Från början en anlagd engelsk park


I slutet av 1870-talet anlades en park i engelsk stil, nedanför Lummelunds bruk. Nu är det mer en lundartad lövskog. I skogen finns en magnifik naturstig med informativ skyltning och med möjligheter att ibland välja olika stigar.

Du hittar till oasen om du tar dig längs kustvägen, 15 km norr ut från Visby.

Det är fantasieggande att följa stigarna. Nu är det ramslöken som dominerar. Lökdoften är mycket stark, men avtar i takt med allt ögongodis omkring som tar över ”makten”.

Det finns gott om bänkar som smälter in med den vackra miljön. Nästan hela tiden blev vi under promenaden underhållna av fågelkvitter. Vem säger nej till något sådant gratis?

Lummelundaån var spegelblank. Vi gick över ett par broar och nådde …

…mitt älskade hav. Vilken avstressande naturstig med massor att njuta av.

Det kändes nästan exotiskt att se ett flygplan i luften. Så sent som i mars kunde vi se flera om dagen från vår bostad. Sedan några dagar går det igen en daglig tur till Arlanda och Bromma. Om några timmar får vi ”alla” besked om vad som gäller under sommaren 2020 i Sverige, där Gotland är speciellt av flera orsaker. Nog om det på denna ”snällblogg”. En blogg där vi vill lyfta fram smultronställen på en fantastisk ö med oändliga möjligheter – för allas smak.  

Kabbelekan är duktig på att lysa upp.  😀

Som avslutning vill vi tacka koltrasten som stimulerade vår hörsel. Det sista sinnet, smaken, fick vackert vänta tills vi nått bilen och den efterlängtade fikakorgen. Nu håller vi tummarna för att vädret ska visa sig från sin bästa sida de närmaste dagarna. Jag håller som bäst på att lägga upp ett varierat schema inför vårt firande av 30 år som förlovade.

 

20 tankar på “Från början en anlagd engelsk park

 1. Så fina bilder! Du vet väl att man kan äta blommorna och knoppen också på Ramslök? Inte bara bladen. Väldigt dekorativt i en sallad.
  Flygplan ser och hör vi mer och mer nu… undrar vart de går?

  Gilla

  • Lockar inte. Gillar inte doften. Men vackert att se blommorna. Jag skulle antagligen ”pilla bort” den från salladen. ,)
   Det ska bli spännande att få ta del av besluten imorgon. Ett nytt flygbolag har startats upp. Jag har inte läst en rad om BRA flyg – dit vi betalt fyra biljetter för två resor under sommaren – på flera veckor. Tillgodo som var det tidiga beskedet är vatten värt om en konka väntar. Vi hade sett fram emot en examen i Lund nästa vecka. Liksom vi gjorde i Uppsala förra året. Det är bara att gilla läget. Hemestra hemma är trevligt. Vi bokade en stuga för några dagar sedan.

   Jag tror ”dina” flygplan går till Flygstaden i Halmstad. 😉

   Gilla

 2. Du är som min Mysing i det fallet, tror jag. Planerar bemärkelsedagar och resor och det är roligt och spännande. Nu kan vi ju inte resa förstås.
  Trevligt att få följa med, genom dina vackra bilder, på skogspromenader och se allt vackert. Speciellt fastnade jag för den översta bilden. Så vackert och rogivande.
  Tack!
  Kram!

  Gilla

 3. Vilka vackra naturbilder du visar. Tur ändå att det är tillåtet att vistas ute i naturen. Resorna har jag lagt på vänt. Det lär dröja innan jag kommer iväg på någon längre resa.

  Gilla

 4. Ojdå! Jag klickade iväg innan jag hunnit skriva klart. Inte bara är jag tvungen att stanna hemma jag får inga långväga besök heller. Vi har riktig sommar här nu och det ser lovande ut för restsen av veckan med. Då känns det ändå lite lättare. Kram

  Gilla

 5. En lövskog var ju fin den med ,-) Även om Engelska parker är helt underbara!
  Är det ramslöken som har så fina blommor, då kan man ju ha löken bara för den skull ,-)
  En å mitt i allt är ju bara härligt, härliga bilder och mysig dag!
  Flygplan brukar ju vi höra, fast inte blir så van så jag hör dom inte, men det kom ett för någon dag sen, den hörde jag! ,-)
  Så spännande….är det en överraskning! Hoppas det blir så som du önskat! Grattis i förskott.
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  Gilla

  • Jag trodde inte jag skulle fixa att stå ut med doften – men snabbt tyckte jag inte den besvärade mig längre. Otroligt vackert med den vita mattan. Vi ska återvända dit när något annat fint blommar. Nu händer mycket snabbt. Helst om det blir extra varmt.
   Prognosen är lovande enligt SMHI.
   Kram

   Gilla

 6. Fantastisk miljö, älskar naturljuden !! Vi får semestra hemikring i år, vi som äntligen planerat in Gotland. Men, ni ligger väl kvar till nästkommande år hoppas vi

  Fortsätt utforska 🙂

  Gilla

  • Där var både vackert och fullt av fågelkvitter. Här finns massor av fina platser av varierad art. Ibland är det svårt att fatta att vi är på samma ö. Bara några kilometer bort ser det helt annat ut.
   Hoppas det. Helt säker är jag inte. Tänk om jag vaknar en natt och de har flyttat iväg hela ön någon annanstans. Rena rama mardrömmen. 🙂
   Det ska vi definitivt göra. Nu händer mycket i naturen snabbt.

   Gilla

 7. Helt makalöst vackra bilder! Brukar skriva lite längre kommentarer men nu blev jag stum. Stum av beundran över det vackra landskapet och de vackra bilderna …

  Kram Anita

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s