Trettio dagar i november

Vi tog kustvägen 149 från Visby och åkte norrut. Till slut nådde vi Kappelshamnsviken med hamnen Kappelshamn.

Kappelshamns Fiskehamns förening står som värd för fiskeläget med ett tiotal gästplatser.

Namnet på ägaren eller platsen? För vi befann oss i Väst med ä.

Vi hade en tid att passa en bit därifrån. Därför tog jag en snabb fototur medan Solveig väntade i bilen. Annars hade jag kanske klivit in genom den öppna dörren.

Men vi kom inte med båt…

… och hade inga planer på att stå och sova. Istället ämnade vi ta in i en betydligt större stuga några kilometer bort.

”Fisk i luften”.

Om du ägde en båt? Vad hade du döpt den till?

Kan det vara någon som har en rejäl fantasi när det gäller att berätta om storleken på fiskfångsten? Någon gav honom en STOR tandborste som matchade många vita lögner.

Trettio fiskelägen har presenterats på gotlanduppochner. Exakt lika många som antalet dagar i november. Som alltid har jag ett foto överst i Korsordsmästerskapen, för trevlighetens skull. Det här året blir det fiskelägen och därmed en extratävling, för den som är intresserad. Ni slipper med andra ord att gissa årtal när 30 foton är tagna på mig. 😉

Jag önskar dig besökare en trevlig oktoberhelg. Läser du detta i november kan det bero på att du gillar att tävla. I så fall lycka till med att nå 30 poäng först och därmed en Skrap-Kryss. 😀

30 tankar på “Trettio dagar i november

 1. ”Trettio dagar har november” … minns du ramsan för hur man skulle minnas hur många dagar de olika månaderna har? Sen finns ju alltid knepet med knogarna. Fina, solliga bilder från ett fint fiskeläge. Och det var en rejäl tandborste. Vet inte så här på rak arm vad jag skulle döpa min båt till. Men Lalla … kan det vara Lalla Hanssons båt? Minns du honom? Anna och mig var en svensk version av Me and Bobby McGee. Tror faktiskt att han ”drog iväg från ingenting” med Anna, som ”fann en gammal båt”. Kanske den båten.

  Ha en fin lördag på ön!
  Kram Anita

  Gilla

  • Med nostalgi minns jag både ramsan och knogarna som hjälpmedel. Det tog inte lång tid innan det fastnade i hjärnan.
   Jag skrev Lalla Hansson och fortsatte … när jag kom på att jag skulle ta det kort och raderade texten. 🙂 Däremot kom jag inte ihåg hans version av klassikern. Har bara hört frågan hundratals gånger, sedan jag bytte efternamn 1990, om jag var den riktiga dansbandsledaren Bosse Lidén. Okända människor har frågat på bloggen och när jag var frontfigur på Lidéns Samlingsmuseum. Cornelis W version ”Jag och Bosse Lidén” var orsaken. (Me and Bobby McGee). Visserligen är Bobo mitt gamla smeknamn. 🙂
   Tack ska du ha. Det har mest varit regn och rusk. Men solen tittade fram när vi ”plockade” in balkongsaker. Det är betydligt trevligare när det är dags att plocka ut dem igen.
   Kram, Bosse

   Gilla

   • Men … hur kunde jag glömma Cornelis version av Me and Bobby McGee. Jag var väl så inne på att skriva om båtens namn, Lalla. Men nu har jag varit inne på YouTube och lyssnat på den. Däremot måste jag erkänna att jag inte kände till dansbandsledaren Bosse Lidén. Förstår att du fått många frågor 🙂

    Precis stigit upp. Inga moln på himlen som fortfarande är mörk. Dags för morgonpromenad med en liten hund.

    Ha en riktigt fin dag!
    Kram Anita

    Gilla

   • Kul att du letade upp och lyssnade. 🙂
    Undra hur många tusen frågor jag fick och undra hur många samma frågor jag svarade på. Det blev en sport att uppträda som det var första gången i mitt liv. 🙂
    Vilket fint höstväder det var när vi åkte iväg efter lunch. Tack vare ett par medmänniskor som vi kom i samtal med kom vi fram till en suverän rastplats. Annars hade vi vänt och missat möjligheten.
    Måndagskram

    Gilla

 2. Trettio dagar har november ja… Frågan är om jag kommer att hinna tävla i år. Kanske väljer jag att ligga lite lågt. Vi får se…
  Vilket härligt fiskeläge i alla fall. Det är helt enkelt något speciellt med närheten till havet och själv skulle jag känna mig instängd om jag tvingades att bo i inlandet.
  Om jag hade en båt skulle den i dagsläget få lilla S namn. Men med tanke på att en lillasyster ska göra sin entré i slutet av december hade det kanske fått bli ett dubbelnamn 😀

  Kram och god lördag!

