva ett kåseri om det. Jäpp. Så får det bli. Min lista över möjliga kåserier blir längre och längre. Tur jag skriver stolpar. 😉
   Hoppas jag inte möts av en slokande Blomsterböna i november. Visserligen kommer den att få vatten i en av lekarna. 😉

   Gilla

   • Nej då, Blomsterbönan har redan rest sig upp starkare än någonsin och med siktet inställt på lek och stoj heeela november. Tänk vad lite te och macka kan åstadkomma men igår var jag verkligen ynklig!

    Ser fram emot lite kåserier! 👍

    Gillad av 1 person

 4. Så underbara bilder av bänken i alla våra fina årstider. Även om jag är en sommarmänniska älskar jag alla årstider på olika sätt. Vill inte vara utan någon av dem. Har svårt att släppa sommaren och trots en liten vemodskänsla hälsar jag hösten välkommen såsmåningom.

  Önskar er en fortsatt härlig höst 🍁 Varm kram ❤️

  Gillad av 1 person

  • Vi har samma åsikt både om favoritårstid och fördelen med att ha fler än en om året. Jag har alltid, sedan jag var liten, haft den där vemodskänslan. Ibland blir den vacker i sin dysterhet. För jag är samtidigt en person som älskar att göra det extra mysigt inomhus under hösten. Det gör verkligen skillnad. Det kan inte vara många kvällar som vi inte har tänt levande ljus och annan mysbelysning.
   Tack ska du ha. Hoppas ni systrar har tid och lust att leka & tävla i november i år också.
   Kram, Bosse ❤

   Gilla

 5. Höstbilden är min favorit även om det inte finns höstens färger. Jag kan förstå att det känns vemodig när träden släpper sina löv, fåglarna drar söderut och mörkret blir allt mer påtagligt. Det är bra att ha det mysigt när det blåser utomhus. Här har vi typiskt varväder – en dag är det varmt och man tror sommaren ha kommit och nästa dagen är det regn och blåst igen.
  Kram Anne

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s