Luktgräsfjäril

Ett möte mellan en luktgräsfjäril och en åkervädd.

Från slutet av juni till mitten av augusti är det inte så svårt att stöta på luktgräsfjärilar. De är en av våra vanligaste fjärilar på sommaren.

Förutom på Gotland är den vanlig i södra och mellersta Sverige. Liksom nästan hela Östersjökusten.
Honan lägger äggen utspridda på gräsblad och strån.

13 tankar på “Luktgräsfjäril

  • Vilket sammanträffande. Jag skrev just till dig. 🙂 Jag tror det är Solveig. Vi hade betydligt större förhoppningar om fjärilar när vi i år startade den kategorin. Hm. Det finns till och med en fjärilspark, i närheten av vår bostad, med fina skyltar över var de olika arterna håller till. Där har vi varit en handfull gånger utan att lyckas en enda gång. Vi saknar både tid och tålamod att sitta i ”timmar” och vänta. När det äntligen kommer fjärilar sitter de inte stilla många sekunder.
   Kram från ett grått Visby

   Gillad av 1 person

 1. Jag läste ditt svar till Anki. En gång i Grekland betalade jag en peng för att komma in i en fjärilspark. Det var helt dött! Man fick inte ruska på buskarna för de sov på dagen…. Det berättade ägaren till parken efter en stund. Sen gav hon oss ett glas kall lemonad för det var smällhett! Vi trodde hon bjöd oss för att vi blev lite besvikna. När vi gick ut i parken ville hon ha betalt för lemonaden. Haha, jag har nog aldrig blitt så blåst! Jag tror inte det fanns en enda fjäril utan de hade hägnat in några buskar för att luras.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s