Omslagsfoto

För andra året har vi gjort en almanacka av våra foton på Gotland. I ”2021 Kalender” tänkte vi först ha detta omslag. Sedan ändrade vi oss och istället valde vi…

… motivet som gladde oss många gånger under året och startade upp bloggens kategori PÅ TVÅ HJUL. Vilka underbara turer som vi kom iväg på. Bäst var det när cyklarna var med på bilen och vi åkte iväg vid femtiden på morgonen. Ofta var vi ensamma där vi rullade fram på de slingrande vägarna. Frukost och fika var med i packningen. Tur med vädret. Vi längtar redan efter nästa gång, när vi sätter fast cyklarna kvällen innan på cykelhållaren. Nästan aldrig vaknade vi av klockradion. När det är något spännande på gång räckte det med den inre klockan. Allt vi behövde göra var att fixa till kaffet och ta fram kylklampar. Annat var packat eller främst i kylskåpet. Givetvis fanns en lista på köksbordet som bockades av. Ordning och reda.

”Kompromissa inte med dig själv,
du är allt du har.” Janis Joplin

20 tankar på “Omslagsfoto

  • Tack. Visst är det extra roligt att ha med egna bilder, som blir ett minne från året som gått. Bäst att ni kommer till skott. För jag gissar på att trycket ökar hos företagen/butikerna. Vår beställning gick snabbt. Solveig gjorde även en annan med enbart blommor. Vi skickar iväg x st till nära vänner som förhoppningsvis också blir glada. Kritik. Vi var inte nöjda med den otroligt tunna färgen på siffrorna på måndagar-lördagar. Jag tycker också det är trist att de plockat bort den röda färgen på söndagarna. 😦
   Kram

   Gilla

 1. Bra ord av Joplin.
  Härlig bild ni valt, hade valt samma själv, cyklar med på bild ger en alldeles speciell känsla och så minns man precis hur härligt det var. Fotar själv cyklar och vyn tillsammans, ger härliga bilder.
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  Gilla

 2. Härlig bild. Den säger så mycket också om det som ni har varit med om. Förstår att det är många fina minnen som dyker upp, då ni tittar på bilden av cyklarna och vattnet.
  Det är roligt detta med egen almanacka. Vi har inte gjort någon på många, många år, kanske dags.
  Ha det bra och var rädd om dig.
  Kram!

  Gilla

  • Tack. Du har tagit många fina foton från när ni promenerat och när ni åkt upp till huset ni har i dina barndomstrakter och från era bilsemestrar. Leta du upp de tolv finaste. 🙂 Leveransen gick riktigt fort, tycker jag.
   Det ska jag vara. Vi har fått ”spruttid” nästa vecka. Kanske kan I-sprutan hjälpa lite mot C också.
   Kram

   Gilla

 3. Ja, visst är det härligt att cykla. Vi är ett gäng glada pensionärer som cyklar var annan måndagkväll på sommaren men det visste du väl redan. Bernt och jag missar sällan en runda. I år har vi även cyklat ”Junkagårdsrundan”.Dock är jag dålig på att fotografera. Jag försöker vila hjärnan när vi pausar.

  Gilla

  • Vad kul att ni har en fast tid och dag och kan träffas under de förhållandena. Namnet Junkagård minns jag inte. Ibland kan det bli för mycket fotograferande. Du njuter säkert då mer av en paus och tar in intryck på annat vilsamt sätt. Jag har märkt många fördelar när Solveig mer och mer tar bloggfoton. Jag går och filosoferar och njuter av små och stora ögonblick. Efter ett tag byter vi syssla.

   Gilla

   • Junkagård ligger i Krogsereds socken. Krogsereds IK har ordnat tipsrunda där i många år men först i år kom vi till skott ! De turas om att skriva frågor som byts ut varje vecka. Man kan gå, cykla eller köra bil. Rundan är ca 8 km.Frågorna blir mycket varierande. Vi tycker att det är kul.

    Gilla

   • Tack för ”geografin”. Vi brukade ofta gå/cykla tipspromenader på olika ställen som vi bott på. Vad bra att ni äntligen kom till skott. Det är en trevlig gemensam aktivitet med många positiva ingredienser. Extra poäng för att det går att göra den på tre olika sätt så fler kan vara med. Inte så lätt att göra frågor nu med tanke på ”googling”. Kom på en sak. Jag gick ofta Galgbergspromenaden i Halmstad. Där gick rykten om att några äldre veteraner brukade gå rundan först en gång när det startade. Sedan åkte de hem och slog i böcker. Återkom och hann gå en gång till. Med motion dem fick. Tydligen lönade det sig. Jag minns än idag namnet på kvinnan ”som ständigt vann.” Under en lång tid var jag imponerad av henne. Det avtog en del när jag reda på taktiken. 😉 Vi andra var chanslösa.
    Mina frågor testas sista gången någon timme innan jag lägger in dem. Går de att direkt nå svaret på byter jag ut frågan. 🙂 Förr var jag mer godtrogen och ovetande. 🙂

    Gilla

 4. Absolut bästa bilden ni valde! Kalender har jag aldrig prövat mig på. Vet inte ens hur man gör. Fast jag anar att det inte är så svårt, det gäller väl bara att hitta ett bra kalendertillverkningsföretag 🙂

  Kram Anita

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s