Uppgift 1 av 30

Uppgift: Primärfärg
Svar: 4 bokstäver
Tävlingstid: 18:59-20:59
Regel: Bokstäverna ska vara exakt de rätta. Precis som i ett korsord.

Efteråt:
Facit: VITT
Snabbast: INGEN VINNARE ❤
0 deltagare hade rätt.
15 hade fel och bjuder ”ingen vinnare” på kvällspoängen.

Aktuell tabell efter 1-30 uppgifter:
1. Ingen Vinnare, 15 p.
2. Minton, Wiolettan, Ditte Akker, Anita Linder, Signhild Hortberg, Thomas Petersson, Ethel Hedström, Sven-Arne Petersson, Maj Johansson, Gunnel Moberg, Eva Johansson, Kerstin Johansson, Börje Carlsson, Eva-Lotta, Znogge, 0 poäng.
17. Övriga i hela världen. 😉

Titlar:
Ingen Vinnare, 1

Störst poängplockare (enbart som ensam):
Ingen Vinnare, 15 poäng. (uppgift 1)
Är med som retsticka/tändvätska här och i översta tabellen. I ”Titlar” är hon alltid med för matematikens skull.
Slutord: Idag hoppas jag på ett annat slutresultat och att fler tar chansen att deltaga. Hjärtligt välkomna. Glöm inte bort fiskelägetävlingen som står i inbjudan. Jag älskar att besöka dem. I Visby är det ruskväder. Det får räcka med min morgonpromenad. Endast veckans korsord höll sig torrt innanför min jacka på vägen till postlådan. Vilken tur att vi har ett tätt tak och än så länge ström. 😉

39 tankar på “Uppgift 1 av 30

 1. Då är premiären avklarad även för denna variant. Jag ska sammanfatta såhär. Jag trodde att Znogge skulle dyka upp precis innan dörren slog igen. Där fick jag rätt. Däremot fick jag fel som trodde att ex. Anki, Gunilla W, Eva R, Lippe eller Göran lurade i vassen.
  När jag bestämde mig för att ha denna uppgift först, var det för att visa på det nya poängsystemets spridning när det fanns x möjligheter. Det hade inte varit roligt att inleda med uppgiften: Årets första månad. Hade detta varit ex. uppgift 19 skulle jag valt det coola namnet Cyan från CMYK färgsystem. För Magenta var för många bokstäver. Det finns många färgsystem. RBG och NCS är två andra. Jag ville inte krångla till mitt facitsvar. Därför valde jag… imorgon när jag sovit några timmar dyker redovisningen upp. Tack till er femton deltagare. Sov gott.

  Gilla

  • Fint folk kommer sent 😉 För min del så fanns egentligen bara två alternativ och det var grön och cyan. Först tänkte jag gult eller rött men svenskläraren i mig sade att färgernas namn är röd och gul. Kanske överarbetade jag det där men det får morgondagens facit utvisa och då vet jag hur du tänker kring böjningsformer 😉

   Sov gott!

   Gilla

   • Hoppas du inte behöver leka racingförare. Men det är väl jag som är antik som inte bloggar via min fån. Nu minns jag stråk från någon ”föreläsning” från någon lärare på högstadiet, om att det inte hette röd och gul i det sammanhanget. Noterade att Wiolettan och Signhild ledde in på rätt väg och jag satt därefter bara och väntade längre och längre och insåg till slut att det blivit en vändning i mitt planerande och kunde sluta med stora poäng till en enda person. Vilket jag inte var ute efter. Ville ju bara inte ha samma svar från alla och noll poäng. Nu har någon exakt lika många titlar som du har i maratontabellen. Hon sitter på min axel och sprätter. 😀
    Nu mot tabellsnickrandet. Väldans många moment som jag ska försöka lära mig att göra så smidigt som möjligt från dag ett till dag trettio. Tur det inte var igår som den nya redigeraren dök upp som en objuden gäst. Här är oväder. Jag gick ut i blåsten efter frukosten och blev dyngsur. S var inte så speciellt sugen på att sticka till jobbet efter sin sköna ledighet. Hon valde förståndigt bilen. Ha en bra dag.

    Gilla

  • Jag saknar alltid ”veteranerna” men hoppas givetvis att nya ska tillkomma och gilla konceptet. Trodde du, Znogge och några andra garvade låg och smög i vassen och tänkte slå till sista minuten. Jag var rädd för att någon skulle bli underkänd när klockan slagit om till 20:00. Igår kväll hade jag fel om mycket. Det är alltid deltagarna som ”bestämmer” hur det utvecklar sig. Tror det blir mer ”vanligt” ikväll. Men innan dess handlar det om bildtävlingen.
   Vad sorgligt och trist. Hoppas det är tillfälligt. Du får sköta om dig så gått det går. ❤
   Kram

   Gillad av 1 person

  • Det är en av de sex primärfärgerna för färgsystemet NCS.
   Dessa sex olika färger valde jag mellan för att få ett bra facit för första uppgiften: Gult, rött, blått, grönt, vitt och svart. Givet att jag tog ett med fyra bokstäver. Jag valde vitt för att det symboliserar för mig som ett oskrivet blad i en bloggtävling. Jag var helt säker på att det skulle komma som ”gissning” igår. Jag var också rätt säker på att rött och gult kunde vara mer representerat av svaren jag fick in. Men jag vet aldrig innan. Jag var påläst. Kände till både RBG och CMYK med det häftiga namnet cyan. Men det kändes som för svårt som premiärfråga. Hoppas du inte läser detta nu utan… 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s