I harmoni med naturen

Dessa underbara Gotländska ängen är som balsam för själen. ❤
Plötsligt kom värmen till Gotland. Vi packade en kaffekorg efter lunch och körde iväg endast en mil.

Fåglarna satte igång direkt och sjöng oss välkomna. BOfinken sjöng säkert enbart för mig. 😉

Vi delade på oss. Medan Solveig lekte med sitt försvann jag iväg med min kamera på eget äventyr. En gång ”plurrade” jag som vi smågrabbar sa förr. Vårbäcken var gömd under lövhögarna. Jag hade tur. Den var bara 3-4 meter djup och just där fanns ingen krokodil. 😉

Myran jobbade på med sitt. Men den understa insekten kämpade Solveig med länge. Den ville absolut inte vara med på bild. Hon flyttade stativet flera gånger och hoppades att insekten kunde ta en kort paus. När jag kom till ”undsättning” försvann den under något fjolårslöv.

Tre generationer på spännande utflykt.

Dags för oss att ta 2021 års första utomhusfika. Vi hoppas få fler liknande stunder under de närmaste månaderna. De gör oss så gott på många skilda sätt.
Nu ska jag fortsätta att planera möjligheter inför våra två längre turer, hemester som det så passande heter. Då håller jag tummarna för att det mestadels blir soligt och varmt. För jag vill inte missa solnedgångar & soluppgångar.
Vi avslutar med en svalört och önskar dig besökare en fin ny vecka. Var rädd om dig. För det finns bara en av dig. ❤

24 tankar på “I harmoni med naturen

  • Kul att du följde med på ditt sätt. Solveig har tagit ledigt imorgon och solen ska visst vara kvar däruppe synlig någon dag till. Sedan väntas vårregn på onsdag och torsdag.
   Vad bra att du kommit halvvägs. 🙂 Jag var inne förra veckan och kollade några gånger. Jag som riskpatient får ringa och boka när Fas 3 inleds. Men först är det fyra årskullar kvar.
   Kram

   Gilla

  • Härlig söndag. Vi började med Botan på morgonen. Det märks att folk längtar ut i naturen.
   Jag blev tårögd när den sjöng solo för mig. 😉
   Hoppas baksidan är på din sida och med dig nu. Siffrorna i rubrikerna går likt raketen neråt. Jag är glad för din skull.
   Kram

   Gilla

 1. Härlig utflykt, fantastiskt väder idag! Utomhusfika är alltid trevligt när solen skiner. Allt blir liksom godare, skulle kanske t o m tycka om bläckfisk ute…. eller kanske inte…. Näej tror att min gräns går där.

  De små insekterna jobbar på. En gång hjälpte jag en snigel över vägen, tonåringen var typ fem, han sa när vi kom hem – Tänk om snigeln kom från det hållet som du lyfte tillbaka honom till! Vad jobbigt det blev för den! 🙂

  Hoppas vädret håller i sig i veckan som kommer! Trevlig kväll!

  Gilla

  • Vi hade tur och fick sista solskensbordet (fikade på slutet). När vi kom var vi ”första bilen”. När vi åkte var parkeringen full. Jo. Det finns en bortre gräns. Fast jag gillade friterade bläckfiskringar ett tag. Trots att de var sega och blev som gummidäck i munnen efter ett tag. Mycket godare med friterade räkor.

   Vad gulligt av dig. ❤ Hm. Förstår att du fick ta en släng dyr terapi efter den repliken. 😀

   Idag och imorgon ska det vara sol och varmt. Det passande namnet SOLveig ska vara ledig imorgon. Då ska vi och fikakorgen ta en sväng söder ut. På onsdag ska jag räkna vattendroppar. 😉 Det verkar som ni på fastlandet haft betydligt varmare i förra veckan.
   Tack ska du ha. Vi avslutade med Mästarnas Mästare. Det är så häftigt att de bor i huset som låg bara en-två minuter från vårt gamla hus. Vi glor extra mycket på alla naturbilder. Samma sak med Superstars. De tävlade på Gotland. Men där sveper de alldeles för fort med kameran.

   Gilla

 2. Fick du då ha plastpåsar i skorna efter att du plurrat? Vi sa också så, vad heter det annars? Plurrar gör man väl på riktigt. Ordet finns med i mobilens ordlista!

  Gilla

 3. Tack för dina fina slutrader. Nu fick jag namnet Svalört av dig. jag har blomman i min trädgård. Den växer och förökar sig som ogräs. Den är söt i naturen med sina nästan vaxlika kronblad. Fantastiska bilder på småkryp. Ni är duktiga.

