Höst på västra ön

Höstfärgerna kom så snabbt denna höst på Gotland. Vi har försökt åka iväg åt olika väderstreck. Den här gången blev det västerut.

Vi har varit här tidigare. Kyrkan var en av de första som vi besökte och visade upp här på bloggen. Vi tog då en paus i upp-packandet i bostaden, i början av augusti 2018.

Vi parkerade denna höstdag bilen vid Västerhejde kyrka och skulle gå ner och ta en årstidsbild. Kyrkan är en av få gotlandskyrkor som genomgått en större förändring av exteriören. Framförallt trappgavlarna som du kan se på bilden. När vi promenerat förbi där grinden fanns sist (inga får ute längre) kände vi oss efter en bit helt vilse. Själv började jag tvivla på mitt ”månadsminne”. Det var inte många veckor sedan sist…

Dammen fanns kvar. Den var inte flyttad. Hängde inte dumt i luften. Men annars trampade jag luft. Var fanns den långa raden av träd som borde vara höstklädda? Anledningen till vi åkte hit.

Bäst att ta en detaljbild. Fokusera på annat mer begripligt.

Gotlandstun främst. En hungrig landkrokodil bakom. Bäst att ila vidare och göra sig osynlig.

Samma plats. Ändå så olik sedan de två tidigare besöken. De hade alltså avverkat rejält med träd som förändrat helhetsintrycket runt dammen. När vi sammanfattade blev vi nöjda. Det var ljusare. Det gick nästan att gå runt dammen. Förhoppningsvis är det fixat till nästa gång. Vi bytte ”årstidsträd” och började på höst istället för sommar. Men det gällde att ha ögonen vid marken för att notera farliga ”stubbar” bland löven och gyttjan. Ska bli spännande att komma hit en solig kall vinterdag när det finns snö. Är bara rädd för att upptäcka att någon flyttat på kyrkan och dammen. Solveig skulle säkert säga att jag inte behöver vara rädd för det. 😉

24 tankar på “Höst på västra ön

 1. Alldeles helt ljuvliga höstfärger! Bild nummer ett och två, sååå vackra och tvåan blev en stor favorit. Och som du vet gillar jag krokodiler i naturen, såg ju en själv en gyllene morgon. Tänk att dom finns både på Gotland och i Stockholmsområdet.
  Här har löven fallit efter senaste dagarnas regn och blåst. Kylig promenad imorse men uppfriskande. Besöket av sommartemperaturer är över för den här gången.

  Ha nu en fin dag på ön. Ikväll är jag lite upptagen så jag hinner förmodligen inte vara med i tävlingarna. Men jag kommer tillbaka och svarar fel 😉

  Novemberkram
  Anita

  Gilla

 2. Jasså hösten kom till Gotland ,-)
  Men visst är det vackert, tycker hösten är vackrare än på länge! Härliga höstbilder. Och mysigt hur ni åker runt och njuter av allt ,-)
  Ja mycket kan dölja sig i löven, rätt som det är snubblar man ,-) Men prassliga löv, det är härligt!
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  Gilla

 3. Gotland är lika vackert i höstskrud. Jag är så nära en trädkramare man kan vara utan att handgripligen krama dem så det gör ont i hjärtat när träd tas ner. Men när skadan redan skett får man förhålla sig till det och ibland förstår man varför. Så roligt att besöka samma plats under olika årstider och spännande se förändringen. Fina höstfoton och tur att du aktade dig för landkrokodilen.

  Var rädda om er & kramen ❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s