Jag såg mycket rött


Vi nådde Ljugarn som ligger på östra Gotland. Som vanligt när jag ser ett fiskeläge dras jag som sågspån mot…

Tyvärr var det inte öppet. Huvudsäsongen i Gotlands första och fortfarande populära badort var över.

De röda bodarna bredde ut sig överallt. Jag såg inte en människa… jo på taket stod någon.

Oj vad han tar i. Undra vem som vinner?

Jag följde det röda spåret och var nyfiken på vad som väntade runt hörnet.

Ännu ett fiskeläge. Yngre eller äldre?

Nu drabbades jag av en flashback från Visbymötet i helgen. Bäst att byta blickspår och skärpa mig. Sluta vara så nyfiken.

Undra vad båten heter?

Kunde inte låta bli. Docka, man? Det var sista gången jag knäppte… Jag måste bli bättre på att acceptera att vissa gåtor inte går att lösa.

Jag har en stark känsla av att de flesta båtar har flicknamn. Är det flesta ägarna fortfarande män? Ja svarar jag på sista egna frågan. Det är mycket lättare med namngåtor än…

Nej Bosse! Nu skärper du dig och tänker vuxet. Hur många år fyller du idag? Om han inte rör på sig, så är svaret du tänker på som i lördags och söndags och..

… och de kommer inte svara på en enda fråga.

Bäst att vila både fötter, ben och hjärna en stund.

Ingen högsäsong i hamnen heller och vädret var opålitligt som allt annat.

Solveig väntar säkert på mig. Undra hur länge jag varit borta? Det röda bodspåret gör det lätt att hitta… vänta lite.

Måste tänka efter från tårna. Kom vi med båt, cykel, bil? Jag ser ingen blå bil på parkeringen. 😉

Fotnot: Ni som följt min andra blogg genom flera år vet att jag har en kategori som heter ”Lite Galet”. Här på gotlanduppochner tänkte jag skippa en sådan och bara vara så där seriös som en man i sina bästa år borde vara. Varje dag. Förlåt. ibland måste det vara okej med ett undantag. Jag minns en gång när jag lekte ”docka” och lurade… 😉

 

18 tankar på “Jag såg mycket rött

 1. Har du varit på rymmen från Solveig???? Hon får skaffa en sele med löplina på ca 25 m så kan hon hala in dej när du kommer för långt ifrån. Har sådan på Minton när vi går i skogen och det fungerar jättebra. 🤣😂😉😍
  Hoppas det slutat blåsa på Gotland
  Kramar från oss

  Gilla

 2. Ser du ingen blå bil kom du nog med båt ,-)))
  Så mycket rött, mysigt ser det ut.
  Jag håller på fisken i dragkampen!
  Plastiga män gillas inte! Utom de här två då ,-)))
  Hoppas jag inte missar nästa ”välja port” ,-)
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  Gilla

  • Det löste sig på något vis. Solveig hade det bra med en bok. Hon är van vid att jag blir disträ och försvinner iväg.
   Jag håller också på fisken. Funderade på att klättra upp och hjälpa den. 🙂
   Jag ser fram emot att gå och välja fina dörrar/portar i innerstan. Vet inte ännu hur många jag ska ha med i ”heaten” och i finalen. Beror på om jag ser massor av läckra spännande objekt. Risk för det. 😀
   Kram

   Gilla

 3. Små röda hus är aldrig fle och gubbarna som satt där och inte sa ett ljud. ni har mycket att upptäcka på den där lilla fina ön. Här är det snö och is och det gläder barnen från skåne som kommer nu i helgen men jag skulle gärna vara utan snö. Det är bara jobb.

  Gilla

 4. Blev en riktig deckare ☺.Vem är det som står på brunnslocket? Ska det föreställa Humphrey Bogart? Han som sitter ner med en cigarr mellan fingrarna, ska det vara Churchill? Varför befinner de sig här? Omgivningen verkar minst sagt en aning sliten. Och mannen som sitter med armarna i kors. Kom du fram till om han lever? Ett charmigt ställe, Ljugarn.

