Harudden

Återigen ett fint ställe som vi hamnade på, av en ren slump. Egentligen letade vi efter en äng, precis bredvid vägen, där det skulle finnas ungefär sju olika sorters orkidéer vid nästan exakt samma datum, enligt en ”dagboksanteckning” på en seriös sajt. (Endast fem år tillbaka i tiden). Kan någon lustigkurre med allt för mycket energi ha möblerat om? Just detta änge flyttades till Fårö och … 😉 Chauffören störde min fantasi.
”Ska vi svänga ner”? undrade Solveig. Sekunden efteråt kom jag att tänka på en Instagramvän, som hade lagt in en tilltalande bild från en plats med namnet Harudden. Jag hade frågat henne om vägen dit och insåg att vi var på rätt plats. Bara över ”hindret” för lammen och vidare ner på den smala vägen mot havet.
Med tanke på dikena hoppades vi slippa fordonsmöten.

Där stod några bilar och vi gissade på att det handlade om morgonpigga vandrare som gett sig iväg på tur.
Vilken underbar rutt det måste röra sig om längs den vackra kusten. Ett paradis för den konditionsstarke som uppskattar hav, fåglar, växter och fixar att bestiga branter på upp till 30 meter. Givetvis går det att dela upp vandrandet på etapper. Är man fler i gänget går det att placera ut bilar på olika p-platser. Då behövs ingen ”återvandring”. 🙂
Som ung hade jag älskat att bo på Gotland. Ett smörgåsbord av rang.
Hall-Hangvar som naturreservatet heter är det största på öjn. (Nästan 30 kvadratkilometer stort.)

Kliva över eller välja andra hållet?

Vänster eller höger? Alla dessa tilltalande val. Åtskilliga stenkast ifrån kolera eller pest.

Här var det blött. Där trivdes en speciell orkidé.

Själv trivs jag nästan alltid längs havet. ❤

Eller att hitta nästa orkidé först. 😉 Den där privata tävlingen som vi hittade på förra året är sedan Solveig blev med tungt macro inte speciellt rättvis längre. Därför har vi egentligen lagt den på is.

Eftersom vi åkt dit i EN bil var det en STOR fördel att skuggorna till slut möttes i en date. ❤

10 tankar på “Harudden

 1. Hangvar var ett område vi åkte till ofta förr, alltså när vi hade hund. Vi pratade om det igår när vi var ute och åkte. Numera åker vi aldrig in på små udda grusvägar, förr gjorde vi det för att hitta ställen att gå med hundarna. Nu är det bara asfaltsvägar som gäller, inte alls lika spännande och kul. 😦 Fast det kan ju vara så också att eftersom jag har så ont i ryggen att jag inte kan gå några sträckor alls så finns inget intresse från oss längre. Fast Rolle har köpt en liten bärbar stol till mig, så några meter skulle jag väl kunna ta mig fram….. 🙂
  Kom precis in efter att ha klippt gräset. Vi fick ju regn igår morse, hela 9 mm så idag vafr hela innertomtens ”gräsmatta” fylld med ogräs – men nu ser det bra ut igen!
  KRAM/Susie

  Gilla

 2. Det är härligt att hitta nya ställen och ska man ut på vandring med branta stigningar så får man inte vara ”harig” 😉
  Själv tycker jag om mötesbilder så mina favoriter är den tredje från slutet där hav och himmel möts i ett ljuvligt blått inferno och så bilden på slutet, där skuggorna möts.

  Kram från fastlandet där solen fortsätter att vräka ner, i varje fall på den plats jag befinner mig!

  Gilla

  • Nej. Det får man definitivt inte vara. Namnet Harudden passade ännu bättre in på närmaste grannen – fiskeläget som vi precis hade besökt på den turen. Där finns det alla gånger fler harar än fiskar i havet. 🙂
   Mötesbilder är ofta stämningsfullt.
   Kram, Bosse

   Gilla

 3. Den där slumpen är många gånger en trevlig och spännande typ 😉 Vilket fantastiskt vackert ställe, fina bilder och härlig upplevelse. Jag skulle verkligen rekommendera slumpen till andra som vill ut i naturen. Visst är dom planerade utflykterna många gånger lyckade men den där slumpen kan ge lite extra spänning och nya upplevelser.
  Och tänk att ni sammanstrålade i en fin bild på slutet ❤ Lycka!!

  Gilla

 4. Slumpen kan verkligen visa sig vara ett riktigt lyckokast så det var verkligen tur att ni valde att stanna till där. Smart att avsluts tävlingen när ni inte tävlade på lika villkor för det är viktiga saker 😉
  Snygg återförening där på slutet ❤

  Kram och god måndagskväll!

  Gilla

  • Ibland flyter det på. Andra gånger är det hopplöst att se nya. Bara jag får min dos av hav är jag nöjd. 🙂
   Tisdagskvällskram tillbaka.
   Ps. Träningsvärk i benen efter allt ”uppochnerförpallen” för att tömma köket. Risk för kramp i en vad i natt. Måste komma ihåg att stretcha.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s