Absolut inte kvarglömd

Kategorin där vi besöker samma plats vid fyra olika tillfällen under året och tar en bild varje gång.

Vår
Sommar
Höst
Vinter

Små tankar om de fyra årstiderna:
Elinghems ödekyrka i Hangvar socken, har du som följer gotlanduppochner stött på tidigare.
Nu när vi varit där vid alla fyra årstider, inser jag att kyrkoruinen vid änget alltid ligger vackert inbäddad i omgivningen. Oavsett om det är vinter, sommar, vår eller höst. Jag upplever en slags vördnad och ro av att få komma dit i stillheten.  ❤
När vi 6 juni skulle ta sommarkortet var där dock fullt med bilar. Antagligen pågick en utomhusgudstjänst. Men exakt en månad senare fick vi vår sommarbild. Fikakorgen lät vi ligga kvar i bilen. En regnskur i kombination med ett tjejgäng, som hade en trevlig picknick, gjorde att vi drog iväg till ett torrare fikaställe.
Det har gått flera hundra år sedan kyrkan fick förfalla. Antagligen en kombination av brist på pengar och en brand. Men den har, som bloggrubriken påtalar, inte blivit kvarglömd. Tvärtom. Här är det populärt att gifta sig, döpa sina barn, förlova sig eller bara vara ett med naturen. 

16 tankar på “Absolut inte kvarglömd

 1. Jag gillar höstfärger men denna gång är våren min favorit, jag tycker att ruinen syns bäst på vårbilden. Ack den som hade en egen ruin…

  Gilla

 2. Som jag gillar den här kategorin. Här ser man också vad årstiderna kan göra med ett motiv, hur färgerna ändras, hur ljus och skuggor ändras. Håller med tidigare talare, här vinner vårskruden även för mig.

  Kram och fin lördag till er på ön!

  Gilla

  • Roligt att du uppskattar kategorin. Synd att ingen av oss är sugna på att åka iväg på osaltade vägar, långt bort på ön. För jag har många bra alternativ, som faller på den orsaken. Tur vi kan välja varierande saker på hemmaplan. 🙂
   Måndagskram får det bli tillbaka.

   Gilla

 3. Så fint att kyrkoruinen används fortfarande på olika vis. Själv tycker jag att vårskruden är vackrast men även höstbilden är fin.

  Jag trodde lätt förvirrad att dörrtävlingen var slut men insåg att så inte var fallet. Självklart gissar jag vidare i augusti 😀

  Kram och god lördag till er!

  Gilla

  • Jag tycker alla hade sin charm vid besöken.

   I den här värmen är det lätt att bli förvirrad. Två akter kvar. Om intresset finns har jag bäddat, sedan flera månader tillbaka, för att det skulle kunna finnas dramatik ända in i september. Men det är alltid min publik som avgör om så blir fallet. Ju färre till start. Desto bättre har ni det som skaffat en position i täten.

   Jag har många strängar på min … Här slits jag mellan morgonresor, dagsresor, hemmaprojekt eller så sitter jag i skuggan på balkongen och filar på nästa års fototävling. Men idag kom jag på en ny uppgift till ”Korsordsmästerskapen2021” i november och igår tog jag två lämpliga foton till ”Kryssa på gotlanduppochner” i samma månad, där någon som heter Znogge har vunnit båda titlarna sedan starten. Ska det bli en trippel? Det beror mycket på konsten att ta sig upp mot vattenytan. 😉 Som jag betonat förr är det mest lek i den varianten och mer tävlingsinriktat i korsordsmästerskapen, som fyller 9 år. När det gäller det sistnämnda har jag kommit på en ”häftig” priskategori. Nu tänkte jag några sekunder med mina två hjärnceller. Det borde vara en kategori som gynnar dig. Om jag går efter ”spelets historia”.
   Kram från en pappa som längtar efter sina döttrar. Nästa vecka så…

   Gilla

 4. Det var inte svårt att välja en favorit – höstbilden så klart. Kyrkoruiner ger bra motiv tycker jag. Nu skulle jag vilja gärna se ett kort som tagits på den femte årstiden 😉 Kram Anne

  Gilla

  • Vad du kommer ihåg. 🙂 Den femte årstiden går vi och längtar till ibland. Bara ibland. För då har S börjat jobba igen. Men nu vill vi tiden ska stå stilla. Bägge barnen är hämtade från flygplatsen. Sist vi var på flygplatsen var ”Den lilla blå” helt ensam. När vi hämtade J var det svårt att få en p-plats. Sedan fick vi vänta länge innan vi kunde ta oss ut på ”stora vägen”.
   Kram, Bosse

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s