  Idag börjar ju VM i Skidskytte! Fantastiskt!

  Gilla

  • Jag glömde det. Tänkte ha det till fråga till bloggbesökare. Kan vara så. I så fall en dålig kopia. Det finns en Elvis också som är bättre. Nej. De finns i Visby utanför en vinterstängd restaurang. Jag väntade på någon form av respons. En liten vridning på huvudet. För jag kom närmare och närmare. 🙂 Antagligen tänkte han på något viktigt och störde sig på att en fotograf dök upp.
   I Ljugarn är det fullt ös under högsäsong. Svårt att hitta en parkering. Det blev känt i slutet av artonhundratalet.

   Gissa om jag längtar. till klockan ska bil 14:15. Ska bli jättekul. Jag har många ”kompisar” som jag unnar en medalj. Ex vill jag att DW ska lyckas på hemmaplan. Vinner inte Sverige stafett ser jag i detta VM gärna Italien som vinnare. Jag ska ut och resa i nästa vecka men hoppas kunna se loppen i efterhand. Måste vara social också. 😉

   Gilla

 5. Min gubbe brukar aldrig sticka iväg från mig när vi är ute och tar prommisar – då skulle han inte hitta hem igen! *fniss*
  Däremot har jag en kusin som ofta är här och nästan alltid med min bästa väninna. När vi tre sen är ute och går nånstans eller shoppar så försvinner hon ALLTID! Ärligt talat så blir jag skitsur, ska vi ”tjejer” ut på vift så ska vi väl gå runt tillsammans! 😦
  På det sättet är det här med att vara mobilutrustad rätt bra, man kan ringa och undra vad 17 människan ifråga håller hus!? 🙂
  KRAM/Susie

  Gilla

  • Det är bra att du håller ordning på honom. 🙂
   Intressant. Undra vad hon hittar på för hemligt. Jag tror det är något lurigt. 🙂 Det är klart att ni ska. Kan hon inte spelreglerna tro.
   Ibland funderar jag på om jag hade gillat det läget när jag var ung. Att alla skulle nå mig precis överallt. ”Spåna” mig på en karta. Samtidigt inser jag fördelarna antagligen skulle överväga.
   Kram

   Gilla

 6. Ofta sägs det väl ”hon” om båtar.. och precis som du säger så heter stora som små båtar oftas flicknamn 🙂

  Roligt minne från en kryssning, när några killar i kön bakom mig utbrister ”Haha..kolla in Gunilla, vilket vrak..” (hann inte tänkta att dom inte visste vad jag hette…)

  När jag vänder mig om och går därifrån ser jag tack och lov den gamla rostiga lastbåten som vi möter, som absolut sett sina bästa dagar, och som har namnet ”Gunilla” 🙂

  Gilla

 7. Vilket fint besök här! Och jag är som du dras till havet och till fiskelägen.
  Och visst har ofta båtar namn efter kvinnor/damer. Undrar vad det beror på för det finns ju en historia bakom.
  Vill också passa på att lyckönska och gratulera dig en dag för sent till en nolla. Och du vet väl att när man nollar får man fira hela året. Annars vet du nu.
  Önskar dig många fortsatt fina dagar. Och jag fortsätter undra över de möten du upplevde här i fiskeläget.
  Kram

  Gilla

  • Det var samma tur som vi besökte Vitvar och Folhammar. Flera fina besöksställen inom en liten radie.
   Tack ska du ha. Den unga tiden har jag bakom mig. Denna gång var det en etta på slutet och inte så dramatiskt.
   Sanningen kanske var som S sa för en stund sedan till mig. Han satt och tog sig en eftermiddagslur. Till våren får jag ta en repris och kolla om… 🙂
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s