Trivsamt sätt att avsluta en lyckad dag


Stugbyn ligger längst in i en vik som heter Burgsviken. Själva platsen heter Fidenäs.

Vad skönt det var att avrunda den trevliga dagen med en behaglig stund på altanen, innan vi gick en promenad på bland annat denna grusväg.

Några timmar senare var det dags för skådespelet som jag aldrig tröttnar på.
Här flyttade vi oss tillbaka mot vår stugknut.
Där var det dags att ta farväl av både sol och ett fåtal mygg som hade samma intresse som vi. Eftersom jag inte kände någon av dem önskade jag dem aldrig ”god natt”. Inte heller ville jag dra till med ”Stick…”  😉

14 tankar på “Trivsamt sätt att avsluta en lyckad dag

  • Tack. Trevliga och fräscha stugor som ligger mycket bra till för utflykter på södra Gotland. Hördes ingen trafik alls från ”stora vägen” fast den låg relativt nära. Finns stugorna kvar nästa gång kommer vi att välja den stugbyn igen.

   Jag fick två möjligheter att välja på sista kvällen. Antingen åka till en solnedgång i Burgsviks hamn sent på kvällen. Eller ett fiskeläge som jag var nyfiken på. Jag valde det sistnämnda. Ett speciellt litet fiskeläge i Valar. Gick inte så bra. Till slut vågade vi inte köra längre på den smala steniga vägen. Vi måste ha kört de 3 km som det stod på den enda skylten. De få ”vägar” som tog av till höger genom skogen mot havet kunde inte varit till för vanliga bilar. När det kom en stenmur som såg ut som en gräns till ett privat område vände vi med vissa besvär och gav upp. Den här gången. 🙂 Antagligen skulle vi fortsatt en bit.
   Kram

   Gillad av 1 person

 1. Solnedgångar är alltid vackra, t.o.m. på vintern! Däremot är vi inte så förtjusta i Fidenäs. Det har blivit bättre sen dom rensade ”skogen” som var ovanför och byggde stugbyn, förut var det rätt ruffigt och igenväxt. Men njae – det finns bättre ställen!!
  Här ni kollat in stugbyn i Holmhällar eller Borum. På det senare har vi haft vänner som bott och det var jättefint och ligger nästan PÅ en fantastisk strand. Alltså ställen för badare…..
  KRAM/Susie

  Gilla

  • Jag hoppas inom en snar tid få uppleva soluppgångar. Det var länge sedan sist.
   Själv skulle jag vilja utforska just den omgivningen ännu mer. Ångrar att det inte blev Fide Prästänge. Låg så nära. Men det var många ställen som vi ratade/hoppade över denna första gång. Det gäller att få den rätta balansen. Det lyckades vi bra med. För i första hand gäller det att njuta privat. Bloggen får aldrig ta överhand. Jag vet precis hur det känns när det börjar närma sig gränsen. 😉
   Vi kollade Holmhällar innan. Borum vet jag inte ens var det ligger. Men det borde passa mig BO och RUM. 😉
   Kram
   Ps. Vi fick massor regn igår eftermiddag/kväll/natt. Perfekt. Först hade vi varit ute på en härlig tur för andra dagen i rad.

   Gilla

 2. Nej – ven tröttnar på solnedgångar? Eller soluppgångar för den delen? Fint fångat Bosse – och tänk vad mycket vädret spelar in ändå! Du fick till några riktigt fina naturbilder och stugan verkar så mysig! Och myggen verkade beskedliga! 🙂 Så mycket ni redan har hunnit se av Gotland! 🙂
  Kram Nilla

  Gilla

  • Jag hoppas få uppleva soluppgångar inom en snar tid. Vädret och hälsan är viktigt för att få till det maximala.
   Tack ska du ha. Stugan var modern och lagom stor. Låg perfekt till för våra planer under dagarna. Det antalet mygg kunde jag stå ut med.
   Det är hemskt det där. För du har så rätt. Samtidigt finns det en ”girig” sida hos mig. Jag vill ha mer, mer, mer som ett litet barn eller de små barn vi alla är innerst inne. För det ena föder det andra. Jag läser på mer. Ser andra intressanta saker när vi är på väg mot ett bestämt mål. Vi träffar trevliga medmänniskor som bjuder på privata smultronförslag. Det känns just nu som Gotland verkligen är som ett stort frestande smörgåsbord och mitt liv är inte evigt på jorden. När jag får de tankarna gäller det att andas djupt. Sätta sig lugnt till rätta. Vända på det. Jag är bra på det. Lura mig själv. 😉 För det är en ynnest att få bo på denna underbara ö. Få en gammal barndomsdröm förverkligad. Nu gäller det att förvalta detta på bästa sätt med de begränsade förutsättningar jag trots allt har.
   Kram Bobo

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s