Septemberbilden 2020


När jag ser just den här vyn tänker jag tillbaks till semestrar på Gotland. Vi brukade en gång under veckan åka till biblioteket och tanka ur minnet på kameran. Då såg vi detta utanför bibblan och det kändes naturligt att gå in parken, ner till strandpromenaden och in genom någon av portarna till de mysiga gränderna. Säkert tänkte jag tanken. ”Vad lyckliga de måste vara som bor här året runt och kan…” 🙂

”Logik tar dig från A till B. Fantasi tar dig vart som helst.”
                                                                    Albert Einstein

20 tankar på “Septemberbilden 2020

 1. Drömmar kan verkligen bli verklighet, fortare än vi kan ana. Nu bor du där och trivs så bra som du fantiserade om innan. Visst kan livet vara härligt.
  Vacker bild, ser nästan medeltida ut.
  Trevlig helg.
  Kram!

  Gilla

  • De kan det ibland. Annars är jag oftast nöjd med att kunna drömma mig bort ibland när livet är lite för tufft. En ofarlig självmedicinering. 🙂
   Det där medeltida dyker upp i många sammanhang i vår hemstad. Ute på ön är det ett ännu större spektrum. Tänker på ex raukar.
   Tack ska du ha.
   Kram

   Gilla

  • Det allra viktigaste är att vi trivs så bra med varandra. Annars hade allt annat inte varit något värt. Den här fasen under året ägnar jag mig åt att planera, studera och drömma. Ofta blir det sanndrömmar. Kanske inte nästa år. Det går bra att vänta till något kommande år.
   Roligt att du uppskattar dem. Vem vet. Du kanske blir så sugen att du tar ett transportmedel till Gotland. På vattnet eller i luften.

   Gilla

  • Snart är det dags att vända fram första månadsbilden i köket. Jag har drömt sedan jag var barn och hävdar att det är nyttigt att drömma om det mesta. Inte allt såklart. 😉 Den här gamla barndomsdrömmen om att bo på en ö slog in. Blev till och med bättre än drömmen. Jag var ju och nosade på Ven-projekt som faktiskt var en större dröm. 😉
   Kram

   Gilla

  • Jag får också den känslan fortfarande. Det känns inte som Sverige. I alla fall en mixed av allt. Men det är en viss svacka under denna del av året. Det ska jag inte sticka under stol med. 🙂 Jag är van. För den påminner om alla år vid kustområden som jag bott vid under de flesta av mina levnadsår. Eftersom jag älskar att ha nära till havet har jag lärt mig att stå ut och vänta in våren. Sedan gäller det att hålla hårt i varenda dag.

   Gilla

 2. Vänta bara, du kommer bli hemmablind du också. För inte är det något spreciellt med den vyn? Jag ljuger, Gotland är allt. Jag har försökt att flytta härifrån många gånger. Men jag blir kvar. Det går liksom inte att leva utan denna fantastiska ö. Om man bortser från dyra och tidskrävande fastlandsresor. Och om man bortser från alla tålamodskrävande turister i Juli och alla kalla vindar i Mars. Och starurar och när det blir stromavbrott. Snöstormar kan man vara utan och inställda båtturer. Men annars, då är det bara bra.
  /P

  Gilla

  • Jag njöt av Ystad och Österlen väldigt länge. Det var inte förrän min hemliga plan började ta vid som jag flyttade fokuset öster ut.
   Precis som du skriver. Gotland har väldigt mycket allt – vilket jag uppskattar. ❤
   Aha! Du har gjort dina försök. Jag inbillar mig att det är vanligt i vissa ungdomsår. Då man söker högre puls på olika fronter. Jag brann för storstäder en period som var rätt lång. Jag har inte varit på en färja sedan vi flyttade hit 3 augusti 2018. Men i luften har vi varit ganska många gånger. Betydligt smidigare och snabbare. Men jag förstår att du väljer båt istället för flyg med tanke på flera fyrbenta varelser.

   Gilla

  • Så upplevde jag det också varje gång. Tänk att få bo här under en längre tid och se/upptäcka saker i en mer behaglig takt. Den trista tiden på året är exakt samma som jag upplevt på västkusten och södra kusten genom alla år. Då är det bara att gilla läget och komma på egna metoder för att tackla tristessen. Det är jag oftast bra på. Men en eller annan solskensdags behövs även då för att bryta mönstret och ge hopp om något bättre.
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s