Klinteberget – sevärd inlandsklint


Vi förstår varför många kommer till Klinteberget för att njuta av blåsipporna på våren.

Drygt 25 meter över havet är det som mest. Tack vare den ideella Föreningen Klintebergets Vänner, som sedan 2011 ansvarar för skötsel och underhåll, kan besökare få njuta av utsikten, skog och natur. På många ställen finns bänkar och bord. Det finns även tre motionsspår med olika längder.

Denna gång var vi framförallt här för att njuta av blåsipporna, som det finns mängder av på berget. Vilken härlig blå oas!  

Det fina vädret lockade fram utslagna vita blåsippor.

Mycket annat är på G i naturen.

Den lilla gula spanaren såg söt ut.

I klart väder ska det gå att se hela elva medeltida kyrkor. Idag var det tyvärr dis. Tyvärr? Vi hade faktiskt jättetur. På morgonen läste jag att molnigheten skulle öka under dagen. Därför åt vi en tidig lunch på hemmaplan och tog med en fikakorg på resan. Innehållet i den njöt vi av i solsken, på en plats med fin utsikt mot havet.

Vi noterade att det fanns träskyltar med läsvärda namn på alla stigar som dök upp lite överallt. Vilken motion vi fick. Stegräknaren fick nästan huvudvärk. 😉 Trevligt att lyssna på fågelkvitter.

Hit kommer vi att återvända. Om inte annat för att se grönskan, traska på fler stigar och njuta av orkidéer. 

 

 

35 tankar på “Klinteberget – sevärd inlandsklint

 1. Till Klinteberget släpar jag alltid med gäster som kommer på besök och där har jag tillbringat mycket tid under hela min uppväxt. Där åkte vi skidor, antingen ner för Kalkugnsbacken eller i backen söder om Församlingshemmet och där var vi och såg på Valborgsmässoelden och hörde förstamajtalet förr i tiden, där firar vi SPF:are Nationaldagen och dit åker jag åtminstone ett par vändor varje vår/sommar och går ett par av motionsslingorna.
  Ha en fin lördagskväll!
  Kram, Ingrid

  Gilla

 2. Åhh, vilken härlig utflykt, och mysigt med fikakorg 🙂 Många fina bilder, och mina favoritbilder är dom på blåsipporna, jag älskar dessa ljuvliga små blommor. Va rädda om er, kram från Småland!

  Gilla

 3. Förstår att ni gärna återvänder till denna vackra plats. Härligt se bilder på blommor och grönskande buskar. Blåsipporna är så underbara och snart har vi vitsippor även hos oss. Mysigt med fikakorg på färden.

  Var rädda om er och kram från mig 🤗

  Gilla

  • Dit ska vi försöka komma till när det blir grönt och varmare. Ön är fylld av smultronställen. Då har du något fint att se fram emot. Det smakar nästan alltid godare utomhus. Fast inte nu. Här blåser rejält och snöar.
   Kram och samma ord tillbaka till dig och din kust.

   Gilla

 4. Där nere på andra sidan, om man kör in vid kyrkan och en bit framåt, där tränar dottern Agility. Därifrån har jag gått promenader många gånger upp på berget. Det är en bit och det finns massor av stigar. Ja, jag har gått vilse. Som tur var träffade jag på några som kunde visa vilket håll jag skulle gå åt.
  Det blev en lång men lärorik prommis.
  En fantastisk plats att promenera på.
  /P

  Gilla

 5. Vilken härlig plats! Förstår att ni kommer att återvända och det är jag glad för. Ser gärna mer därifrån under årets olika årstider. Och så blåsipporna på översta bilden. Njutbara! Inte alls ätna på som dom vid ”mitt” ställe varit i år. Tack för en skön vårpromenad!