  Gilla

  • Jag hoppas i alla fall att jag har tid. 😉 I söndags såg det inte så lovande ut när jag möttes av nya blockredigeraren. Vi kommer aldrig att bli bästa kompisar. Den suger ur mig energi. Samtidigt har den denna första vecka fått mig att göra helt andra saker. Så långt ifrån varandra som möjligt. 🙂
   Havet finns i själen och måste finnas till hands. Annars mår jag inte bra i längden.
   Vad mysigt. ❤ Något stort att se fram emot. Jag tycker du ska hoppa ut från gruvan och ta evigt sommarlov, nästa år. Du har för mycket att göra och uppleva. 🙂
   Bäst att du väljer ett dubbelnamn. Kanske blir det på S också.
   Kram tillbaka

   Gillad av 1 person

   • Ha ha, har du inte tid så lär det kärva 😉 Nu vet jag att du lägger så mycket energi på att roa oss men även att hålla oss alerta. All ära åt dig!
    Jag har valt att använda den gamla redigeraren men det är ändå inte som vanligt så jag sliter mitt hår varje gång. Allt nytt är inte bättre.
    Jag tror att det blir så. Pensionen blir inte fet men det viktigaste är att tiden är värdefull. Varje dag Husse sover som en gris i sängen och jag går upp känns lite seg. Vi kan hitta på mycket roligare tillsammans.
    Nja, ett namn på H är på gång och jag tycker inte om det, hur gärna jag än vill! Om jag säger Bergman och Viskningar och rop kan du nog klura ut det 😉

    Kram

    Gilla

   • Mycket av energin rann ner på golvet förra veckan när den nya redigeraren kom objuden på söndagsbesök. 😦 Jag får tänka om, om vissa saker.
    Utan att veta om alla viktiga detaljer tycker jag det verkar som ett klokt beslut. Fördelarna borde väga över. vad är det för sovande ”gris”. 🙂 Själv går jag upp först och fixar till frukost och annat. Brukar hinna med en morgoncykling och numera istället en morgonpromenad, innan det är dags att ta farväl vid dörren/fönstret.

    Gissar på att H står för en av skådisarna. Jag minns inga rollnamn. Läste att MR IB ville ha med Mia Farrow som en av de tre gåtfulla kvinnorna. ibland fick han tydligen inte som han ville. 🙂 Tio år senare gjorde hon sin debut i en WA film.
    När guldklimpen dyker upp smälter du för allt. ❤ Sedan kan du alltid ge henne ett eget smeknamn som du använder.

    Gilla

 3. Ett vackert fiskeläge som jag fick följa med till. Den ramsan med månader kan nog alla.
  Här har det regnat nästan hela dagen men vi har haft tur och klarat oss när vi varit ute.
  Lördags kramar från oss

  Gilla

 4. härliga bilder, Vackert!
  Men min hjärna hänger inte med…måste man minns vissa saker redan nu innan den nya tävlingen?
  Det har varit för mycket stress, jag får återkomma och ser om jag förstår lite mer sen?!
  Härlig tur och mycket vackra bilder.
  Ha en härlig söndag! KRAM Primrose ,-)

  Gilla

  • Tack.
   Det var bara en försmak av vad som väntas. Inbjudan och information kommer senare. ”Allt” kommer att ske på denna blogg.
   Du verkar ha det tight just nu. Hoppas det blir lugnare snart. Men du måste ha en enorm kondition efter alla ”hundrundor”.
   Tack ska du ha.
   Kram, Bosse

   Gilla

 5. Vad roligt att komma hit igen. Har kommit hit ett par gånger med segelbåt från Stockholm och sedan låg vi här i gästhamnen några dagar. Har också kommit bilvägen från Visby. Också länge sen. Jag räknar med att vara med i tävlingen i november. Och fiskelägen låter spännande- Så himla roligt med dina tävlingar och ja vet ju att du lägger ner så mycket tid på dem.
  Tack för besöket här.
  Kram

  Gilla

  • Ett bra utgångsläge för att komma till många fina platser. Nära till ex. Fårö.
   Nu håller jag på att försöka anpassa tävlingarna till den nya redigeraren och finslipa frågorna/uppgifterna. Tack för de uppmuntrande orden. Kan behövas ibland. Det var tungt med ”blockstrulet”
   Kram.

