Första söndagen i oktober – Lummelunda

Efter en god lunch tog vi bilen norrut och körde till Lummelunda. När vi parkerat bilen valde vi att gå in på naturstigen till vänster.
Lilla huset i skogen. Bodde skogsvaktaren här en gång i tiden?
”Den gröna floden….”
Naturens egna konstverk. Fulländade!

Ett lönn-paraply!

Speglingar i vattnet – där bakom skymtar havet…

Nyfikna som vi är, var vi såklart tvungna att titta närmare på stenarnas gröna ”skägg”.


En kort stund kom solen fram och värmde oss. Det såg mörkare ut mot Visbyhållet.

Båtar i vila.
Gotlands landskapsblomma – murgröna.
Vi utser lönnen till det vackraste höstträdet. Så många färger! Ibland till och med flera färger på ett och samma löv.
Eklöven får avsluta vår söndagspromenad i Lummelunda. Vi drog vidare med kameran till…

32 tankar på “Första söndagen i oktober – Lummelunda

  • Det blev en fin tur igår. Vi lämnade och kom tillbaka till ett grått Visby. Men i Lummelunda var det varmare och solen kom på besök en stund när vi nådde havet. Igår tog jag inte en enda bild. Istället bar jag en damväska med klass och njöt av allt jag såg. 🙂 Lönnar är otroligt vackra när de är höstklädda.

   Gilla

 1. Vilka härliga bilder du visar här och lönnens färg är så vacker. Även båten här vilar nu:). Känns trist när man tar upp båten och börjar plocka in för vintern.
  Kram gun

  Gilla

 2. Så fina höstbilder från Lummelunda!
  Jag tror inte att jag har varit där den här årstiden faktiskt. Det har blivit på våren, för att njuta av ramslöken bland annat.
  Ha en glad måndag!
  Kram, Ingrid

  Gilla

 3. Underbara bilder – naturen själv är faktiskt den bästa konstnären – och jag ser fram mot att kanske kunna börja med lite prommisar igen. Har inte gjort några sen 7 juli och det är enormt trist! Fast jag är hemskt trött så det får bli några pyttekorta till att börja med….. 🙂
  KRAM/Susie

  Gilla

  • Vi hade tur som fick uppleva både blå himmel och sol när vi nådde havet. Vi får hela tiden fler favoritställen, som ligger relativt nära och passar bra under denna tid på året.
   Det var trist att mötas av helt nya saker när jag kom med mitt utklistrade blogginlägg och fattade inget. 😦 Det här inlägget fick Solveig ro i hamn. Nu har jag en hel del att fundera på. Vad mycket annat jag fått gjort på hemmaplan sista dagarna. 🙂
   Kram

   Gilla

 4. Lummelunda, har alltid tyckt om det namnet. Mycket vackra bilder! Blandning mellan hav och växtlighet. Lilla huset i skogen … Stenarnas gröna skägg. Älskar ju havsbilderna. Men den gröna floden. Jösses, det såg ut som en tjock grön gröt. Och så de vackra röda lönnlöven. Lönnarna här är ovanligt röda i år. Undrar om det är så i hela Sverige.

  Sommarväder här idag. Hoppas det är lika fint hos er på ön!

  Kram Anita

  Gilla

  • Det är perfekt plats om syftet med promenaden är att få uppleva både skog, bäckar och stenig strand och hav med olika temperament.
   Den gröna gröten ville jag inte provsmaka. Men det var lite djungelkänsla.
   Höstens lönnar är magiska.
   Måndagen var suverän. Tisdagen motsatsen. Nu lyser solen här och min bok är så himla spännande. Det är då jag tar paus för att njuta extra och försöka komma på vad som hänt. 🙂
   Kram, Bosse

   Gilla

 5. Så vackra bilder från Lummelunda som jag har besökt. Vi var i några grottor om jag minns rätt.
  Nu har jag fått ordning på det tekniska. Kom inte in på bloggen eller mina mail. har försökt i ca 1 timme och få ett lösenord godkänt. Har haft lite problem den senaste månaden så jag är lite orolig att någon gjort något.
  Kramar från en icke teknisk person.

  Gilla

  • Där leder du med 1-0 mot mig. När det gäller grottvandringar. 🙂
   Jag tycker heller inte om när det krånglar. 😦 Hoppas det löst sig för dig nu och får vara intakt långt fram i tiden. Själv har jag tagit paus från datorn väldigt mycket denna vecka sedan jag i helgen kom in och fattade ”halv sju” när det gällde allt nytt. Men det kunde varit värre. Hade det hänt 2 november när jag skulle lägga in ett tävlingsinlägg hade jag kastat in handduken.
   Då tillhör vi samma icke tekniska familj.
   Kram

   Gilla

 6. Jag tittar, njuter och jag andas havsluft med tydliga inslag av höst- Stort tack för den här turen. Har varit vi Lummelunda några gånger i juni-juli. Mne då glömde jag nog bort att andas på djupet och ta in det vackra. Vill minnas att ett par pigga tvillingflickor for fram över stenarna och i vattnet…
  Kram

  Gilla

 7. Ja, så vackra höstbilder! Lönnen bjuder ju på ett sprakande fyrverkeri. God lunch och sedan ge sig ut på en tur, njuta och betrakta och fånga en del med hjälp av kameran, ja, det är livskvalitet det! ❤
  Kram Nilla

  Gilla

  • Det har varit väldigt många fina hösthelgsdagar som vi försökt utnyttja på ett trevligt sätt. Sedan passar vi på med hemmaprojekt när det inte lockar att vara utomhus. Att ta kort är kul. Däremot tycker jag inte den nya blockredigeraren är det minsta kul.
   Kram, Bobo

   Gilla

 8. Carpe diem-fånga dagen! Det gör ni verkligen 🙂
  Alltid nya ställen som blir utforskade. Fascinerande.
  Det lilla huset, jättegulligt. Man blir jättenyfiken på vad det har blivit använt till?
  Alltid trevligt att besöka din blogg Bosse 🙂
  Kram och ha en fin tisdag/Katarina.

  Gilla

 9. Vilket härligt inlägg och vilken ljuvlig promenad 🙂 Ja visst är lönnen vacker. tänk att det kan rymmas en hel palett på ett enda blad. Lönnens löv är perfekta till att göra lönnlövsrosor att binda ihop och lägga i en korg. Det blir en superfin höstdekoration.

  Gilla

 10. Lummelunda är ett vackert ställe! Vi bodde där några dagar när vi besökte Gotland. Fina solnedgånger minns jag. Höstens gula björklöv tycker jag också om men lönnen är favorit. Kram Anne

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s