  Gilla

  • Varsågod. Det verkar finnas extra mycket svalört denna säsong.
   Då är den lite som scillan vi hade i en av våra trädgårdar. Jag älskade den men den visade vem som skulle bestämma i gräsmattan. 🙂
   Solveig får kämpa på med tålamod och tid för att få till det. De där djuren gör inte som hon vill. Sedan är det blåsten. Visst är det kul när det äntligen blir en rätt bra bild.
   Jag är naturligtvis nyfiken på om ni varit i många änge på Gotland och om ni har något favoritänge på ön. Vi älskar att stanna till och göra återbesök när vi passerar något av de som vi redan lagt in på bloggen. Men det finns fortfarande många som vi inte visat upp på bloggen, eller varit i. Alla har sin charm.
   Tack för de snälla orden. ❤
   Kram

   Gilla

 4. Jag älskar de svenska blomsterängar. Myran är jag inte så förtjust i. Den här verkar vara jättefarlig. Tack och lov att det inte fanns några krokodiler i bäcken 😉 ”Plurra” – det var ett nytt ord. Kram Anne

  Gilla

  • De gotländska ängena är en lyxvara i naturen. ❤ Vi är riktigt, riktigt förtjust i dem.
   Aha! Jag som trodde han var förtjust i dig eftersom han sa "Anne i Australien" med stora myrrösten. Han var alltså falsk och ville bita dig. 😉
   Jag gissar att du plurrat många gånger, men att du oftast har "rätt klädsel" när du är ute i naturen.
   Kram, Bosse

   Gilla

   • Jag kunde inte hjälpa skratta – jag blev biten av en ”bull ant”, en jättestor myr vi har i Australien, igår. Det gjorde ont några minuter och sedan kliade det hela dagen. Myran överlevde inte. Kram Anne

    Gilla

   • Vad läbbigt. Var den mycket större än dig? 🙂 Finns det myror hos dig som har ett farligt gift i sig? Hoppas den fick en långsam död. 🙂
    Ps. Nu är jag ”två år” från att kunna ringa och boka första sprutan. Hoppas gränsen rört sig två steg framåt i nästa vecka. Är less på att vänta. Idag gick sjukhuset in i stabsläge igen. Resultat av allt åkande fram och tillbaka på påsklovet. Vilket jobb sjukhuspersonalen utför 24 timmar om dygnet. ❤
    Kram, Bosse

    Gilla

   • Myran dog snabbt, väldigt snabbt. Jo, det finns vissa myror som är giftiga men om folk blir sjuk beror det mest på den allergiska reaktionen man får av myrbettet. Det är verkligen synd att det ta så mycket tid att vaccinera folk i Sverige. Snart alla som är 50 år och äldre får anmäla sig till vaccinering med AstraZeneca. Fred har redan bokat tid och ska vaccineras inom en vecka. Idag någon blev smittad av covid i Västra Australien så det är lockdown i storstaden som väntas att pågå minst tre dagar. Jag pratade med en bekant i telefon några timmar sedan. Han ska komma på besök. Precis fick jag ett meddelande att han stå i kö och vänta på sitt covid test….. Kram Anne

    Gillad av 1 person

 5. Härligt med första utomhusfikastunden … vilket långt ord jag fick till 🙂
  Och som vanligt vackra blomsterbilder och den här gången med tillhörande småkryp. Blåsippsbilden är riktigt fin, men så är jag ju så svag för de blå. Myran försökte förgäves gömma sig under den gula blomman men se det gick inte. Den understa insekten … är det en ekoxe? Eller … det är det nog inte, den är nog inte tillräckligt stor. Det är mycket svalört i år. Det såg jag igår när vi var en sväng till Taxinge. Gräsmattorna lyste gula. Och plurra … det var som tur är länge sedan jag gjorde.

  Kram och fin kväll!

  Gillad av 1 person

  • Ett myndigt ord på 18 bokstäver. 😀
   Vi njöt och följde upp det med årets andra när vi åkte till Klinteberget i tisdags. Nu lär det dröja till ”den tredje”. Jag är lite fundersam om vi gjort fel och borde avvaktat någon vecka med stugan som vi bokat. Våren har kommit av sig. Stor risk att vi inte kommer att se varken ditt eller datt. Men å andra sidan kan det regna varje vaken timme och då blir det också lite fel. I-problem kallas det. 😉
   Vi har också noterat och sagt det. Det måste vara extremt många denna säsongen.
   Hoppas det dröjer många år tills du gör det igen.
   Kram, Bosse

   Gilla

  • Tack. 🙂 Det är så smidigt och går snabbt att slänga alla mindre bra bilder. Men självklart vill vi gärna att det ska bli ”kanonbra” redan på första försöket. Det är inte helt enkelt med djur som vägrar sitta still och blåsten som ställer till det.
   Tack för det. ❤
   Kram

   Gilla

 6. Klart det heter ”plurra” 🙂 Det sa vi också och det säger jag nog fortfarande… Och sicken tur du hade att du inte blev attackerad av någon krokodil. Dom är ju inte särskilt trevliga att möta. Annat är det med dom små varianterna i vegetationen. Dom är både spännande och intressanta att träffa på och jag har dom också gärna som fotoobjekt även om det inte alltid är ömsesidigt 😉 Det kan bli ett helt motionspass av att försöka få dom på bild. Men skam den som ger sig!! Härliga bilder och text, som vanligt!!

  Gilla

  • Härligt med en till kompis från den gamla goda tiden. 🙂
   Jag förstår att du känner igen den halvliggande situationen. Ni verkar också inte ha några problem med att sticka iväg tidigt. Till och med ännu tidigare än oss, som brukar invänta gryningen. På sommaren behövs nästan ingen ställd timer. Vi vaknar en stund tidigare och kliver lätt upp. Det är mäktigt att komma till en ”orörd” natur som håller på att dagas. Sinnena skärps. Det är gött att leva känslan anländer.
   Tack ska du ha.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s