Speglingar i Tjaukleån

Kategorin FAVORITER I REPRIS bestämde jag mig för INNAN bloggen startades upp.
Pärlorna är värda mer än ett inlägg. ❤

Är det en elefant?

En gran som speglar sig i Tjaukleån. Den var även med i inlägget från en lördag i april 2020. https://gotlanduppochner.com/2020/04/19/det-vackra-samsas-med-det-enkla/

Den gången fick vi sista lediga p-platsen. Nu var vi helt ensamma. Skälet denna gång var att vi ville hitta hösttecken. Där gick vi bet.

Istället verkade det grönare än grönt. Rikligt med regn, värme och skydd senaste tiden spelade kanske in bland orsakerna. Eller så kom vi ett par veckor för tidigt.
Som vi njöt av att höra suset från vindarna, bland trädkronorna, som inte nådde ner till oss. Solen däremot trängde ibland igenom. ❤

I en annan tid hade jag inte tvekat att testa ”bron” över ån.

Vid detta andra besök följde vi ån längre bort och längre in i skogen. På de öppna ytorna fanns spår av boskapen som hållit till här. Eftersom vi inte såg några kalvar kunde vi sätta oss på en bänk och plocka fram kaffetermosen och vårt ätbara. Solen värmde våra kinder och livet var så lätt. ❤

DET BÄSTA
”Det bästa som vi äga,
det kan man inte giva,
det kan man inte säga
och inte heller skriva.

Det bästa i ditt sinne
kan intet förorena.
Det lyser djupt där inne
för dig och Gud allena.

Det är vår rikedoms råga
att ingen ann kan nå det.
Det är vårt armods plåga
att ingen ann kan få det.”
Karin Boye (Diktsamlingen MOLN)När kortet togs hade ”De två skuggorna” varit gifta i 29 år och 364 dagar. ❤

Detta var det nionde inlägget i kategorin FAVORITER I REPRIS

Nästa blogginlägg kommer att vara en INBJUDAN. Hjärtligt välkomna! 😀

36 tankar på “Speglingar i Tjaukleån

  • Det är ett fint ställe. Alltid roligt att variera stoppen.
   Tack ska du ha. Vi hade tur och fick en solskenspromenad med höstfärger, i en liten park som vi inte gått i tidigare. (Tallunden). Därifrån var det bara fem minuter till Plågan och Käringen. När vi kom hem var det grått utomhus. Nu har vi sett halva ”Rebecca” på Netflix. Måste skriva att jag saknar svartvita filmen från 1940 där Alfred Hitchcocks fick mig att känna den där obehagliga, spännande känslan som kändes äkta. Har du sett den variationen?
   Kram, Bosse

   Gillad av 1 person

 1. Underbara bilder på speglingar. En liten elefant eller en fågel med lång näbb 😉
  Min favorit är djuret med många ben på väg ner i ån.
  Fredags kramar från oss

  Gilla

 2. Vilken vacker dikt ,-) Så fin, blir rörd igen!
  Så vackra speglingar i ån med ett charmig namn ,-))
  Visst är det en elefant! Helt klart ,-)
  Härliga foton!
  Skuggbilder fotar jag själv, kul, Och ni båda tillsammans precis innan 30 år ,-)) Kul att ha kvar!
  Ha det fint, KRAM och ser fram mot nästa tävling ,-))
  Primrose
  Trevlig Helg

  Gilla

  • Det är vackert med speglingar i vatten. både från hus, träd, djur och busungar. 😉
   Det har börjat bli en gimmick att fota skuggbilder. Från början var det bara en slump.
   Om några timmar är det dags att presentera novemberunderhållningen. Tror jag sover en stund först.
   Tack ska du ha.
   Hoppas du vinner en miljon i nästa vecka. 😉
   Kram

   Gilla

 3. Strör pärlor över pärlorna! Speglingar är underbara. (blir påmind om att jag har några i egna arkivet) Och Karin Boye – en pärla i poesiens rike!
  Kram

  Gilla

 4. Härliga bilder från besöket där vid ån! Min första tanke var att det stod en stor en häger i kanten av vattnet 🙂 Gillar den stora ”insekten” som är på väg ner mot ån – häftigt djur!
  Vackra speglingar och en fin skuggbild!
  Vacker dikt av Karin Boye.
  Kram

  Gilla

  • Spännande att läsa era personliga tolkningar. Där hade hänt mycket sedan vi var där sist. Många saker hade blåst ner eller knockats av blixten. Det var svårt att ta sig fram bitvis.
   Speglingar går jag också igång på. Du har ”knäppt” en hel del genom åren.
   Karin Boye hade många talanger.
   Kram

   Gillad av 1 person

  • Det är bara fantasin som sätter gränserna. Såg att du var klar med ännu ett tusenbitspussel. Undra såklart om S har blivit inspirerad av det också. Hon går kanske direkt upp till tusen och lämnar de lätta till lillasyster. 😉
   Tack ska du ha. Vilken fin avslutning på Så mycket bättre. Till och mina ögon blev vattniga.
   Kram

   Gilla

 5. Vilket härligt inlägg, sprudlande på något sätt. Får mig att sitta här och le. Och visst är det en vit elefant som står och trumpetar. Det är så grönt och fint så det ser faktiskt ut som sommar. Och bilden innan dikten … ljuvligt vacker! Och dikten … har alltid älskat Karin Boye! Och så de fina skuggorna på slutet!

