Höst vid Elinghems ödekyrka

Norra Gotland hade vi kvar att undersöka när det gällde hösttecken.

Därför gjorde vi en ny runda där huvudmålet var Elinghems ödekyrka, där vi var sist när våren precis hade slagit ut.

Undra om det var en brand som var orsaken? Det är försent att fråga någon som var på plats då. Jag minns att kyrkan byggdes i mitten av 1200-talet och var sockenkyrka ca 350 år. Troligtvis rör det sig om en fornborg runt den. I så fall är den ännu äldre än kyrkan. Nu klev vi in i det heliga och tog höstfoton därifrån istället.

Bra tajmat. Det större sällskapet med barn och hundar som fikat både inne & utanför ödekyrkan var klara och gick iväg mot husbilen. Solveig gick efter med en kaffemugg, som de glömt. Vilken fridfull fikastund på bänken framför kyrkan med höstträden omkring oss. ❤

Sedan blev det en störning på ”mystråden” när jag inte hittade min Libra-mätare. Därför gjorde vi en reserach av vår vandring bland höstlöven, under tiden som november skymningen kunde anas. Jag försökte se det positivt och insåg att om vi bara höll ut skulle mätaren synas till våren och då kunde jag ta av höstjackan… 😉 Antagligen låg Libra och smålog åt oss från sin plats i bilen – som jag missat vid en snabb check. Någon kris var det inte eftersom jag kan fixa till en app i fånen och vi behövde såklart ett extra motionspass efter… 😉

22 tankar på “Höst vid Elinghems ödekyrka

 1. Jag upphör aldrig att förundra mig över hur mycket jättegammalt ni har där på Gotland. Jag önskar att man kunde gå tillbaka i tiden och se hur det såg ut när det var full aktivitet runt dom gamla byggnaderna

  Gilla

  • Du får ta ett ”ödekyrksafari” någon gång. De ligger inte speciellt långt ifrån varandra. Jag uppskattar alla tre i ”rätt väderlek” och hoppas vi ”vågar” ta oss till Elinghems ödekyrka någon gång, när där är vitt. Vi är vana med saltade gator och har därför varit extra försiktiga här.
   Kram, Bosse

   Gillad av 1 person

 2. Så roligt att åka omkring och se allt det vackra som finns och som man kanske inte hade koll på! Ni har ju oanade möjligheter på denna ö! Det har ni visat genom alla fina fotografier med tillhörande texter. Önskar att jag hade möjlighet att göra lite sånt här omkring där det också finns mycket vackert och intressant. Vi hade planer men de gick inte att realisera. Fortsätt att ha det mysigt på era utflykter och då får ju vi som inte kommer iväg se lite och uppleva det ni upplevt! ❤

  Gilla

  • Tack för de snälla orden. Jag hade önskat dig och Erik många fler år tillsammans när ni flyttade ner. ❤ Då hade ni inga jobbtider att sköta och kunde botaniserat runt omkring. Precis som du skriver finns det mycket vackert i dina trakter också. Jag och Solveig åkte väldigt mycket när vi bodde i Hjo och jag har ju släkt i Huskvarna och andra orter däromkring. Därför blev det många besökt på ex. Visingsö i min barndom och uppväxt.
   Gotland är fantastiskt fint. Det vi inte kunde ana i vår vildaste fantasi var det som hände i år. Flygresor till och från Skåne nerlagda. Inga besök varken här eller i Skåne under många månader. Vi saknar våra döttrar väldigt mycket. Därför har våra upptäcksresor på ön varit guld värda detta speciella år. Bäst har det varit att åka iväg vid femtiden på morgonen och ha cyklar, frukost och fika med. Vädret var nästan varje gång idealiskt.
   Inget vet vi om framtiden. Mitt botemedel för att orka är att planera och läsa på inför turer under 2021.
   Sköt om dig så gott det går. ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s