Kort visit

Det är lustigt att i efterhand se hur aktiviteter och bilstopp kan förändras under en ”gotlanduppochner-utflykt.”
I det här fallet startade det med att jag såg ett foto på Adam och Eva på instagram. Lokalen var Othems korsänge på norra Gotland.

Eftersom appen visade på fint majväder under fredagseftermiddagen, föreslog jag till Solveig att vi tog med fikakorg och hoppades hitta orkidén. Samtidigt la jag upp en rutt som blev till en trevlig runda, utan att köra samma väg tillbaka. Två av dem fem stoppen har vi visat upp på bloggen. Otroligt kul att få besöka Aner vattenkvarn och det mysiga änget Laxare, ett stenkast därifrån. Givetvis blev det en titt i medeltida Othem kyrka och ett stopp i Tingstäde, som troligtvis kommer i inlägget imorgon.

Men i ”huvudstoppet” (från början) blev det inget napp. Vi insåg att bilden på Insta inte var ifrån 2021. Vad bra tycker jag i efterhand. För då fanns det ett gott skäl att besöka favoritplatsen Närsholmen. Ni som följer bloggen vet att där såg vi både Adam och Eva och mycket mer ögongodis.

En äldre slåttermaskin och en…

… en hövändare.

Här finns ett stort inslag av tall och björk och floran ska vara örtrik med flera inslag av ängsväxter. Vem vet? Inte jag sjöng Lisa Ekdahl otaliga gånger i en hit på nittiotalet.

”Den lilla blå” gör kanske en ny Huppegupptäcksfärd, som Robert ”Robban” Broberg sjöng i en av hans otaliga klassiker.
Ps. Det fanns ingen p-plats längs ”stora vägen” så vi antog att vi skulle ”hoppa” in en bit. 🙂
I efterhand är jag glad över att vi inte hittade A o E här. För jag njuter fortfarande av turen till vackra Närsholmen. ❤

13 tankar på “Kort visit

 1. Ibland blir det inte som man tänkt sig, men det kan bli väldigt bra ändå! Huppegupptäcktsfärd är inte fy skam. Vad jag blir glad av den mannens sånger!

  Gilla

 2. Ibland blir det över förväntan, ibland lite mindre men platsen ser väldigt vacker ut och dina ord är som sång och poesi. Sitter här hemma och ler och sjunger vidare på Lisa Ekdahls slagdänga. Tack!!

  Gilla

 3. Vacker plats, fina foton och härlig utflykt. Kul ibland när det blir lite annat än vad det från början var tänkt. Dessa underbara somriga dagar, med huppegupp och vem vet … Spännande. 🙂
  Kram Mia!

  Gilla

 4. Det blev ju himla bra utan Adam och hans Eva. Och jag är lika tacksam som vanligt att få se mer av Gotland i fint sällskap med vackra bilder och bra text.
  Kram

  Gilla

  • Vad härligt att ha en altan. 🙂 Jag saknar de fyra utomhusmöjligheterna som vi hade i Ystad. När jag började forska insåg jag att vi hade den bästa bostaden av de tjugo på området, när det gällde att kunna utnyttja solen framfart på himlen. Ville vi ha skugga var det lätt att välja det.
   Kramar tillbaka

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s