  Ha en fin helg på ön!
  Kram Anita

  Gilla

  • Det var en jättetrevlig gotländsk elefant. Utom när den blev för busig och sprutade vatten på mig. 🙂 Vi blev överraskade av grönskan på marken. Att barrskogen var grön var en enkel ekvation. 🙂 Vi såg en och annan svamp. Jag är också förtjust i Karin Boye. Älskade också hennes SF bok. ”Kallocain”
   Vi lyckades idag få till en trevlig höstpromenad i sol mellan ösregnstimmar. Hoppas du blivit klar med ditt hemmaprojekt. Vad duktig du är.
   Kram, Bosse som ändrat alla klockor.

   Gilla

 6. Lyckliga ni som har färgerna kvar och slipper leva med bara vitt grått och svart som jag har nu i ett halvt år. Kallt är det 7 grader och halka på vägen. Fy sjutton Jag tycker också om Karin Boye och hennes fina dikter som är så lätta att förstå.

  Gilla

  • Du verkar ha det tufft under många månader. Om du ställer upp i mina novembertävlingar, vinner en Skrap-Kryss, skrapar fram en miljon kan du köpa ett litet hus någonstans där det är varmt och bo där tills isen ger sig på din sjön. Svårare är det inte. 😉
   Karin Boye är/var bra på många sätt och vis. Hennes ord och tankar är tidlösa. Passar lika bra i nutid som när de tänktes fram.

   Gilla

 7. Vilken härlig favorit i repris! Och fint att så mycket grönska är kvar. Här är det nog 1/3 grönt och 2/3 som iklätt sig sig höstdräkt.
  Karin Boye har varit en av mina favoriter sedan slutet av högstadiet och jag läser dem gärna.
  Önskar er en fin helg.
  Stort tack för denna fina tur tur med så vackra bilder.
  Kram

  Gilla

  • Tack Lena.
   Den kvinnan är alltid aktuell. Hon var före sin tid.
   Nu åker vi kors och tvärs på ön och ibland återser vi en plats. Så gjorde vi på hela tre ställen idag. Men det var första gången vi var där när det var höstkläder på naturen. ❤
   Det var så skönt att vi hade behållning av utomhusfikat.

   Gilla

 8. För mig är det en Häger. Visst är det härligt att kunna fantisera om det man ser i naturen. Ja, man måste kunna gå bortom verkligheten i bland. Det är lika med musik och dikter, när det kommer upp inne bilder och det bästa är att de bilderna kan ingen ta ifrån mig – finns inget rätt svar. Tack för boktipset.

  Gilla

 9. Underbara speglingar och visst såg jag elefanten och något slags urtidsdjur med många ben på väg ned i vattnet! Jag såg också två lyckligt gifta personer, med en blick för varandra och för det vackra runtomkring! ❤
  Härliga stunder Bosse!
  Höstkram Nilla

  Gilla

 10. Det är något magiskt med speglingar i vattnet och så roligt besöka favoritplatser. Höstfärgerna är nog på gång men inget fel att det gröna dröjer sig kvar ett tag. Varelsen med många ben verkar målmedveten på sin väg mot vattnet och var riktigt söt. Underbara foton och en av mina favoritdikter, så fin 🙏🏼

  Har läst ikapp och tackar för en njutningsbar stund. Så många fantastiska inlägg ni bjuder på från er vackra ö.

  Var rädd om er och varma kramar ♥️

  Gilla

  • Kombinationen är härlig. Vi har fortfarande otroligt många nya ställen att upptäcka. Mängden växer i takt med det jag läser i böcker, på nätet och ser bland mina nya instavänner som rör sig på Gotland och Fårö. Du hade trivts att gå där längs ån och ta dina fantastiska bilder. Jag tror du och syrran hade gillat att bo på Gotland under ex. ett år. Om ni kunde fått besök av era närmaste då och då. Det går flyg till och från Göteborg.
   Tack för de snälla orden.
   Kram tillbaka.

   Gilla

 11. Vilket härligt inlägg med fina foton och så din berättelse. Roliga figurer finns det gott om i naturen och den med många ben såg nästan verklig ut.

  Såg ditt svar till syrran och jag kan säga att vi hade gärna bott på Gotland. Så många magiska platser att utforska så vi hade trivts som fisken i vattnet. Så mycket att fotografera. Jag har alltid haft ett speciellt förhållande till öar. Det är någonting speciellt som jag inte riktigt kan förklara. Både Gotland och Öland är mina favoriter och även våra vackra öar här på västkusten. Kan nog bli en resa efter pandemin. Men så glad att jag får njuta nu av det sköna ölivet här på bloggen.

  Varm höstkram ❤️🍁

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s