   Gilla

  • Ibland är jag upp bland molnen. 😉 Jag har anpassat dosen till 30 fiskelägen innan och under november. Annars har vi varit vid fler. 🙂 Det var ett bra läge att börja förbereda för de eventuella deltagarna. Är det några som är extra intresserade kan de i lugn och ro titta runt bland bodarna innan november drar igång.
   Tack och vilken skön söndag det blev efter allt regnande under veckan. Vi kunde sitta ute i ett naturreservat och fika i solskenet och njuta av hav och stup.

   Gilla

 6. Härliga inlägg om alla fina fiskelägen som finns på Gotland. Alla har sin unika charm och du beskriver dem så bra med dina spännande texter och vackra bilder. Jag får sån lust att besöka Gotland igen men i nuläget vet man inte när det kan ske.

  Att döpa en båt om jag hade någon är inte så lätt men kanske Refugium eller kanske Kajsa som min älskade katt. Det tål att tänka på 🤔

  Ha en fortsatt fin höst och varm kram ❤️

  Gilla

  • Nu är nummer 30 på plats och fler blir det inte på bloggen, innan november är över. 😉 Men under månaden kommer det alltid att vara ett fiskeläge överst på Korsordsmästerskapen. Då kan ni i lugn och ro under månaden leta upp vilket namn det har.
   Vad bra att jag lyckats göra dig sugen på att göra ett återbesök. 🙂 Förhoppningsvis går det tillbaka till läget innan februari. Vi har fortfarande inte något direktflyg till Malmö, men det går att flyga till Göteborg. Kanske utnyttjar vi det någon gång. Eller så får barnen ta en omväg via räls till Gbg och buss till Landvetter.
   Förstår att Refugium ligger bra till. Du har några dagar på dig att bestämma dig. 😉
   Tack ska du ha.
   Kram ❤

   Gilla

 7. Ser trevligt ut där vid fiskeläget och många fina bilder bjuder du på!
  Båtnamn … ja du Bosse, det var svårt och jag har ingen fantasi alls 🙂
  Tänk att det redan är dags att tänka på november och din korsordstävling – oj så fort ett år går!
  Ha en fin fortsättning på oktober!
  Kram

  Gilla

  • Själv är jag mest förtjust i de gamla lägena med stenhus. Men variation är nyttigt.
   Det har du säkert. ”Svampen” kan jag bjuda dig på. 🙂
   Ju äldre vi blir ju snabbare tycks åren och tiden rinna iväg. Den här gången kommer ”allt” på denna blogg. Med andra ord premiär för korsordstävlingen. Mitt mål är att allt ska ha anknytning till Gotland på denna blogg. Annars hamnar det på min första blogg. Med gotländska fiskelägen längst upp på duger det. 😀 jag är mycket nyfiken på hur deltagarna ska hantera mitt nya poängsystem. 😉 Det kom jag på en vaken natt.
   Tack ska du ha.
   Kram

   Gillad av 1 person

 8. Så många fina bilder! Ser ut som en fridfull plats att strosa omkring på. Båtnamn… Kanske skulle ta mitt alias, Doris 🙂 Och varför just Doris kan man ju undra? Har du sett Hitta Nemo? Ja, då förstår du 🙂 🙂
  Läste om dina problem med den nya blockredigeraren… Kan bara hålla med!! Den gör mig tokig och jag fattar ingenting. Jag ser till att alltid gå tillbaka till den gamla redigeraren, på ett eller annat sätt. Önskar dig en härlig höstvecka 🙂

  Gilla

  • Tack. Inget dumt val. Som vi älskade förvirrade Doris. Hon var vår stora favorit i filmen Nemo. 😀
   Fortfarande har jag inte kommit på en enda fördel. Det skulle vara att jag sparar ”bläck”. 😉
   Tack. När solen är framme och det inte blåser för mycket är det mycket njutbart. Svårt bara att klä sig ”rätt”.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s