Stugbyn i Fidenäs


Vi såg stugbyn, som ligger nära väg 140, tidigt på morgonen när vi körde söderut. En bra start och avslutningsplats för att studera Sudret på djupet. Här har vi precis anlänt, flera timmar senare, till vårt nattlogi.

Givetvis fotade jag numret på vår hyrda stuga. Det tillhör rutinerna för mig. På tal om rutiner och gamla tider. Vad tycker du om allt nytt? Att boka på nätet är numera en vana och oftast smidigt. Däremot kan jag, som här, sakna en reception. En samlingspunkt där det finns broschyrer och något enkelt att äta eller dricka. En människa att prata med som kan ge personliga tips om utflykter o.s.v.

Det var lätt att hitta rätt parkering. Sedan skulle det finnas en ”dosa” vid förrådet med nyckeln. Vid vår stuga var det inte så. Den lilla plastdosan satt vid vår entrédörr istället. Där fanns ett kodlås där en kombination skulle vridas rätt och vips öppnades den så att vi fick tag på vår nyckel.

Vår altan utnyttjade vi flitigt när vi kom hem från härliga tripper. Vad synd att jag inte tänkte på att lägga ner sex bouleklot i bilen. Eller åtminstone tvärtom. 😉 Inte varje dag en bana finns precis utanför bostaden. Såg ingen spela. En mycket KUL aktivitet, för både ung och gammal, som kan ge många glada skratt och minnen.

Utsikten mot Burgsviken. Eftersom vi bodde i en stuga på Fårö tidigare i vår var det lätt att jämföra. Denna var betydligt fräschare och nyare. Finare utsikt.

Vi avrundade kvällarna med en promenad. Solnedgångsfotona får du se och förhoppningsvis njuta av i ett annat inlägg.

Egentligen var det en 4-bäddsstuga. Skönt med egen ”kuppe” så att man slapp känna sig instängd.

14 tankar på “Stugbyn i Fidenäs

  • Otroligt fint. Vi stormtrivdes där. Tur med vädret. En vecka senare hade det inte blivit lika ljusa minnen. Mer åt det blöta och kalla hösthållet.
   Vilken trevlig sommartradition ni har. En blandning av nytta & nöje för dem.
   Ska bli spännande att läsa & se vilka platser du berättar om på din blogg. 🙂
   Kram en Bosse 😉

   Gillad av 1 person

 1. Tack för fina tips! Har varit här på Sudret men för sådär en 20 år sedan. Naturen är sig nog lik men dessa stugor och en hel del annat är nog nytt. Tänker som du att det är praktiskt att boka på nätet, men trist med avsaknad av reception kombinerad med en liten kiosk. Ser fram emot mer härifrån-
  Kram!

  Gilla

 2. Vilken trevlig stugby! Där skulle jag kunna tänka mig att tillbringa några nätter men frågan är om fyrbenta också är välkomna…
  Visst är det smidigt att boka via nätet men en reception tycker jag att man vill ha.

  Kram

  Gilla

 3. Visst är det bekvämt att boka via nätet och skönt att det fungerar så bra trots avsaknaden av reception. Jag förstår vad du menar att det är lite personligare med en samlingsplats där man kan få info om sevärdheter och sånt.

  Vilket fint ställe och säkert mycket att fördjupa sig i. Ser fram emot berättelsen och spännande bilder.

  Ha fortsatt sköna dagar på er vackra ö. Kram från västkusten 🦋

  Gilla

  • Vissa saker blir smidigare och bättre. Ibland behövs en kombination. Men det mesta handlar om money.

   Nästa del är på plats och det finns en hel del som jag kommer att sprida ut i ingen speciell ordning. Bara sätta dem i rätt kategori/kategorier inför framtida besök på bloggen.
   Tack ska du ha. Extra tack för den fina sommarfjärilen.
   Kram

   Gilla

 4. Eftersom jag är galen i att arrangera (och bestämma *fniss*) saker och ting, så älskar jag att boka på nätet. Tidigare när vi bodde på hotell (vi hyrde hus förra året och ska göra det i år igen) så började jag redan i jan/feb och leta trots att vi inte åkte till fastlandet förrän tidigaste i slutet på juli. Men vi har lite speciella önskemål eftersom vi alltid har haft hund med oss, så då gäller det att vara ute i tid. 🙂
  Och inte behöver jag några tips om sevärdheter, jag lusläser ALLT som skrivits om områdena vi ska till och har kanske 4-5 alternativa resrutter just där. Det är praktiskt ifall man inte gillar det första, då har man fler ställen att kolla in….. 🙂 🙂
  KRAM/Susie

  Gilla

  • Jag har förstått att du brinner för det och känner igen mig en hel del i det. Jag gillar också att vara ute i god tid och planera när det gäller ”längre resor”. På plats kompletterar jag gärna med att vara spontan. Det är ju också det som är en del av charmen. Då blir det mer valuta av allt. Före-under-efter en resa.

   Det krävs lite extra planering med husdjur med på trippen. Så då har du ingen nytta av mina/våra ”sex-mil-hemifrån” blogginlägg på min andra blogg? 🙂 Vi hann inte göra något nytt förra sommaren. Synd. För jag hade 2-3 planerade inför framtiden. Det är mycket vackert på Österlen och runt om i Skåne. Jag älskade att ta andra vägar än de klassiska på hem eller ditresan.
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s