  Kram Anita

  Gilla

 6. Där har vi varit många gånger, men vi har aldrig gått trapporna eftersom vi alltid haft en liten hund med och det är för jobbigt för dom (bra att skylla på *fniss*). Men det är ett otroligt vackert ställe när det blommar, men tyvärr är det svårt att få fram mängden av blommor på bild!
  KRAM/Susie

  Gilla

  • Ni har nära till många fina platser, tycker jag. Skyll du på oskyldiga Santos. 😉 Vilken träningsvärk vi hade båda två igår. Tyvärr har du rätt. Vackert att titta på live. Annars gör de bara sig på solofoto. Eller liten Corona-grupp.
   Kram tillbaka

   Gilla

 7. Vilket härligt utflyktsmål så jag förstår att det är en plats att återvända till. Här är det en solig men blåsig söndag. Dock fick jag nästan en chock när det snöade i morse.

  Kram och god söndagskväll!

  Gilla

  • I lördags var det kanon. Tack vare att jag läste den nya väderrapporten. Därmed tog vi en tidig lunch och hann vara där under solförhållanden. När vi kom hem var det grått. Usch vad kallt det var igår. Trots att vi hade sol. Kom lite snö på förmiddagen. Nu betydligt mer. Men den blir inte liggande. Det vill inte jag heller bli.
   Kram tillbaka

   Gilla

 8. När jag såg dina fina foton vaknade min vårlängtan med kraft. Här kom det snö i går och den ligger kvar och dessutom stormar det. Jag ska till tandläkaren och gruvar mig för att gå ut och skotta av bilen.

  Gilla

  • Vad bra att jag fick din vårlängtan att vakna med kraft. 🙂 Här kom snö och blåste rejält igår. Men nu skiner solen och snön ligger bara kvar där det är skugga.
   Jag skulle mest gruva mig för tandläkaren. Hoppas allt går bra för dig och du får några pengar kvar i börsen. 🙂

   Gilla

 9. Älskade blåsippor som jag bara har sett en enda i år! De är så sällsynta här. Det finns ute på Björkö, i den norra skärgården, men något besök dit i vår har det inte blivit. Åh, jag skulle vilja ha följt med er till Klinteberget! Det fick jag ju på sätt och vis! Tack! 🙂
  Kram Nilla

  Gilla

  • Vi är heller inte bortskämda med blåsippor och uppskattar dem därför väldigt mycket. Nästan som om de är exotiska. 🙂 Du hade säkert gillat att utforska alla stigar på berget. När det blir grönt på träden blir där ännu finare skulle jag tro. Självklart var du med. Precis som jag är på dina underbara turer i skärgården och på västkusten.
   Kram Bobo

   Gilla

 10. Jag är i full gång med att läsa bakåt i bloggarna efter min paus. Så härliga vårbilder. Den bilden där någon (kanske du) går nerför trappan är på pricken lik en bild jag tagit när vi går nerför en del av åsen. Ett fik är placerat högst upp och hela vägen dit är kantad med scilla. Kram

  Gilla

  • Det är ”farligt” att ta långa bloggpauser. 😉
   Visst är det jag som Solveig fick med på bild.
   Jag älskar scilla. Vilket bra ställe att lägga ett fik på. Då är alla ”åsgåare” extra fikasugna när de når ingången. Hoppas det går att njuta av en läcker utsikt däruppe.
   Kram

   Gilla

   • Det är bara två som får träffas utomhus. Jo, man får lämna bostaden. Vi kan resa till gränsen av länet (det är ungefär 150km). Folk som befinner sig i en annan delstat måste atervända senast söndag kväll – vid midnatt stängs den westaustraliska gränsen.

    Gilla

   • Först alla bränder. Så detta. Ni borde skonas från problems på ett bra tag, tycker jag. Har ni bokat flyg någonstans som inte kommer att lyfta? Här har BRA ställt in till sista maj. Vi har betalt en resa i början på juni. Den blir säkert inte av. Avslutningen på Lunds universitet är naturligtvis redan inställd. Det är bara att försöka göra det bästa av allt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s