Uppgift 4

Uppgift: Substantiv med tre v  
Svar: 8 bokstäver
Tävlingstid: 18:59-20:59
Regel: Bokstäverna ska vara exakt de rätta. Precis som i ett korsord.


Efteråt:
Facit: GRAVVALV
Snabbast: ZNOGGE ❤
1 deltagare hade rätt.
10 hade fel och bjuder på kvällspoängen.

Aktuell tabell efter 4-30 uppgifter:
1. Ingen Vinnare, 15 p.
2. Wiolettan, 14 p.
3. Znogge, 12 p.
4. Minton, Ditte Akker, Anita Linder, Signhild Hortberg, Ethel Hedström, Sven-Arne Petersson, Maj Johansson, Eva-Lotta, Anki Arvidson, Primrose, Mångmamma, 2 p.
15. Thomas Petersson, Gunnel Moberg, Eva Johansson, Kerstin Johansson, Börje Carlsson, Cecilia Ottosson, 0 p.
21. Övriga i hela världen. 😉

Titlar:
Znogge, 2
Wiolettan, 1
Ingen Vinnare, 1

Störst poängplockare (enbart som ensam):
Wiolettan, 12 poäng. (Uppgift 2)

33 tankar på “Uppgift 4

   • Alla olika varianter av poängsystem bygger på grunden att det är x antal deltagare som deltar i snitt och ”rätt antal” som ”går för det”. Detta aktuella är extra känsligt i slutändan om det blir ett tapp. Men jag satte en fast tid på två timmar som en grund. Där det kan vara en fördel att komma in sent eller avvakta i smyg. Tyvärr är X st ”krassliga” av de ”givna” deltagarna och de som sagt/skrivit att de längtar, ska delta o.s.v. har lyst med sin frånvaro. En handfull till kunde räckt för att göra skillnad. Jag vill absolut inte ha ”för många”. Då räcker inte dygnets timmar till för att snickra tabeller. 😀
    En tidig analys efter endast fyra uppgifter:
    1. Jag valde något som ca 20 % skulle skriva för att undvika negativ kritik direkt, om alla skulle ha fel. Har hört i mitt öra att en deltagare gick in för att skriva VITT, men ändrade sig på en sekund när hon ”såg rött” 🙂
    2. Jag räknade med olika alternativ, men ju tidigare som SCHACKBRÄDE dök upp skulle det kopieras. Det kom in bra alternativ. Gillade skarpt Eva-Lottas. Jag älskar att bli överraskad av förslag som är bättre, roligare än mitt eget facitsvar.
    3. En Kalle-Anka uppgift som jag trodde att Gunnel, om hon var på plats skulle gilla skarpt, med tanke på hennes fina foton på söndagarna på mångas söta idol. Undra om hon svor i hemmet? Tänkte för snabbt? För hon var på plats. Precis efter dig. Sammanfattning: Det skulle bli få eller inga poäng att dela ut. Men jag vill alltid ha en stor bredd och har upptäckt genom åren att jag ofta har fel. Mina lätta frågor har blivit svåra och tvärtom. 😀
    4. Igår bjöd du in till femton minuters kopieringsdans 🙂 som ingen utnyttjade/såg.
    5, 10, 15, 20 och 25 handlar om Gotland. Tror inte ens det kan flirta in ö-besökarna. 🙂 Däremot är det ”skyddsåtgärder” så de inte plockar bort oss från e-tidningen där alla våra inlägg varit med sedan i somras. Samma sak med att alla 60 foton är tagna på öjn. 🙂 Men det hade jag haft ändå. För allt skulle ha en anknytning (liten & stor) till Gotland och Fårö.
    Kryssa på Gotland ser jag mer som en trevlig sällskapsunderhållning där deltagarna kan komma och gå som de vill. Jag har ännu inte satt en grund för den. Jag ville redan första året att det skulle en gemensam plattform för ”alla”, där det inte skulle vara en fördel att bo här. I år har jag gjort den svårare. Igår kläckte jag en idé om att göra precis tvärtom nästa år. Tvärtom med frågan. Tvärtom med poängen. Förstår inte riktigt mig själv som kan ha tid/lust för det redan nu. Krävs dessutom mer förberedelser från min sida. I november undviker jag bloggvandringar på Blogglandia för att inte veta vad och när personer gör/ska göra saker. Hur många ord har jag skrivit? Hur många läser? 🙂 Nu ska jag fortsätta att fixa till nya bilder som hopat sig sista veckorna. Kram Bosse

    Gilla

   • Alla poängsystem har sina styrkor och sina svagheter och jag är imponerad av att du kommer på och testar olika varianter. När det gäller detta får man tänka om i vissa lägen. Jag var väldigt osäker när det gällde färgen och hästplaceringen men Hepburn var given. Jag gillade Eva-Lottas svar och trodde nästan det var rätt men vem vet hur någon annan tänker. I går kom jag på gravvalv direkt men bestämde mig för att vänta. Jag hade tänkt vänta tills några minuter innan men så svajade vårt nät lite och då försvann min is i magen. Ärligt talat så trodde jag att någon skulle kopiera mitt svar men tackar för att ingen gjorde det 😉 Jag tror att Gunnel tänkte lite för snabbt för jag var säker på att jag inte skulle vara först med det.

    Lycka till med bilderna!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s