Med värme i hjärtat – i ett hav av solrosor

Det händer att vi får uppslag till utflykter genom att läsa i dagstidningen GT. Så var det häromdagen. Då läste vi om Anna och Tobias Wejde som sått 150000 solrosfrön på en åker i Hogrän. Allt för att samla in pengar till cancerforskningen. Bosse och jag kände genast att dit ville vi åka.

Hade vi tagit google´s vägbeskrivning till hjälp redan från början hade vägen blivit något kortare. Nu tog vi först sikte på Hogräns kyrka, där vi varit förut, och fick en vägbeskrivning till Gervalds därifrån. Det blev nog en omväg, åtminstone kändes det så…

Men vi kom rätt till slut, och det var ju huvudsaken. Att stå i kanten av ett fält fullt av blommande solrosor kan göra vem som helst glad till sinnet. Att dessutom veta att de pengar som kommer in från självplocket går till cancerfonden gör mig helt varm om hjärtat. Så underbart det är med människor som tänker på andra!

”Ibland måste man våga gå mot strömmen”, har jag döpt denna bild till. En solros vänder sitt ansikte mot kameran, de andra tittar åt motsatt håll. Men den som studerar bilden noga kan se att det finns en solros till som har börjat att vända sig…

Är alltid lika förundrad över hur ett litet solrosfrö kan bli en stor, ståtlig blomma som den här. Skapelsens under!

Det fanns fler än vi som trivdes i solrosfältet.

Ett par hade till och med stämt träff på ett blad.

En utflykt till Hogrän ger både möjlighet att plocka solrosor och att bidra till den viktiga cancerforskningen. Det finns gott om blommande solrosor, men även knoppar som väntar på att slå ut.

16 tankar på “Med värme i hjärtat – i ett hav av solrosor

  • Ja verkligen! Underbart med människor som tänker mer på andra än på sig själva. Jag hoppas att de får in massor av pengar till den otroligt viktiga cancerforskningen. Kramar tillbaka till er från Solveig

   Gillad av 1 person

  • Tack! Min favorit är bilden på nyckelpigan och den andra lilla insekten. De såg så härliga ut ihop. Funderade ett tag på om nyckelpigan planerade att äta upp den andra, och när jag läste på lite så fick jag bekräftat att min fundering inte var helt fel. Nyckelpigor äter, förutom bladlöss, även andra insekter med mjuka kroppar… Hade jag tagit bilden en stund senare så kanske mötet hade varit över…
   Önskar dig en fin vecka! Kram från Solveig

   Gilla

 1. Vilket lovvärt och bra initiativ och dessutom en fröjd för ögat för alla besökare. Hoppas verkligen att många nappar på självplockningen när det handlar om ett så viktigt ändamål. Vackra bilder som vanligt!

  Kram

  Gillad av 1 person

  • Ja verkligen! Och att stå i ett fält med solrosor är vackert på många sätt. Hoppas också att det blir mycket pengar till cancerforskningen. Tack!
   Kram från Solveig

   Gilla

 2. Det här var verkligen ett inlägg som jag blev glad i hjärtat av. Vilket fantastiskt initiativ! Att så 150000 solrosfrön för att samla in pengar till cancerforskningen! Helt enkelt fantastiskt! Har dessutom alltid varit fascinerad av solrosor. Och fascinerad blev jag av din bild på den som gick mot strömmen. Och jo då, jag ser den andra som börjat vända på sig. Var väl nyfiken på fotografen kanske 🙂

  Kram och fin söndag kväll och kommande vecka!

  Gillad av 1 person

  • Ja initiativ som detta värmer många hjärtan och kan förhoppningsvis dessutom bidra till att forskningen tar ytterligare ett steg framåt i kampen mot cancer.
   Jag är också fascinerad av dessa ståtliga blommor. Att ett litet frö kan ge en blomma som kan bli flera meter hög.
   Kram med önskningar om en fin augustivecka! /Solveig

   Gilla

 3. En omväg blir ju bara mer att njuta av.,-) Så många solrosor! ,-))) Så vackert. Bra med tips, annars är ni en fena att hitta på själva. sån fin ide att pengarna går till cancerforskning, det behövs. Håller med solrosor blir man glad av ,-)) Gå mot strömmen jag tror jag ser den som börjat vända sig. Solrosor är otroligt vackra. Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  Gillad av 1 person

  • Jo det är viktigt att se positivt på det hela. Dessutom var vi långt ifrån den stressiga Visbytrafiken så vi kunde köra lugnt ”ute på landet”. Visst är solrosor fantastiska på många sätt. Glädjespridare med sin starka gula färg. Önskar dig en fin vecka! Kram från Solveig

   Gilla

  • Tänk vilken färgsymfoni det skulle bli! Ett gult solrosfält fullt av färgsprakande papegojor! Ja visst är det underbart med människor som tänker mer på andra än på att tjäna pengar. Kram tillbaka!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s